22-01-07

Friedl' en Arno

Deze morgen heeft het gezin Aardvarksken zich collectief overslapen. De twee aardvarkbiggen kan je dat moeilijk kwalijk nemen, die slapen sowieso tot je ze gaat wakker maken. Drie en half en vijf en half zijn ze, en als je ze niet wakker maakt slapen ze van 20u tot 9 uur of half 10. Ik hoor andere geluiden uit mijn omgeving, we mogen zeker niet klagen wat dat betreft!
Het was dus een stressy ochtend, daar hoeft geen tekening bij. Dit gaf mij echter wel de gelegenheid in de auto naar een van de beste programma’s op Radio 1 te luisteren: Het beste moet nog komen, met Friedl’ Lesage. Deze morgen was Arno te gast. Hij heeft namelijk een nieuwe cd uit en dat moet dan in elke talk show, gazet of radiozender uitgebreid worden uitgemolken. Een paar weken geleden was dat zo met Bart Peeters, die ik toen drie keer op 2 dagen hetzelfde interview heb horen geven : Op Stubru, op Radio 1 en in De Laatste Show, met telkens dezelfde “spontane” grappen.
Maar soit, daar wou ik het niet over hebben. Het programma deze morgen was zo mooi, zo puur, poëtisch bijna. Arno die zo relaxed vertelde over z’n jeugd en z’n vader, over het rock ’n roll zijn, over zijn jaren ’80 en hoe hij toen wat ontspoord was … Arno is een grote meneer, helemaal niet meer de macho die hij vroeger ten tonele bracht. De Arno van deze morgen was een kunstenaar, een wijze man. Iemand van wie je veel kan leren, en van wie veel mensen veel zouden kunnen leren. Je kon de warmte die in de studio hing bijna voelen, zo intiem.
Hèt moment van de uitzending was datgene waarop Friedl vroeg wat er toch in dat plastic zakje zit dat Arno overal mee naartoe sleurt. Ha, zei hij, mijn slaapgerief, je weet nooit waar je de nacht gaat doorbrengen. Waarop Friedl’ hem ertoe overhaalde om eens op te noemen wat er nu echt in zat. En dat deed hij dus, hij haalde het live on air helemaal leeg, geritsel incluis. Of hoe vrouwen mannen ertoe brengen om de inhoud van hun sjakos op tafel te leggen !
Ik beveel iedereen aan deze uitzending eens te beluisteren. Je gaat je er beter door voelen ! Je kan vandaag klikken op ”Beluister de jongste uitzending”, of vanaf morgen op “Herbeluister de jongste uitzendingen” en dan zoeken naar Arno. Doen !
Oh, en vanavond is Chevalier Arno weer te horen, onder andere op Cucamonga !

16:26 Gepost door Aardvarksken in Muziek | Permalink | Commentaren (4) | Tags: radio, cultuur |  Facebook |

Commentaren

helemaal gelijk eindelijk nog eens iemand die zijn hart laat spreken in plaats van de snertreacties die we dagelijks lezen of horen

Gepost door: vanhalst luc | 22-01-07

Wegens een overdosis Arno, wilde ik je wat anders vragen...
Wat meng jij onder het eten van je biggen? Slapen tot halverwege de noen??
Wisselen?

Gepost door: zapnimf | 22-01-07

... @ zap: ge moogt ze houden, uw zapjes. 't Zit allemaal in de genen vrees ik. Of in die rare sla die ik altijd van mijn Nederlandse buurman krijg.. Hij zegt dat het rucola is, maar ik dacht dat dat er anders uitzag ...
@ luc: bedankt, maar euh.. vanwaar die verbittering ?

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 23-01-07

Arno, schuune mens Als ik hier het gevecht om de pc nog eens win ga ik de uitzending zéker beluisteren..

Gepost door: vinejo | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.