18-01-07

Carglass live on air

Journalisten hebben een hard leven. Hoe ze zich soms moeten inleven in verschillende situaties waarover ze verslag dienen uit te brengen, het verdient respect. Neem nu de NOS journalist die ik gisteren hoorde in een reportage op de Nederlandse Radio 1. De reportage ging over het feit dat er nogal wat uit auto’s wordt gestolen op Nederlandse autowegenparkings. Dit vooral door het feit dat veel mensen hun waardevolle dingen al te zichtbaar achterlaten in de wagen. De politie hield gisteren een preventiecampagne, en Radio1 was erbij.
Onze man deed wat interviews met mensen die duidelijk onvoorzichtig waren, met anderen die mooi deden zoals het hoort, u kent het soort reportage. Het einde was iets minder voorspelbaar. Je hoort hem aan z’n eigen auto komen en dan : “En dan dit ..(gekraak) .. Glas…..(geluid van een portier die opengaat) En alles is weg.. m’n laptop….. oh, verder is alles er nog….. Dan maak je een reportage over inbraken en dan sta je even later je eigen ramen af te plakken en te wachten op de politie …. Balen”.
En toen over naar de studio, waar ze zeiden dat er niets in scene was gezet en of meneer de dief de laptop asjeblief terug naar Hilversum zou willen brengen…
Deze morgen was het ook weer raak. In Nederland sturen ze als er een storm is de journalisten naar het strand. Probleem was dat de satellietantenne op het dak van de radiowagen door de felle wind niet stil bleef staan, en dus de live interventie soms moeilijk om volgen was. Aanvankelijk in het strandpaviljoen liep alles nog goed,. Maar toen gingen ze even naar buiten, om het beeld beter te kunnen schetsen van de toch wel sterke wind. Het interview met de wethouder had dan meer zo iets van “I………d…..wind…….. ?” Ja……….strand………duin……… erm….. f……. z…. br…… “ waarna ze terug naar binnen gingen. Het deed me wat denken aan de memorabele tv-beelden van Tuur Van Wallendael op het ijskoude strand in Zeebrugge na de ramp met de Herald of Free Enterprise, toen die “Godverdomme Bavo !” riep..
Journalisten .. een te benijden beroepsgroep!

11:02 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: radio |  Facebook |

Commentaren

Tuur van Wallendael altijd gedacht dat het Reddy de Mey was...
Durf zelfs nóg te twijfelen...

Gepost door: vinejo | 20-01-07

Tja even googelen op "Herald of Free enterprise Bavo Tuur" Vinejo .. (ik heb geprobeerd op Youtube, maar gelukkig voor Tuur staat het er niet op)...

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 21-01-07

Oké maar ze zijn later toch allebei in de politiek gestapt hé
De één al met meer succes dan de andere...
;-)

Gepost door: vinejo | 21-01-07

Zeker weten! Het was den Tuur die krikkel werd omdat het in de studio wat te lang duurde met Miet Smet, terwijl hij stond te verkleumen : "Godverdomme... dat mens is heel haar levensverhaal aan het vertellen of wat?"
Magnifieke tv!

Gepost door: zapnimf | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.