10-10-06

Oef

Zo, dat hebben we alweer gehad. Election Day bedoel ik. Wat een gevoel van opluchting, toen rond 22u de eerste resultaten uit Antwerpen binnenkwamen. Patrick heeft dat goed gedaan. Dankzij de toch wel spectaculaire campagne, maar ook dankzij de hele Verdraagzaamheidsbeweging die de laatste weken op topsnelheid kwam. Danku Tom Barman, voor zoveel doorzicht en initiatief.
Maar wat een verbazing ook. Afgrijzen, omwille van het domme kiesvee dat zelfs in het kleinste boerengat nog op de bruinen stemde. In gemeenten waar ze nog geen allochtoon van dichtbij gezien hebben halen ze verdorie 10 of meer procent. Dat het volk dom is hadden ze zelfs in de middeleeuwen al begrepen. En dat het vooral dom gehouden moet worden wisten ze zelfs toen al. En dat het slogans lust. En mooie prentjes. Kijk naar de geschiedenis, waar de Grote Krijgsheren miljoenen goedgelovige jongens met valse redenen en beloftes naar het leger lokten en hen als kanonnenvlees de loopgraven uitjoegen. Iets wat overigens in de US nog steeds gebeurt, (maar als er nu een dom volk is op de wereld zijn het wel de Amerikanen).
Kijk naar dictaturen als de Sovjets of Noord Korea waar het volk in zo groot mogelijke massa’s werd en wordt gebruikt. En kijk vooral naar Nazi Duitsland, waar Hitler in zijn laatste dagen zijn eigen volk vervloekte en uitspuwde als waren het allemaal Joden. Als verliezer toonde hij zijn ware aard. En dat was een beetje wat De Winter ook deed zondagavond. Zijn verlies niet kunnen toegeven, een kat in het nauw, een duivel in een wijwatervat. Helemaal hilarisch was Annemans, die zelfs fraude vermoedde bij het tellen van de stemmen. Ik ben eens benieuwd of ze het overkokende potje van interne frustraties bij alweer gebrek aan boter bij de vis gedekt kunnen houden deze keer. Want bruine Flip bijt nu toch wel redelijk definitief in het zand. En zand tussen je tanden is geen aangenaam gevoel.
Oh en in mijn eigen bruisend Kapellen (“hier is het leven goed!”), haalt de VLD zomaar eventjes 49.1 % van de stemmen. Een bewijs dat je absoluut niet sexy moet zijn om populariteit op te bouwen, want daar kan je de blauwe kandidaten hier nu echt niet van verdenken… Nee: mooie prentjes doen het. De ultieme zet vonden we deze week in de brievenbus: een luchtfoto van de buurt waar je woont, in kleur en op A2 formaat. Da’s pas origineel verkiezingsdrukwerk. Met op de achterkant een plan van de wijk, met de verwezenlijkingen die het bestuur er de afgelopen 10 jaar gedaan heeft. De oude hippies van Groen! kunnen alleen maar dromen van zo’n dure stunt. Vandaar, geen zetel meer voor de groenen in Kapellen.
Waar de liberalen bij de vorige coalitie nog een socialist in hun midden moesten dulden, gaan ze het nu (met 16 van de 29zetels) alleen doen. Daar gaat onze kans om een speelstraat te creëren, want de blauwen vinden dat kinderen niet op straat mogen spelen. VLD-logica: dat is gevaarlijk. (Duh. Creëer dan SPEEL-STRA-TEN !) Daar gaat ook de kans om de laatste stukken bos te vrijwaren van bewoning, want sjieke villa’s en grote gronden lokken rijke (Nederlandse) burgers naar onze welvarende gemeente. Daar gaat ook de kans op een goedkoper containerpark. Enzovoort enzovoort. Maar we blijven drijven. Ondanks het feit dat er weer een rechts dom kieken meer in de gemeenteraad zal zetelen (van 5 naar 6 zetels). Of tenminste: verkozen is, want meestal zetelen ze toch niet. Of ze sturen plaatsvervangers. Of ze zetelen als onafhankelijke na een hoop interne ruzie.
Straatvechters zijn het. Gelukkig houden ze het voorlopig nog intern…

Commentaren

AMX en de rest Eerst en vooral...AMX..da's o.a een domoticaysteem waarmee je je huis kunt automatiseren ( zie www.amx.com)
En ja, ik zal u op de hoogte houden...cursus is in Westerlo.
Ten tweede, heb de verkiezingen een beetje gevolgd en tja, de Flip en zijn makkers, daar moet ge echt héél bang voor zijn. Ik bekijk mezelf ook als een "immigrant-vreemdeling", dus ik zie het hier al gebeuren en aan de ontvangende kant staan, nee ik mag er niet aan denken.

Gepost door: Crisje | 10-10-06

in mijn gemeente verdubbelde het aantal zetels van het blok...
In een gemeente waar ze 'de zwette doezen' zeggen tegen mensen die ze nooit van dichtbij gezien hebben en mogelijk nog gaan geloven dat 'dash alles witter dan wit was'...
Vrijdag hielden we op het werk een pronostiekje... Aangezien het ons allen aanbelangde, de uitslag dan... Uit principe had ik dat belang geen zetel meer gegeven. Van mij mogen ze zelfs niet op de grond zitten...
Vanaf mei/juni wil ik van die brievenbusstickers: 'VB-verkiezingscampagne: niet in MIJN brievenbus', kwestie van de meest verdraagzame boodschap de wereld in te sturen en op te komen voor mijn rechten :-)

Gepost door: abnormalia | 10-10-06

Kapellen Niet alleen de luchtfoto (dat weliswaar een oude is, de traffic staat er nog op!), de hele campagne van de vld zat hier als tand en groef in mekaar ; de levensgrote figuren van hun lijst her en der in een wei, de affiches van 'Kapellen bruist', de latere aanplakborden... allemaal heel secuur op mekaar afgestemd. Nu mag je zeggen wat je wil... het is hier niet zooooo slecht wonen. (En nee, mijn stem ging niet naar vld ;-)

Gepost door: zapnimf | 10-10-06

Mijn stem ging wel naar de vld :)

Ik vind het hier prima en het bestuur heeft de voorbije jaren goed werk geleverd. Ze kregen mijn vertrouwen en eens zien of het de volgende 6 jaar minstens even goed is :)

Gepost door: Dehertefelt | 26-10-06

De commentaren zijn gesloten.