11-10-06

Another one bites the dust.

Vorig weekend stond bij de Aardvarkskens niet enkel in het teken van de verkiezingen. Er was namelijk een klein probleempje opgedoken vrijdag. Vorige week is onze aannemer begonnen aan de laatste werken. Er zijn nog een handvol overgebleven werken en kleine herstellingen na onze verbouwing van nu ruim 2 jaar geleden. Zo moesten er nog twee gevels bezet worden met crepi, een dakgoot vervangen en vooral binnen een barst in de bezetting worden hersteld.
De arbeiders (“echte bosbrakken” volgens hun baas uit de Herentalse Kempen) waren vorige week begonnen met de gevels. Vrijdag echter, herinner u, regende het de hele dag, zodat de mannen buiten niet veel konden aanrichten. Dus begonnen ze na overleg met hun baas maar aan de barst in de woonkamer. Zonder ons te verwittigen. Terwijl ik had afgesproken met de aannemer dat ze eerst buiten zouden werken. Ik had al een paar pakken plastic gekocht om de meubels af te plakken voor moesten ze binnen beginnen.
Rond 16 uur kreeg ik telefoon van een lichtelijk geënerveerde mevrouw Aardvarksken, die net met de kinderen thuis was gekomen. U kent ze niet, maar wees gerust.. termen als overslaande stem, hysterie en paniek zijn een understatement. Ik weet niet of u ooit al verbouwd hebt, maar je moet toch van een andere planeet komen als je niet weet dat er wel wat stof ontstaat vanaf het moment dat je je beitel 1 keer in een muur hebt geslagen. Laat staan dat je de bezetting rond een barst van 5 meter lang gaat wegkappen.
Dus: de hele woonkamer, de hal, de keuken, de trap, de eerste verdieping, de slaapkamer… alles was bedekt onder een laagje wit stof. Waar ze gekapt hadden lagen ook nog stukken cement en brokken bezetting op de kast (de vloer hadden ze met een straatborstel gekeerd). De pas ingeladen kast (ook de binnenkant) met de boeken en cd’s en DVD’s, het kinderspeelgoed, hun winkeltje, het poppenhuis, de mand met knuffels, de zetels, de televisie, de muren, de vloeren, de keukenkasten van binnen en langs buiten, dus de borden, de tassen, de ovenschotels, enfin, elk horizontaal oppervlak ALLES ALLES ALLES was wit. U begrijpt de tirade die ik aan te telefoon te horen kreeg van een radeloze Aardvarkmoeder. Een telefoontje met de aannemer leverde niet veel op (“Hoe, die mannen hebben toch plastiek bij?”) JA.. ze hadden hem inderdaad bij. Punt.
Vrijdagavond was ik alleen thuis, en heb ik wat gestofzuigd en het grofste vuil verwijderd, maar vermits Jacobus en Korneel (kent u die twee klusjesmannen nog van de BRT-reeks uit de jaren ’80?) zaterdag toch terugkwamen had dat niet veel nut. Nee, we zijn pas serieus beginnen kuisen toen ze zaterdagavond rond 17u zijn doorgegaan. En we waren klaar net voor de fantastische verkiezingsresultaten uit Antwerpen binnenkwamen.
Overigens, de barst is perfect hersteld, de gevel is prachtig bezet, de werken zijn nu ongeveer gedaan en perfect uitgevoerd. Absoluut geen klachten over de kwaliteit van de aannemer, ik zou hem u zelfs aanbevelen. Maar hier en daar zijn er toch nog details voor verbetering vatbaar.. (Ik bespaar u het verhaal van de Poolse stront tijdens de eerste fase van de verbouwingen).
Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren. Awel, ik hoop dat ik mag wederkeren als een grote zak wit stof en ge moogt mij uitstrooien bij mijn aannemer.

11:10 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: verbouwing, stof |  Facebook |

Commentaren

Oei oei, ik hoor het al zo hebeuren...die tirade van mevr. Aardvarksken. Ik zou ook nogal van mijn peretten ( schrijft ge dat zo ?) geven zene!! Ik hou mijn hart al vast als ze deze maand de houten vloer voor de 3de keer komen vervangen in woon- en slaapkamer...ziet ge het al, heel mijn "dressing" met van die open kasten van ikea (zoals in winkels) moet dus losgemaakt worden en eruit gehaald. Ik ben nu al lichtelijk zuur aan het lachen....En als ze mijnen arduin nog eens kapot kloppen, dan zal ik waarschijnlijk ook beginnen kloppen...op hen, welteverstaan!

Gepost door: Crisje | 12-10-06

olalala das ni tof, al da stof. :D:D
en mag ik u voor vandaag een hoofdpijnloze katerdag wensen aardvarksken? Besef komt met de kater hè :D:D:D

Gepost door: Blah | 13-10-06

Perfect verhaal om de bewijzen voor uw cocaineverslaving te ontkrachten.
Benieuwd of je er mee wegkomt.
( en dat verhaal van de Poolse stront hou je blijkbaar achter de hand...jaja, t zullen wel weer die buitenlanders geweest zijn ! )

;-)

Gepost door: vinejo | 13-10-06

groetjes,ik ben terug op de blogjes,das lang geleden,gezondheidstrobbelkes,hoop ze weer regelmatig te kunnen doen,liefs van mammytje !!

Gepost door: mammytje | 18-10-06

dagelijkse kost voor mij; aanvaringen met aannemers (in onze app.gebouwen waar we syndicus van zijn)

EN weet je wat je eraan kan doen: NIETS helemaal NIETS.

Er zijn er zo te kort dat ze zowat alles voor het zeggen hebben..

Goeie toekomsttip vor onze kinders: wordt aannemer (maar dump het reet-uit-broek-zicht)

Gepost door: Little Witch | 19-10-06

awel? zit er teveel stof tussen de toetsen van uw klavier?

Gepost door: Blah | 20-10-06

TIJD ?? Aardvarksken werkt tegenwoordig in Nederland, en niet bij de deur. Vandaar dat de tijd een beetje ontbreekt .. maar I'll be back !

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 20-10-06

Haha, " werken" in Nederland heet dat dan... Blijkbaar zat alles vol in Belgie.
Je mag in het APC (Amsterdams Penitentiair Centrum)waarschijnlijk slechts 5 minuten per maand op internet, vandaar je stilzwijgen op je blog.
Je witstof noch je Poolsestront verhaaltje waren voor de drugsrecherche blijkbaar geloofwaardig...
Veel moed, en opgelet in de douches !

Gepost door: vinejo | 21-10-06

De commentaren zijn gesloten.