29-01-07

Kleine Tony en de blote poep van Tania (*)

Laatst was er op een collegablog een kleine discussie over het gebruik van het woord neger. Dat dat politiek incorrect was enzovoort enzovoort. Zonder daarover een mening te willen opdringen, moet ik zeggen dat ik onlangs enorm hard gelachen heb, juist met dat woord neger.
Ik ben namelijk in de Arenberg naar een voorstelling gaan kijken van Kleine Tony, een hilarisch stuk van Alex van Warmerdam dat wordt geregisseerd door Tom Van Dyck. Ook de acteurs van het “vermakelijkheidsbedrijf” De Kempvader kent u van Het Eiland: Tania Van der Sanden, Lucas Van den Eynde en Alice Reys, de echtgenote van Tom en ook bekend als Nolleke, die in de eerste reeks van Het Eiland de medewerkers van Cynalco een werkveter liet maken.
Op een zeker moment gaat Lucas Van den Eynde door het lint en begint hij als een gek op een speelgoedtrommeltje te rammen. Als hij uitgeraasd is en terug naar binnen gaat vraagt hij aan z'n huilende vrouw “Hebt g’u geschaamd?” Waarop zij “Ja” “En als ne neger da doe vindt ge da geweldig” En dan begint er een absurde discussie … u moet het gezien hebben. De scene is hilarisch, en het woord neger krijgt daar een geweldig humoristische rol, waarbij het publiek eerst zoiets heeft van gho gho gho, wat durft die zeggen, maar het is zo grappig op dat moment dat je samen met de rest van de zaal in lachen uitbarst. Die timing, om dat zo te kunnen spelen.. respect !
Het was trouwens lachen van het begin tot het einde, hoewel het onderwerp uiteindelijk toch geen lichte kost is. Zwarte humor was het, waardoor je als toeschouwer constant het gevoel hebt van moet ik hier nu om lachen of is dit te erg. En theater zou geen theater zijn moest er niet af en toe wat bloot vlees (*) in te zien zijn.
Het gezelschap trekt er ondertussen het Vlaamse land mee rond, maar ik denk dat alle voorstellingen min of meer uitverkocht zijn. Er zouden extra voorstellingen worden ingelast in het voorjaar. Meer info – en filmpjes over blote tetten (*) - op de site van de Kempvader . Als je de kans krijgt om te gaan zien: doen!

(*) hoeveel extra googelaars zou ik hier weeral mee (in de val) gelokt hebben ?

16:35 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: neger, theater, cultuur, kleine tony |  Facebook |

Commentaren

mammie en pappie Ik ben helemaal weg van de acteurs uit "Het Eiland", "In de Gloria" en "Vaneigens". Als ge die mensen ziet, begint ge toch al te lachen?
Ik heb het stuk niet gezien, de kans is klein dat het ervan komt, ik ben nl vooral goed in uitstellen, en bij zoiets moet je er rap bij zijn om te reserveren hé...
Wat ik ontzettend grappig vind, is dat stukjes uit "In de Gloria" soms echt in buitenlandse programma's met TV-bloopers terecht komen! Zelfs op het Belgische La Une naar het schijnt! Het is gewoon zo goed gemaakt dat mensen gaan denken dat het echt is...

Gepost door: Sandrissimo | 29-01-07

Straf! Jij bent aan kaarten geraakt?
Tegen de tijd dat ik de telefoon opnam was alles al uitverkocht, behalve twee en drie april. Ik ga uw blogstukje zolang laten sudderen.

Gezien wij toch dezelfde evenementen bezoeken... bestel in het vervolg eens telkens twee kaarten extra.
Euh... waar was je trouwens vrijdag? Toen 'De Schedelgeboorten' optraden?

Gepost door: zapnimf | 30-01-07

Over neger gesproken Overlaatst viel ik even in in het tweede leerjaar en vraagt daar een kleine : juf, wat betekent 'neger'?
Flora, ons allerliefste bruine vlechtmeisje die twee bankjes verder zat, kon er niet zo heel erg mee lachen dat dat woord anno 2007 nog in een schoolboekje voorkwam.
Ik wel, groen en genant.

Gepost door: zapnimf | 30-01-07

@ zap kaarten besteld door vriendin die meer bij de pinken is dan ikke zelve.
En wat de schedelgeboorten betreft.. groepen die klinken als erge ziektes gaan aan mij voorbij :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 30-01-07

De commentaren zijn gesloten.