22-11-06

Symboliek en zo ..

Dan zit een mens wat te leuteren over zijn kiespijn en dan staan er ineens 4000 mensen op ‘t straat. Dat zijn pas drama’s. En laat mij nu net 3 dagen met een nieuwe Golf rijden. Ik ben weer geweldig politiek correct bezig. Gelukkig is dit slechts een aanloopwagen tot mijn nieuwe wordt geleverd.
Een Renault.
Oops.
Het wordt moeilijk om goed te doen in dit land. Bij Opel gaat het ook al niet schitterend. Een Volvo kan ik niet betalen en een Ford, tja, daar krijg je mij niet in om een of andere onduidelijke reden. Vroeger had je tenminste nog Lada of Wartburg om helemaal goed fout te zitten. Daar reden al onze leraars van de middelbare school mee. De parking stond toen vol rode en witte roestige tanks. En 2PK’s. Met een grote gele sticker “atoomenergie, nee bedankt” erop.
Ze hebben er 25 jaar op moeten wachten, de idealisten van toen, om uit de kernenergie te kunnen stappen. Nu ze bijna op pensioen zijn, met kort grijs haar, grijze baarden en ronde brilletjes en nog steeds dezelfde wollen truien krijgen ze hun zin. De politiek hinkt 25 jaar achterop. En nu blijkt kernenergie net een oplossing te zijn tegen de global warming, want er komt geen gram CO2 vrij bij kernenergie. Of hoe elke tijd zijn symbolen heeft. Die dan met vertraging hun weg vinden in de politiek.
Eens even kijken.. wat zijn nu zoal de symbolen van deze tijd ? Verdraagzaamheid, om er maar eentje te noemen. Moeten we daar ook 25 jaar op wachten eer de wereld daar klaar voor is? Het zou mooi zijn, tegen de tijd dat ik grijs ben en met wollen truien rondloop, dat er tegen dan een verdraagzame samenleving zou zijn. Daar wil ik wel 25 jaar op wachten. Als ze er maar komt.
Nog even over VW Vorst: deze morgen op de radio: een man, een vijftiger, die net vandaag jarig was. En deze morgen in zijn brievenbus het postogram van zijn werk vond dat waarschijnlijk, zoals elk jaar, maanden op voorhand was verstuurd. Gelukkige verjaardag Marcel ! Persoonlijk ondertekend door de voltallige directie. Kan het cynischer ?

14:11 Gepost door Aardvarksken in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) | Tags: actualiteit |  Facebook |

Commentaren

VW Ik ben met een kruistocht bezig... Om iedereen aan te zetten even de tijd te nemen om wat cijfers te bekijken.
De winstcijfers. Van Volkswagen. 2005: 1.120.000.000 Euro. Winst, dus. Opbrengst uit verkoop: 95.268.000.000 euro.
Dit jaar, 2006, eerste jaarhelft: winst 1.186.000.000 euro. Méér dan 2005 samen dus. Oftewel +194% winst tov vorig jaar.
Herstructurering drong zich dus op, zeker, maar om welke reden?

Gepost door: Marc | 22-11-06

Even mee met Marc hieronder. Winst, tja dat is het enige wat die bedrijven nastreven hé. En om die winst te blijven behouden, moeten de koppen rollen. Triest, maar waar. En ik vermoed dat het bij die 4000 niet zal blijven, spijtig genoeg, en dat er ook heel weinig aan te doen zal zijn, uiteindelijk. Maar is weer een schrijnend geval van hoe de wereld in elkaar zit.

Gepost door: Crisje | 23-11-06

Trouwens , ik bedenk me net...mijn eerste autootje was een Golfje (1)....

Gepost door: Crisje | 24-11-06

Hallucinant die cijfers van Marc !
Bravo voor de vrije markt en het kapitalisme.
Je zou er tandpijn van krijgen ...

Gepost door: vinejo | 24-11-06

gho gho , inderdaad een harde verjaardag :)

Gepost door: supporter | 25-11-06

Was er even ook niet goed van, ik ken wel niemand persoonlijk daar, maar toch.....winst is het enige wat nog meespeelt...wat ik de laatste tijd allemaal al gehoord heb en dan zouden we langer moeten werken...ik moet verdorie alle moeite doen om aan 't werk te blijven en ik wil werken hé! Heb absoluut nog geen zin om op mijn 47ste uit te bollen...maar wij kosten teveel geld aan de firma en daarom zouden we buiten moeten....leg dat maar eens uit!
enfin, maak er toch een fijn weekend van, gaan wij ook doen!Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 25-11-06

De commentaren zijn gesloten.