05-12-06

Klazentijd

In tegenstelling tot vorig jaar heb ik mezelf niet getooid met het roodwitte heiligenpak om door onze straat te schrijden. Ik heb daarvoor een hulpsint ingeschakeld. Die natuurlijk de enige echte sint is. Want die kinderen krijgen nogal goedheiligen te zien.. Geen een is hetzelfde, maar geen kind dat het merkt. De aardbiggen hebben er dit jaar drie te verwerken gekregen: papa zijn werksint, onze huissint en de schoolsint.
Net als vorig jaar waren onze zwijntjes op hun braafst toen de heiligaard en zijn Pieten afgelopen zondag ons huis betraden. Op hun braafst... verlegen en stil waren ze. Vooral toen het magische moment aanbrak waarop onze E. haar tutjes aan de sint ging geven. Ocharme. In de praktijk slaapt ze (om medische redenen die verder niet terzake doen) al een paar weken zonder, en liep ze al een hele tijd fier te zeggen dat ze haar tutjes aan sinteklaas ging geven. Tot zondag. Dan ging het ineens niet meer. Maar toch heeft ze uiteindelijk haar kleine hebbedingetjes in de zak van Zwarte Piet gestopt. Met een klein hartje… (ook dat van mij brak een beetje bij het zien van zoveel kindjestwijfel).
Maar fier dat ze nu is ! Ze is nu toch wel een grote meid zeker ! En – toeval of niet – ze is de afgelopen twee nachten ook droog geweest. En heeft heel flink heel haar bordje leeggegeten.
Zo geraak je stilaan het laatste babyachtige in huis kwijt. H, in de laatste kleuterklas, wil al leren lezen. Gisteren zat ik op haar bed een verhaaltje voor te lezen toen ik plots merkte dat ze zo vreemd in het boek meekeek. En dat terwijl er eigenlijk niks te zien was buiten een kleine illustratie. Toen ik vroeg wat ze aan het doen was zei ze “ik ben aan het kijken naar de lettertjes die jij leest”. Heel geconcentreerd. Net of ze mee kon lezen. Het is geen toeval dat je op je zes jaar leert lezen, bedacht ik. En zo evolueren we maar verder. Mijn haar op mijn kruin valt ervan uit, van die evolutie. Gelukkig merkt niemand dat. Buiten mijn vrouw. En mijn kapster. Die het ook niet kan laten te zeggen dat ik grijs word. Vrouwen !

16:29 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: sinterklaas, ouder worden |  Facebook |

Commentaren

Afdoend middel tegen kale plekjes en grijs haar...alles eraf!!
Enne...hartverwarmend je beschrijving van de biggetjes en hun sintbelevenissen.....zou je niet nog een biggetje maken ???

Gepost door: Crisje | 05-12-06

Kaal en grijs ? Kom kom Aardvarksken... je ziet er nog zo jong en fris uit.
Wat zeg je ?
Oh...
Je gelooft niet meer in Sinterklaas ?
Tut tut tut...

Gepost door: vinejo | 05-12-06

@ Crisje mijn haar valt er nu al van uit... nee dankuwel ! Qua maken hou ik het maar bij doen alsof.

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 06-12-06

Correctie Uw vróuw doet alsof.

Gepost door: vinejo | 06-12-06

Dju @ Vinejo En ik had haar nog zo gezegd dat ze dat niet aan de grote klok moest gaan hangen. En vooral ni aan die van u!

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 06-12-06

:-) Waar die sinterklaas al niet goed voor is!

Gepost door: Portishoofd | 09-12-06

De commentaren zijn gesloten.