31-01-07

Auw !

Dit jaar wordt het jaar van de lach. Dat heb ik beslist, dus dan is dat zo. Althans, toch voor mezelf en ons gezin. Ter staving van deze stelling trokken we afgelopen week naar Kleine Tony, en zijn er nog culturele activiteiten in die zin gepland : Wim Helsen en Wouter Deprez, nee ZAP, niet in Kapellen, want dat is voor de happy few die ofwel “iemand kennen” van de plaatselijke VLD, ofwel voor wakkere burgers die op dag 1 van de ticketverkoop de tijd en het geduld hebben om 3 uur aan te schuiven aan het loket van de Cultuurdienst.
Het zal soms een groene lach zijn, want er komt dit jaar ook een 4 vooraan te staan in de leeftijdstabel. Wat dan ineens die muziekterugbliklijst en dat emogedoe verklaart veronderstel ik. Nu ja, als mijn midlifecrisis tot die onschuldige verschijnselen beperkt blijft, vind ik het best ok.
Die 4 betekent ook dat een mens ouder wordt. En dat er dus kwaaltjes optreden. Eén van die kwaaltjes is rugpijn. Tenminste, ik dacht dat de rugpijn die ik had gewoon slijtage was. Maar een paar weken geleden werd het toch wel erg. Ik kreeg pijn die uitstraalde tot in mijn been en kon amper nog rechtstaan. Stilstaan dan, want wandelen deed bvb geen pijn. Liggen ook niet, wat dan weer een interessant wapen was om aan huishoudelijke taken te ontsnappen.
Ik zocht toch maar eens een gespecialiseerde dokter op, met de hulp van mijn schoonzus die bij een neurochirurg werkt. Die dokter (een klein grijs mannetje, dat enigszins vermoeidheid uitstraalt) vermoedde inderdaad een versleten lumbale discus, maar wilde toch bevestiging door middel van een CT scan. Gisteren kreeg ik daarvan de uitslag. Het bleek om meer te gaan dan wat versleten onderdelen. Ik heb last van een – serieuze volgens de arts – lumbale hernia tussen L4 en L3.
Ik heb ondertussen wat gegoogeld en ben nu volledig op de hoogte van discussen, tussenwervelschijven en de akelige operaties en behandelingen. Ik ga het hier niet uitleggen, als het u interesseert, vindt u HIER voldoende info.
Volgende week moet ik naar het daghospitaal voor een epidurale infiltratie. Cool, dacht ik, dan maak ik dat ook eens mee zonder dat ik moet bevallen. Ik heb wat prentjes bijeengezocht…het ziet er nogal pijnlijk uit vind ik. Helemaal niet zo iets om naar uit te kijken.
Ondertussen was het advies van de dokter : blijven bewegen; blijven stappen, fietsen, lopen, trappen doen, … actief zijn. Met daarbij de met geniepige pretoogjes uitgesproken woorden “u moet nu natuurlijk niet gaan verhuizen of zware lasten verplaatsen”. En dat terwijl ik gepland had om in het voorjaar mijn tuinvijver uit te breiden (een vijver graven, dat schijnt volgens een jonge collega ook een symptoom te zijn van midlifers).
Ondertussen blijven we lachen.. zij het met een klein hartje. Een grimas zou hier meer op zijn plaats zijn. (Mooi woord trouwens).

12:07 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: rug, hernia, persoonlijk, pijn |  Facebook |

Commentaren

Hallo lotgenoot, bij mij komt er ook een 4 voor dit jaar, ik heb me er min of mee mee verzoend, maar echt happy ben ik er niet mee... Al ben ik wel van plan een groot feest te organiseren, maar ik heb zelfs nog geen datum geprikt!
Wat je rug betreft, autsj!!! Is die prik een verdoving of is het om wat vocht af te tappen? Dat eerste is iets van niks, dat tweede wil ik nooit een tweede keer meemaken...

Gepost door: Sandrissimo | 31-01-07

prik da's een prik waarmee ze een of ander ontzwellend geneesmiddel inspuiten. Ik denk iets Cortisone-achtig. Hierdoor gaat die zwelling van die nucleus weg zodat die niet meer tegen de zenuw aandrukt...

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 31-01-07

prik Dan valt het waarschijnlijk wel mee, ik heb twee kids, dus ook twee epidurale verdovingen achter de rug (letterlijk in de rug dan eigenlijk). Dat is echt iets van niks...
En wat feesten als de beesten betreft, ik heb nog respijt tot eind augustus, maar ik hoop om dat moment te verzachten door mijn verjaardag te vieren op vakantie. Dat feest zal iets voor september zijn, denk ik.

Gepost door: Sandrissimo | 31-01-07

de 4 Ahaa ... collega-cultuurminnaar ... volgende maand ga ik ook naar Deprez kijken. En gelieve die 4 nog een paar jaar bij te houden, dan kan ik nog van mijn 3 genieten!

Gepost door: geert | 01-02-07

Ten eerste : ja dat heet een dagje ouder worden. Mijnen halven is in 2001 georpereerd aan zo'n hernia. Gaat nu goed gelukkig maar.
Ten tweede : Ik heb wijselijk niet op links geklikt in je vorige postje, want mijn gemoedstoestand kan niet omgaan met eventuele vreselijke foto's, dus ik riskeer het niet.
Ten derde: Ik ben er nog niet, vanaf zaterdag pas.

Gepost door: Crisje | 01-02-07

"Nee zap, niet in Kapellen..." Beste globezwijntje,

Uw uiteenzetting over het scharrelen van kaarten is quatsch van het zuiverste water.

a) Ik was een van de fortuinlijken die de eerste dag van de kaartenverkoop drie uur heeft staan aanschuiven in het cultuurcentrum. Daar bestaat zelfs nog een blogstukje van mijn hand van (Hoe heerlijke dagjes blogbraaksel worden) :

http://www.bloggen.be/zapnimf/archief.php?ID=7

b) Ondanks die drie uur wachten én het feit dat mijn vriend met Wouter Deprez in de klas heeft gezeten, heb ik die voorstelling toch nog op mijn buik mogen schrijven.

c) Wim Helsen mág je niet missen! Zowel 'Heden Soup' als 'Bij mij zijt ge veilig' zijn pure broekpisserij (voorzie jezelf!). Ook om hem te aanschouwen moest ik uit het dorp trekken. De eerste show gezien op Dranouter en de andere in het CC van Merksem.

Mag ik je tenslotte nog succes wensen met al je toekomstig nog te ondergaan rugleed. We worden oud, meneer, maar we ontkennen het met klem! Geef ons eens ongelijk!

Zie ik je bij Vitalski? Raf Coppens? 'Het goede lijf?' Ik heb er tenslotte een hele voormiddag voor in de wachtrij gestaan.

Gepost door: zapnimf | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.