03-01-07

Cultural learnings: the naked body

Net voor de Kerstvakantie zijn we nog eens naar de bioscoop geweest. Omdat dat een belevenis is die we maar enkele keren per jaar uitvoeren, zijn we nogal kieskeurig wat onze filmkeuze betreft.
In deze droeve, kille en duistere periode (dan heb ik het over het weer) is het bovendien aangewezen eens goed te lachen. Want lachen is volgens lachtherapeuten gezond. Welaan. Wij naar Borat. Niet zozeer om met Kazakhen te lachen, dan wel met Amerikanen. Want gedver, wat zijn dat toch een stelletje imbecielen daar aan de andere kant van de oceaan. Dat is met deze film nog maar eens bewezen. Over de film is op andere blogs en in de media al genoeg gezeverd, en de kijkcijfers bewijzen dat nog meer reclame overbodig is, maar toch ...
Scenes die ik onthouden heb… Borat die in New York in een voortuin naast een druk voetpad op Indische wijze zit te kakken. (“It’s coming out, it’s coming!”), Borat die het Amerikaans volkslied verkracht in een volle rodeo-arena, Borat die met zijn kakzakje aan de gastvrouw vraagt waar hij het kan deponeren (‘where can I put these?’) en vooral … de naaktvechtscene. Hoe lelijk kan een naakte mens zijn. En vooral: hoe afstotelijk is een dikke naakte mens.
Soms krijg je van sketches uit Tragger Hippy, of van Het Eiland of The Office een soort plaatsvervangend schaamtegevoel. En dan denk je, hoe kan je zo ver gaan in acteren, hoe kan je je zo inleven dat je zoiets doét. Maar Baron Cohen overtreft met Borat alles wat je al gezien hebt. Vooral in die huiveringwekkende naaktscene.
U weet ongetwijfeld waarover ik het heb, want u hebt massaal de film reeds gezien. En mocht dat niet zo zijn : doen !
Ik heb overigens de indruk dat er wat de kijkers betreft twee kampen zijn: zij die lachen vanaf de eerste beelden en nadien met natte ogen en keel- en buikpijn de zaal verlaten (de groep waartoe wij behoorden) en zij die er de humor niet van inzien en zich anderhalf uur zitten te ergeren. Vooral Amerikanen naar het schijnt behoren tot deze laatste groep. Hoewel de ticketverkoop in de Verenigde Staten ook hoge toppen scheert. Zouden ze dan toch gevoel voor humor hebben?

12:19 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: film, humor, borat, naaktscene |  Facebook |

Commentaren

Hahahahahaha Aardsvarken ... volgens mij litenen ze duidelijk de verkeerde naakte zien ... ;-))) !
Groetjes en het allerbeste toegewenst voor het nieuwe jaar , met véél momenten van genot ... ! ( zowel van wijn als het naakte schoon ... ;-))

Gepost door: klaverke | 03-01-07

Nog niet gezien, wacht wel op de dvd. Zal dan alvast de zakdoekskes klaar leggen.
Trouwens nog nie aan m'n boek begonnen.

Gepost door: Crisje | 04-01-07

"Hoe afstotelijk een dikke naakte mens kan zijn..."
Anders wel handig, ze hoefden er geen zwart blokje voor te plakken!
Nu ik dan toch mee naast je in de eerste groep sta... één contentementvol 2000 en zeven, Aardvarksken!

Gepost door: zapnimf | 04-01-07

dag aardvarksken bedankt voor je toffe reactie
en voor jou en je gezin
een gelukkig en gezond 2007!
grts
vhike

Gepost door: vhike | 04-01-07

als ze saddam met een middeleeuws foltertuig ophangen vrees ik dat er toch iets aan de hand is met dat gevoel voor humor.

Borat legt daarentegen de vinger op de wonde, op zeer smaakloze en tegelijk hilarische wijze.

Gepost door: fILLE | 05-01-07

Dag Aardvarksken;-) Wij gaan toch ook wachten op de DVD, ik weet begot zelfs niet of ze de film nog spelen in de zalen....kan je zien wat voor cinemafreaks wij ook zijn;-)))))) Wij hebben hier trouwens nog 2 cinematickets liggen, ik zal sebiet maar ne keer gaan kijken of ze nog geldig zijn....enfin, maar ik denk dat wij ook alle 2 plat liggen met die film...
Euhhhh enne ik geloof da'k ons wensen voor 2007 ook nog niet overgebracht heb (bloos,bloos) waarbij met deze dan. Maar ze zijn welgemeend, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 07-01-07

Spijt dat ik mijn lief zijn goesting niet heb gegeven en gaan zien zijn..

Maar alla ik wacht dan ook maar op de dvd. bedankt voor de tip!

Gepost door: Little Witch | 08-01-07

De commentaren zijn gesloten.