09-01-07

Juffrouw Lea doet het in Hasselt

Ik ben een trouwe luisteraar van Radio 1. De laatste maanden werk ik vooral in Nijmegen en tot mijn groot plezier kan ik mijn favoriete zender ontvangen tot ik bijna ter plaatse ben. Dat ik dan drie keer het nieuws hoor, en de bijhorende reclames, neem ik er maar bij. We blijven graag op de hoogte, nietwaar.
Radio 1 ligt de laatste tijd echter wat onder vuur. Er zou een grote verandering worden doorgevoerd wat muzieksamenstelling betreft (meer main stream à la Q Music, zo wordt gevreesd). Onder andere de avondprograma’s worden met verdwijnen bedreigd. Jammer, want ik vind dat Cucamonga bijvoorbeeld ongeveer het beste en meest vernieuwende muziekprogramma is dat op de nationale radio wordt uitgezonden. Voor heel veel gezever hieromtrent moet je maar eens door het forum wandelen.
Deze morgen kregen de Radio 1 luisteraars alvast een voorproefje tot wat deze herprofilering kan leiden. We hoorden een straatinterview van Lea Van Hoeymissen die in Hasselt de boer optrok om passanten en hoteleigenaars te peilen naar de invloed van Het Fraudeproces op de stad. Het idee alleen al om daar vijf minuten zendtijd aan op te offeren. En dan de manier waarop. Het was net een kleuterleidster die aan de kindjes ging vragen wat we van de Sint gekregen hadden. Of een bejaardenhelpster in een instelling voor zwaar dementerenden die ging vragen OF WE GOED GESLAPEN HADDEN.
Lollige Lea heeft in het verleden wel eens een programma gehad op televisie, Volle Maan. Het was zo’n programma waarin vier vrouwen een man zouden interviewen over zijn "man zijn" en over hoe verschrikkelijk dat toch moet zijn. Want dat zou toch wel boeiende tv zijn. Onder andere het verschrikkelijke wicht Leen Demaré was een van de boeiende dames, succes gegarandeerd dus. Dat er na 5 uitzendingen grote ambras was tussen de vrouwen onderling en het programma een vroege dood stierf was dan ook niet te verwonderen.
Tegenwoordig zit ze dus in de Radio 1 redactie. Om te ontdekken tot wat dat leidt, raad ik u aan eens te luisteren naar de reportage “De Mediastorm”. Gruwel mee !

10:02 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: radio |  Facebook |

Commentaren

Neen danku Ik gruwel liever op mijn alleeneke, zonder Lea.

Gepost door: zapnimf | 09-01-07

2 minuten 12 seconden heb ik het volgehouden.
De verkleutering blijft idd oprukken.En die Lea is nog irritanter dan Annemie Peeters.
Vlug cdtje in schuifje.
The Go Betweens brengen troost...

Gepost door: vinejo | 09-01-07

Én... een mens vraagt zich af...Welke doelgroep blijft er nu nog over voor radio 2 ?
Kinderen onder de 6 ? Demente bejaarden ? Vlaamsbelangstemmers ?

Gepost door: vinejo | 10-01-07

Radio 1 Ik ben nooit echt fan geweest van Radio 1. Radio 2 bij momenten ...

Gepost door: supporter | 13-01-07

De commentaren zijn gesloten.