14-11-06

Zweeds amusement

Gisteren nog maar eens een Ikeabezoek uitgevoerd. Na een prijsvergelijking op het internet togen we dit keer naar Wilrijk. Soms is Breda een pak goedkoper, maar voor de meubels die we nu zochten, bespaarden we in eigen land meer dan 25 euro. Ikea op maandag, dat leek ons wel ok. Laat dat nu net een maandag geweest zijn waarop de hele bevolking een dag vakantie had omdat zaterdag een feestdag was. Na 4 keer de parkeerlus te hebben rondgereden vonden we eindelijk een plaats, vlakbij de ingang nog wel. Goed, ik ga niet uitweiden over het koopgedrag van de Aardvarkskens, maar Visa bleek weer een nuttig hebbeding om op zak te hebben.
Het doel was (onder andere) een kastje voor in de berging. De Berging. Dat hol waarin vroeger onze badkamer stond. Een op maatgemaakt (en nu eigenlijk hinderlijk) badkamermeubel is nog het enige overblijfsel van het babygeplens in de ruimte waarin nu de verwarmingsketel staat en waarvan het plafond nu getooid is met een wirwar van buizen en afvoerleidingen van de nieuwe badkamer, er pal boven dus.
Verder bestaat de berging uit een grote vormeloze hoop, samengesteld uit volle verfpotten, een kinderwagen (Aardvarksken: “die zet ik wel eens op eBay”), volle zware dozen te sorteren en uit te scheuren tijdschriften, oud papier, kuismateriaal waartussen onze poetsvrouw elke week weer haar spullen moet terugzoeken, oude schoenen, een te vol geladen en dus omgevallen kapstok, nog een kinderbuggy, lege dozen van nieuw gekochte keukenspullen (koffiezet, waterkoker, …), een overbodige en gedemonteerde radiator (Aardvarksken: “die zet ik wel eens op eBay”) …U leest het: de deur kan net nog halfopen, meer vrije tegelruimte is er niet. En daarin moest dus een kast komen. Meer nog: die kast moest daarin gemonteerd worden, want eens ze rechtstond zou ze niet meer door de deur kunnen wegens te hoog en te weinig manoeuvreerruimte. Dus werd de halve vrije dag gisteren gespendeerd aan het leegmaken van Het Hol. En het monteren van de kast. Maar dat was, voor ervaren Ikeïsten als wij een fluitje van een eurocent.
De inhoud van De Grot ligt nu een beetje verspreid over de hal en de woonkamer, waar ook nog een ander Zweeds meubel voor de dressing op montage wacht. Maar daar hadden we gisterenavond geen zin meer in. Dus zal straks noodgedwongen de avond weer worden doorgebracht met verhuizen, sleuren, inbussen en passen. En ik heb al zoveel last van mijn rug.
In de hele puinhoop heb ik wel een vest teruggevonden waarvan ik dacht dat ik ze twee of drie jaar geleden tijdens een wilde stadsnacht was kwijtgespeeld. Er komt wel eens een droogkuis aan te pas eer ik het ding nog eens kan aandoen …

Dingen ik nog niet teruggevonden heb:
• de borstgordel van mijn hartslagmeter
• de boekentas van het jongste zwijntje
• de gevelverlichting en het huisnummer, vakkundig verstopt door de bouwvakkers die onze gevel hebben gecrepied
• zes uur (maar da’s een flauwe, die de magazijnier van mijn vorig werk altijd vertelde)

15:59 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: ikea, verbouwing |  Facebook |

Commentaren

een ouwe vest... mocht het nu eens een ouwe fles geweest zijn...( en ik bedoel gene white spirit hé...)
Dus...nog wat zoeken Varksken, wie weet vind je op t eind ook die 6 uur terug, dan kan je blíjven doorgaan!!

Gepost door: vinejo | 14-11-06

Zes uur teruggevonden ? Ik snap ze precies niet :)

Gepost door: supporter | 15-11-06

6 uur De magazijnier was de leukste thuis. Zo iemand die op woensdagmorgen binnenkwam en dan zei, "allé, straks komt die met zijn bijl weer langs." Waarop je dan vragend moet kijken zodat hij kon verdergaan: "Awel ja, om de week in twee te kappen !" Zo gaf hij ook wel eens de opmerking als hij in het kantoor binnenkwam en hij zag dat je iets aan het zoeken was "wadist, zijde 6 uur aan 't zoeken?" Omdat je om 6 uur naar huis mag gaan. Zoals ik zei : flauw. Het was altijd billenkletsen met de W.

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 15-11-06

Ha nee hé Volgens mij bedoelde hij :
Ik ben hier vandaag al weer 6 uur kwijtgeraakt, als ik goed zoek vind ik ze misschien terug !
Serieus doordenkertje van die magazijnier...
En zo wordt ook mijn vorige reactie begrijpbaar...

Gepost door: vinejo | 15-11-06

Euh... ik vond ze eigenlijk best grappig, in de versie van vinejo, zo had ik ze trouwens ook begrepen.
Onze flauws zijn niet compatibel!

Gepost door: zapnimf | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.