02-02-07

Dwaasland

Dat er in ons grijze mistland rare mensen rondlopen was me al langer bekend. En dat ik niet meer zo naïef in de mensen moet geloven, was me sinds mijn legerdienst ook al duidelijk geworden. Levenservaring heet dat. Maar wat er nu in Sint Niklaas gebeurt, tart toch weer elke verbeelding.
Zoveel domheid, zoveel achterlijk plat racisme, ik kan er echt niet bij. Het gaat er niet in. Ik waan me terug op het einde van de 19de eeuw, toen mensen op de Wereldtentoonstelling nog naar een Negerdorp Met Echte Negers ! konden gaan kijken aan het Koloniënpaleis in Tervuren. Angstige Afrikanen geïmporteerd met een stoomboot.
Ik vraag me af of dat bewuste marginale koppel recht in het gezicht van die meneer Wouter Van Bellingen zou zeggen “Wij willen niet dat gij ons trouwt omdat gij zwart zijt.” Om maar te zeggen.. nog eens.. het gaat er echt niet in bij mij.
Ik herinner me nog een item in het nieuws vorige zomer. Dat er zowaar een zwarte scheidsrechter in de eerste klasse van onze geweldige voetbalcompetitie mocht fluiten. Dat dit überhaupt een nieuwsfeit was, stemde mij toen al tot nadenken. Ik dacht dat het aan de komkommertijd in de nieuwsgaring lag, maar neen, blijkbaar is dat voor een bepaald soort mensen (sic) werkelijk revolutionair.
Ik werk tegenwoordig in Nederland, en ik ben hier zo’n beetje een ambassadeur want alles wat in België misgaat, moet ik telkens trachten te verantwoorden. Ik moet zeggen dat ik het al druk heb gehad de laatste tijd: eerst het optreden van lepe Laurent, dan de vrolijke fratsen van Filip, het autowegenvignet, die onthaalmoeder met haar pedofiele man en nu dit weer … ik ga het weer mogen uitleggen subiet aan tafel !

11:05 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: actualiteit, persoonlijk, politiek |  Facebook |

Commentaren

Ik moet altijd denken aan Alex Agnew, als hij zegt "pakt na toch is iemand aaanders, pakt djie néger!".
Maar het is stom, ik zou het net een beetje speciaal vinden, hoeveel zwarte schepenen zijn er???

Gepost door: Sandrissimo | 02-02-07

Idd Ik was ook behoorlijk razend toen ik het las in de metro. Onwillekeurig moest ik aan die sketch van Willy's en Marjetten denken met verontruste ouders aan de schoolpoort, omdat er nen homo les zou geven en dat dan de zwarte directeur langskomt om de gemoederen te bedaren. Realiteit overtreft helaas blijkbaar de fictie.

Gepost door: fILLE | 04-02-07

Een echte schande is het, Aardvarksken ! Ze willen dat de mensen zich hier intregeren en als ze het dan doen, is het nog niet goed! Om beschaamd te zijn als Belg !
Je zal het idd mogen uitleggen tegen de Nederlanders, wij wonen zelf héél dicht bij de grens en ik kan dat goed geloven. Zij zijn veel directer dan wij hé !
PS. Je had gelijk, in da stringske zal nie veel gepast hebben hahahaha
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 04-02-07

@Fille Onwillekeurig moest ik aan die sketch van Willy's en Marjetten denken met verontruste ouders aan de schoolpoort, omdat er nen homo les zou geven en dat dan de zwarte directeur langskomt om de gemoederen te bedaren. Realiteit overtreft helaas blijkbaar de fictie.

JUST !

@Aardvarksken : De Nederlanders hebben de laatste jaren nochtans ook wel wat uit te leggen...nu ja, goed voor de conversatie dan maar ...

Gepost door: vinejo | 04-02-07

Gij? Ambassadeur?
Whoehahahahahahahaha!
Wat uitleggen? Het is te absurd voor woorden bijgod.

Gepost door: zapnimf | 06-02-07

Ha ! Plots zie ik de woordspeling in uw titel !
Mooi !

Gepost door: vinejo | 08-02-07

tja parels voor de zwijnen zijn het soms .. :-)
bedankt !

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 10-02-07

KKK... NOR !

Gepost door: zwinejo | 10-02-07

Wouter Nu blijkt dat sympathieke Wouter uit de hele kwestie misschien een prominente plaats op een federale lijst weet te slepen. DAT zal wel niet de bedoeling geweest zijn van die bekrompen trouwers-in-spe. Het weze hem in elk geval gegund!

Gepost door: marc | 14-02-07

De commentaren zijn gesloten.