21-11-06

Een beetje mondigheid

Sinds vorige week heb ik tandpijn. Het begon op zondag met een beetje last omdat er wat etensresten onder een kroon waren gesukkeld die ik er met tanddraad uit heb geflost. Maar blijkbaar was er toch een ontsteking ontstaan. Een week later, eergisteren dus, kon ik bijna niet meer slapen van de pijn. Dus gisteren naar de tandarts. Blijkt er een gigantische ontsteking te zitten op de wortels van de kies onder die kroon. Door de architectonisch nogal bouwvallige constructie van mijn gebit moet die tand getrokken worden (een extractie, zoals de tandartsassistente zei), maar dat gaat nu niet door die ontsteking. (De logica daarvan ontgaat me, maar ik ben dan ook geen tandarts).
Dus neem ik nu antibiotica tegen de ontsteking en Brufen als pijnstiller. Die Brufen werkt ongelooflijk, je kan er je klok haast op gelijk zetten. 3 uur en half. Meer niet. Dus deze nacht rond 3 uur wakker geworden door de bijna ondraaglijke pijn. Pijn die tot aan mijn oorlel uitdeint. Zelfs mijn haar kan geen aanraking verdragen. En na het innemen van zo’n roze tablet voel je dat direct wegtrekken. Nog geen 10 minuten duurt dat. En dan kon ik verder slapen tot half 7. Nadien in de auto kreeg ik terug een aanval. Hopla, weer een verdoving erin. En zo hou ik me recht vandaag.
“Never back down, It hurts me”, zong Novastar ooit. Maar dat ging niet over het gebit veronderstel ik. In tegenstelling tot bij Crisje zit er niet echt pluche in mijn hoofd. Eerder scherpe messen, naalden en ijskristallen. Ik zal blij zijn als die rotkies eruit is.

15:41 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pijn, dokter, tandarts |  Facebook |

Commentaren

Ontsteking of geen ontsteking Gewoon doen zoals mijn schoonbroer met mevrouw Coltrui deed toen ze klein waren. Men neme een touwtje, binde het ene uiteinde om de zere kies en het andere aan een go-cart. Rijden maar!

En anders gewoon beterschap =o)

Gepost door: Coltrui | 22-11-06

Awel, ik heb echt compassie met u, want zo'n tandpijn da's heel vervelend. Heel uw hoofd doet dan zeer, concentreren is moeilijk. Lang leve de pijnstillers!!

Gepost door: Crisje | 23-11-06

De commentaren zijn gesloten.