06-11-06

Marathon .. of niet?

Commotie op de weblog van Koen Fillet. U weet wel, de radiomens van onder andere Wilde Geruchten die zich gedurende een jaar voorbereidde op de marathon van New York. En heel wat lezers en fans had. Mensen die zondagmiddag, bij gebak en koffie, elkaar aanstootten en zeiden van allé, de Fillet is zijn marathon aan het lopen zie.
Ik liep zelf op de boekenbeurs rond zondag en aan de stand van Canvas dacht ik er nog aan. Even later, bij een kop koffie, las ik in de gratis krant van Het Nieuwsblad dat Fillet helemaal niet meeliep wegens een volledig stukgelopen meniscus. En dat hij dat al anderhalve maand wist, maar dat hij daar contractueel niets over mocht communiceren.
Wie de blog wat gevolgd heeft wist dat het er maar met een zijden draadje aanhing of Koen de marathon zou lopen. Hij mocht geen duurlopen doen, moest trainen op de fiets enzovoort. Nu is er op zijn blog een hele discussie gaande tussen mensen die vinden dat hij een leugenaar is, dat hij bedrog heeft gepleegd, dat hij verdorie met overheidsgeld naar NY is gevlogen zonder dat het nodig is … de gekste argumenten eerst. De moeite om te lezen.
Koen verdedigt zich door te zeggen dat hij nergens heeft gelogen. Dat hij alleen sommige dingen heeft verzwegen. Nu ja, whatever, ik vind het vooral jammer voor hém. Het moet enorm pijn doen om dat doel aan je te zien voorbijgaan door een stomme knie. Ik heb zelf in mijn amateuristische loopcarrière al wel eens blessures gehad waardoor ik bepaalde dingen moest uitstellen en daar voel je je dan zeker niet lekker bij.
Ik kan enkel respect hebben voor iemand die voordien nooit aan sport gedaan heeft en die nu door dit programma is begonnen met lopen. En dan heb ik het niet alleen over de 6 deelnemers, maar aan de wellicht tientallen mensen die onder andere door dit programma zijn begonnen met lichaamsbeweging. Want – eat my shorts, Midas Dekkers – sport is wel degelijk gezond !
Nèm !

14:57 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, blogs |  Facebook |

Commentaren

Sporten is uiteraard gezond.
maar alles met mate zou ik zeggen. Veel ex -topsporters behalen momenteel prijzen in het " funny walk kampioenschap" en veel lopers zouden eens moeten beseffen dat Hoe meer kilometers ze doen (zonder onderhoud), hoe meer slijtage er optreedt..
Want, hey, mocht ik elke avond 20 in plaats van de huidige 2 à3 glazen wijn drinken, ik krijg gegarandeerd blijnen op mijn lever.

Gepost door: vinejo | 07-11-06

Dansen en kronkelen tegen een raam van een café waar jij net wil binnenstappen... dat is toch eigenlijk ook heel sportief, niet?
Ik ben een sportmens! Ik ben een sportmens!

Gepost door: zapnimf | 08-11-06

ja sportaardvarksken
ik vind het al een prachtprestatie om een aantal niet sportieve mannen en vrouwen in één jaar om te trainen tot marathonlopers. Jammer van bévé filet, en die ganse heisa daarrond, dit is nu immers tv,
en toch sporten ik zou het aan iedereen aanraden,
een gezonde geest in een gezond lichaam, tiens wie sprak deze wijze woorden nu ook weer ?
grts
vhike

Gepost door: vhike | 08-11-06

ha ik volg hun ervaringen en evoluties heel graag op TV en ik had nu ook opgevangen dat hij de marathon in NY niet meegelopen heeft. So what? Om daar dan weer zo een trammelant rond te hangen! Die mens heeft meegedaan aan een TVproject hè, niet meer of minder. 't Voornaamste is dat hij de sportmicrobe te pakken heeft en dat BLIJFT. En al de rest is zever.

Gepost door: Blah | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.