15-11-06

Otto

Morgen belooft alweer een interessante dag te worden in Aardvarkskens bestaan. Er dient namelijk afscheid genomen te worden. Van het zwijnebakske. Vijf jaar heb ik daar de Vlaamse, Waalse, Franse, Luxemburgse, Zwitserse, Nederlandse, Duitse …de Europese wegen mee onveilig gemaakt. En opgezadeld met te veel CO2 en roet en wat nog allemaal. Vijf jaar lang beschermt ie me al tegen de vijanden op de weg: plots invoegende lorries, traagrijdende opa’s, argeloze middenvakkers, irritante bumperklevers, overlopende tamme dieren en wilde kinderen, barre weersomstandigheden… steeds werd ik beschermd door de fantastische wegligging en door de reminrichting behoed voor gebroken armen, benen en nekwervels. Leve ABS, Leve mijn Scénicske!.
En nu we toch bezig zijn: leve de koning, op deze heuglijke koningsdag. En leve Den Bruur, die vandaag ook jarig is.
Morgen moet ik dus afscheid nemen en krijg ik een huurauto tot mijn nieuwe wagen geleverd wordt. Weer een Scénic. Dadelijk ga ik genieten van de laatste lange rit, als ik de 140 kilometer tussen de werkplek en het Aardvakskenshol overbrug. Ik heb deze morgen per toeval ontdekt hoe ik het oliepeil kan controleren op de boordcomputer … Mooi op tijd, nietwaar ?
Ik ga afscheid moeten nemen van de wirwarlijnen die de bejaarde buurman met kiezelstenen in de deuren heeft gekrast. Afscheid van de kapotte velgen, veroorzaakt door plots opzijspringende boordstenen, afscheid van het reutelgeluidje van de tankdop als ik de centrale vergrendeling indruk. Afscheid van de sleutel ook, want de volgende werkt met een kaart en een startknop. Afscheid afscheid afscheid.
And I ride and I ride and I ride, zong ooit Iggy Pop. Ik kan niet wachten om te vertrekken… tot morgen !

17:09 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: auto |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.