23-10-06

Van de regen ...

Vinejo, even van mijn penitentiair verlof gebruik maken om toch nog eens iets te posten ..
Bon, we zijn ervanaf, van die Polen. De barsten zijn hersteld, de gevels met crepi bezet, het huis opgekuist… Rust. Nou ja. Er wacht nog wel een heleboel schilderwerk. En nog een waslijst kleine klusjes. Daar ben ik overigens dit weekend al mee begonnen. Jaja, die Aardvarksken zit verdorie niet stil !
Dankzij de herstelling van de dakgoot die ik heldhaftig op een wiebelende stelling uitgevoerd heb, kan onze regenput (12000 liter!) nu ook ten volle profiteren van de 100 vierkante meter dak die we hebben. En geloof me, da’s nodig. We gebruiken het regenwater voor de toiletten en de wasmachine. Bijkomend hebben we nog twee kraantjes om water af te nemen, bvb om de auto te wassen, zo gemiddeld 1 keer om de drie jaar. De winter moeten we aanvangen met een volle put, want vorig jaar moesten we gedurende heel januari kraantjeswater gebruiken. De winters zijn droog, zeg dat ik het gezegd heb. Nog nooit heb ik met zoveel interesse de neerslagvoorspellingen gevolgd als sinds we die put in gebruik hebben. Als je bedenkt dat wij hier in het Westen drinkwater gebruiken om ons toilet door te spoelen... Leg dat maar eens uit aan een verrimpeld Sahellertje. Maar .. er zijn wel meer dingen waar andere aardbewoners raar van zouden opkijken als ze ons bezig zagen. Als ze mij bezig zagen, ik zal niet veralgemenen.

16:54 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: water, regenwaterrecuperatie, regen, milieu |  Facebook |

Commentaren

Awel Aardvarksken, ik bewonder uw inzet op weg naar een goede en vooral groene wereld. Doe zo voort. Ik zou beter ook ne regenput maken,met al wdat water dat hier de laatste week gevallen is...
Trouwens mijn verschijnen in den Belgique zal voor Jan/Feb/ en Maart zijn ( telkens maar een paar dagen welteverstaan) Ik hou u op de hoogte.

Gepost door: Crisje | 24-10-06

Ook wij stellen het wassen der wagon altijd uit tot we ons het kleur niet meer herinneren.
En hopelijk heb je meer geluk met je pomp dan wij, in de zomer was het behelpen met emmers en touw. Milieuvriendelijk, dat wel.
Maar inderdaad, watertekort wordt hét probleem van de volgende decennia.Vlug een fleske wijn opentrekken !

Gepost door: vinejo | 24-10-06

Een verrimpeld sahellerke?

Verrimpelen doe ik alleen als ik te lang in bad heb gelegen.

Gepost door: zapnimf | 25-10-06

Mijn versie van gisterenavond staat er al op, Aardbeest, wees zo vrij van me tegen te spreken in reactie.
Ik ben wel zo vrank geweest van uw link te posten, zodat die bloggenlanden zich ook eens kunnen mengen, met de belofte dat jij een schoon wetenschappelijk stukje over de weg van het bloed gaat schrijven.
Doe je best, kerel :-p

Gepost door: zapnimf | 26-10-06

De commentaren zijn gesloten.