12-02-07

Verse vis !

Vorige week hebben de kleine aardvarkskens van hun oma en opa een geweldig cadeau gekregen. Het oudste varksken was al een tijdje aan het zeuren voor een huisdier. Als het aan haar lag woonden we ondertussen in een dierentuin, waar onvoorzichtige bezoekers van de Zoo van Olmen duimen en vingers zouden bij aflikken – gesteld dat ze die nog zouden hebben.
Wij als verstandige en vooral in constante tijdnood verkerende tweeverdieners hebben die boot tot nu toe nogal goed kunnen afhouden, maar bij de nichtjes van onze zwijntjes staat reeds een jaar een kleine viskom met daarin twee visjes. Gekregen van oma en opa. Mét de boodschap dat ze aan onze varkskens ook een vis zouden geven. En als je iets belooft aan kleuters, wees er dan maar zeker van dat ze dat nooit vergeten.
Poezen en honden zijn onbespreekbaar, dat wisten de varkskens al wel. Onze tuin wordt namelijk gekoloniseerd door de uitgehongerde en verwilderde katten van onze boeren – euh buren – ) en honden vind ik sowieso al zo’n domme en vieze beesten dat het zelfs nog niet in me opkomt om daar ooit aan toe te geven.
Zelf heb ik vroeger vanalles gehad, poezen, een hond, we hadden altijd een kanarie thuis, ik heb zelfs nog gerbils (afrikaanse woestijnspringmuizen, van die mooie zwarte miniratjes) gekweekt in mijn kamer (die mijn moeder toen ik eens op reis was allemaal heeft ge-euthanaseerd met een grote prop chloroform. Gedaan met de muizen.) Dat en het feit dat ze toen ook mijn splinternieuwe combatshoes heeft weggegooid (wat heeft in godsnaam het een met het ander te maken?) die ik was gaan halen de week voor het einde van mijn militaire dienst heb ik haar nooit vergeven.
Uitgerekend die oma en opa kwamen vorige week aanzetten met een gigantisch aquarium en twee vissen. Ik denk dat er 60 liter in kan, wat voor twee visjes toch wel wat overdreven is. Er zit een filter bij een verwarmingselement, steentjes, een waterplant, producten om het water schoon te houden… Alles kant en klaar.
Goed, gisteren stond dat ding dus exact een week op een mooi plaatsje in onze open keuken. Twee kleine visjes, je wil niet weten hoeveel stront daar dagelijks uitkomt. En op welke manier. Soms zwemmen ze rond met een bruinwitte draad van wel 5 cm achter zich (Den Draad eh). Dus zo na een week was het echt wel tijd om dat water eens te verversen, ondanks die filter. Ik moest onwillekeurig aan Nemo denken. Gelukkig hebben we geen tandartspraktijk.
Bon, ik ben dus meer dan een uur bezig geweest om dat water te vervangen. Eerst met een darmpje dat water eruit, die vissen in een tijdelijke bokaal zetten, de glazen wanden proper maken, de steentjes spoelen, de kom terug vullen en dan de vissen er terug in. En weer die producten om het water visvriendelijk te maken.
Ondertussen ook al ruzie met mevrouw aardvarksken omdat die niet wil dat dat vieze water in dezelfde wasbak terechtkomt als waarin ik later de gewone vaat zal doen.. Dieren houden, het verhoogt absoluut de sociale vaardigheden.
Dit moet anders in elk geval. Ik moet eens googelen naar “hoe hou ik mijn aquarium proper”, “Kakken vissen altijd zoveel” of “zindelijkheidstraining voor goudvissen”. Of het zal niet lang duren of die twee zeemonsters komen plots te gaan.
Een van de voordelen voor kinderen van het houden van huisdieren is dat ze leren wat afscheid nemen is… Zoals het er nu naar uitziet gaan ze dat bijzonder snel leren…

11:56 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: persoonlijk, vissen |  Facebook |

Commentaren

Niks zo goed om de buurkatten weg te houden, als zelf een kat in huis halen...
Wat uw nieuwe huisdieren betreft, dat kan een kat ook oplossen. En dan vervang je die vieze kakgoudvissen door guppies, dan moet je het water veel minder vaak verversen!
In een verwarmd aquarium met een filter hebben die beestjes maar om de paar maanden nieuw water nodig. Buiten dat guppies niet aan de lopende band kakken en pissen, groeien die ook niet zo razend snel als goudvissen...

Gepost door: Sandrissimo | 12-02-07

Vissticks, lekker!
En pedagogisch verantwoord : waar komt ons eten vandaan?

Gepost door: zapnimf | 13-02-07

Volgens mijn kinderen komen vissticks uit den diepvries...
Aan goudvissen is veel te veel fileerwerk, mijn kater lenen?

Gepost door: Sandrissimo | 13-02-07

Ge moet maar zeggen tegen uw viskens dat als ze gekakt hebben, ze moeten doorspoelen !

( en als er binnenkort in 1 mijner berichtjes een redelijk archaische uitdrukking voorkomt die jij hier ook net gebruikte, call it synchronicity )

Gepost door: vinejo | 14-02-07

hihihihi 'k lag hier wel ff dubbel met die post. :D:D:D en heel herkenbaar. Blahkind heeft ook zo 2 vissen gehad: blahman kon ook de boel altijd proper houden. Vissen zijn intussen dood. ..

Gepost door: Blah | 18-02-07

De commentaren zijn gesloten.