15-02-07

De wonderbaarlijke visvangst

Het visverhaal loopt verder.. In ons gigantisch aquarium zwemmen sinds deze morgen niet alleen de twee goudvissen meer. Nu ja goudvissen, die ene is inderdaad oranje en heeft zo wat wratten op z’ hoofd. Google leerde mij dat het een leeuwenkop zou zijn, of een oranda, wat - alweer volgens Google - een Chinese verbastering is voor Hollander.. Chinezen denken dat alle Hollanders een wrattenkop hebben. Waarvan acte.
Onze poetsvrouw, vorige week compleet verrast door onze nieuwe aanwinst, vertelde dat ze zelf ook veel visjes had thuis. Staat ze deze morgen toch wel aan de deur met een plastic zakje vol guppen zeker. De kleine aardvarkskens overenthousiast natuurlijk. Ik moet nu zeggen dat ik het zelf ook wel de moeite vond. Allerlei kleurtjes, kleintjes, grote, zelfs een babygupje zat ertussen.
Ik ben ondertussen wereldwijdwebbend weer een en ander te weten gekomen over guppies. Het opvallendste was ergens een infosheet waarop de vraag stond: “hoe zie ik of mijn guppie zwanger is?”. Het antwoord daarop was nogal verontrustend : heel eenvoudig, guppies zijn altijd zwanger. Voila. Kleine visjes zijn na een maand geslachtsrijp en reken maar dat ze daar volop van genieten. Dat belooft. Maar evengoed vond ik daarover geruststellende informatie: wat te doen met overschot aan guppies ? Eenvoudig: kill ‘m ! Een tip was om ze in de vijver te zetten. Dat zullen de libellenlarven en de goudwindes graag horen. Extra voedsel. Ik zie de kringloop weeral volledig zitten. Kweek maar op !
Ik ben ook wat geruster wat het onderhoud van het aquarium betreft, het is blijkbaar niet nodig die drastische opkuisactie van vorig weekend elke week te herhalen. Wekelijks een kwart van het water vervangen is voldoende.. Ik ga nog een visbakexpert worden!

14:49 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: guppen, vissen, aquarium, persoonlijk |  Facebook |

Commentaren

Schoon hé, die guppies! Ik heb heel bewust alleen maar mannetjes gekocht toen ons mannen in hunne visbakkentijd waren... Die zijn heel makkelijk te herkennen want die hebben zo'n mooie kleurige sluierstaart. De vrouwkes zijn minder kleurrijk en hebben een normaal staartje.
Een zwangere guppie moet je wel in een speciaal verloskamerbakske zetten, anders worden die guppiebabies meteen opgenomen in de voedselketen...

Gepost door: Sandrissimo | 15-02-07

Neee !!!!! Het is wraakroepend om van deze goede huisvader te moeten vernemen dat hij, in bijzijn van zijner kindertjes, overweegt om levende schepsels van de mooie moeder natuur zomaar te willen liquideren. De algemene overmacht van het mensdier op de andere schepsels. Weer een staaltje van ongeoorloofde dierenmishandeling.
GAIA weet u wonen, Aarvark.

Gepost door: Michel Vandenbosch | 15-02-07

Met mijn 2 dochters van bijna 12 en 14 ben ik momenteel eerder een bakvisexpert.

( die zag je van heel ver komen hé...)

Gepost door: vinejo | 15-02-07

Dat gaat wat worden daar in diene visbak bij u thuis!
Trouwens bestaat er niet een of ander produkt dat het water langer schoon houdt ??. Ge kunt nu ook nog schildpadjes nemen, maar die kunnen dan weer uw vissen opeten hé.

Gepost door: Crisje | 16-02-07

van guppies naar kois? Grote ambities met uw vissenaffaire, aardvarken (zie url).
Leuke gezellige blog overigens! En wat Lou Reed betreft, no hard feelings hoor...

Gepost door: marc | 16-02-07

@ Marc Goh, die link was ik zelf al vergeten ! Mij ingeschreven in 2005 en sindsdien niet meer bezocht denk ik :-)
Zeker no hard Reed feelings ! Bedankt voor je bezoekje en de positieve noot!

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 17-02-07

hehe ik verwacht binnenkort een duidelijke omschrijving van de paringsdans van de gup. :D:D

Gepost door: Blah | 18-02-07

Verdorie hé, ons Blah is me weer voor;-))))))
Enfin, zo ziet ge hoe ne mens aan huisdieren geraakt;-)))
Groeten !

Gepost door: nicole | 18-02-07

De commentaren zijn gesloten.