25-01-07

Watjes !

Deze morgen was Aardvarksken weer eens ontroerd. Ik zat in de auto naar de halve finale van Clijsters op de Australian Open te luisteren. Sporza radio op de middengolf. Elke keer je onder een brug komt valt de verbinding even weg. Dat is de VRT anno 2007.
Bon, Clijsters verloor de match en gaf een emotioneel interview aan een plat Australisch sprekende presentator. Dat ze Australië ging missen en dat het jammer was dat ze de finale niet bereikt had. En ik voelde hoe ze haar tranen moest tegenhouden. Je kon de krop horen zitten. En dat is tegenwoordig al genoeg voor mij. Dan krijg ik ook een krop. Belachelijke vent, dacht ik van mezelf, toen ik even later een traan over mijn wang voelde lopen. Ik was blij dat het nog donker was.

Wat dat tegenwoordig is weet ik niet, maar ik ben soms zo week. Vorige week een ander voorval : voor het grootouderfeest in de kleuterschool moesten onze aardbiggetjes een dansje opvoeren. En dus werd er in de school duchtig geoefend. Onze oudste zou de baronnes spelen in Catootje van Wim Sonneveld, u kent het wel, dat liedje van de botermarkt. Mijn kleine hersenen legden direct de link met mijn eigen jeugd, toen mijn broer en ik bij mijn grootouders (bobon en vava) logeerden als papa en mama op stap waren. Daar draaiden we dan ’s morgens platen uit de plaatselijke collectie. Onder andere van Wim Sonneveld. Zo kwam het dat ik zowat alle conférences en liedjes nu, 30 jaar later, nog steeds min of meer van buiten ken.
Vermits Limewire nooit veraf is ten huize Aardvarksken zou ik eens een melancholische cd maken, zodat ik aan onze Aardbig het echte Catootje kon laten horen, en ikzelf nog eens kon genieten van liedjes als Het Dorp, Margootje, de sketch met de Kroketten en die van Allemaal Meeëten.
Een paar uur later had ik alles illegaal bijeengescharreld en een cd gebrand. En toen ik daar even later naar luisterde kreeg ik een krop in mijn keel bij dat stomme liedje van Op een mooie Pinksterdag. Daar ging ik weer. Ok, het is een mooi arrangement, met die close harmony, en de tekst gaat over een papa met zijn kleine meid, maar om daar nu compleet emo van te worden, pffff. Toen ik dat een paar dagen later tegen mijn vader vertelde (waarom deed ik dat in godsnaam) zei hij dat hij dat ook had. De Aardvarkskens zijn watjes ! Zeg dat vhG het gezegd heeft.
Ik zou wat meer naar Canvas moeten kijken, daar word je hard van. (Gisteren naar The Magdalena Sisters gekeken, en naar Sex in a Cold Climate, de documentaire die daarop volgde … brrrr, hoe kil kan je zijn).

16:51 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: persoonlijk, kinderen |  Facebook |

Commentaren

Uw maandstonden zijn in aantocht?

Gepost door: zapnimf | 25-01-07

Allemaal mee-eten! Wim Sonneveld, da's lang geleden, ik hoor en zie hem nog altijd graag bezig! En niet alleen mee-eten, maar die met die postzegels of die waar ie op een feestje was en van alles had gedaan, maar het niet meer wist...
Maar dan gisteren de Magadalena Sisters en de docu die volgde... hoe wreed kan een mens zijn? Dan zie ik liever die nonnen uit "The Sound of Music". (Al begin ik daar ook altijd bij te blijten)

Gepost door: Sandrissimo | 25-01-07

Zou het aan de maand januari liggen of is het algemene tendens..emo-bleiten?? 'k Heb er ook last van.
Gisteren spijtig genoeg niet gekeken en waarschijnlijk was dat maar goed ook...in my current state of mind...

Gepost door: Crisje | 25-01-07

Nee zap Ik denk da'k zwanger ben...

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 25-01-07

Zwanger ??!!! Heb je dan ook veel trek in augurken ??

Gepost door: Crisje | 26-01-07

@crisje vooral in biefstuk friet, geflankeerd door een oude Bordeaux .. Maar daar heb ik eigenlijk altijd goesting in :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 26-01-07

Wat een toeval ! Ik heb daar* ook last van !

*van goesting in Bordeaux

Maar ik geef toe...de melancholie verergert alleen maarl bij ouderen van wijn en mens.
Ik word soms zelfs al melancholisch als ik denk aan binnen 10 jaar, hoe ik dan met heimwee naar deze tijd zal terugkijken, de tijd dat topBordeauxflesjes nog 'enigszins' betaalbaar waren... ;-)

ps : Gisteren nog cash een serieuze krop in de keel bij beluisteren van ' on the evening train ' van Johnny : Mooiste en ontroerendste afscheidssong ever. ('Keep me in your heart' van Warren Zevon komt nochtans heel close... )

" I pray that God will give me courage, to carry on till we meet again. It' s hard to know, she' s gone forever, they' re carrying her home, on the evening train "

Gepost door: vinejo | 27-01-07

wim tennis op radio
als ik dat aan het volgen ben op 't werk, zou ik willen
rennen naar een tv, tennis moet je zien vind ik
maar de commentaar is wel treffend via de radio
en verder ja Wim, ook ik krijg een traan
en ook Toon Hermans als hij vertelt toen de Sint op bezoek kwam, maar vooral "het dorp "van Sonnefeld
prachtig
grts
vhi

Gepost door: vhi | 27-01-07

Hallo Aardvarksken;-) Wij hebben ook naar The Magdalena Sisters en aanvullende reportage gekeken, ik dacht begot dat ze het over de jaren 1800 en zoveel hadden, bleek nadien dat pas in 1996 het laatste huis gesloten is. Wat een schande is dat zeg !!!!
En mij nu niet scheef bekijken om wat ik zeg, maar ik vind dat je weemoediger wordt met het ouder worden....ik kan er ook van meeklappen;-)
Gooh, ik heb uwe posting van den Arno gelezen, wij zijn er beiden hele grote fans van !!! Kijk maar eens naar mijn posting erover !! Hij is een hele grote mijnheer !!
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.