22-02-07

Blote benen

Er bestaat geen toeval, zeggen sommigen. Ik ga er eerder vanuit dat alles toeval is. Maar soit. Gisteren had ik het hier terzijde nog over jeugdbewegingen en kijk nu: deze morgen hoorde ik op de radio dat de brave jongens en meisjes van de scouts vandaag een soort feestdag hebben. Omdat hun Heilige Schepper, Baden – kijk eens ik heb al haar op mijn benen – Powell, 150 jaar dood is of zo ... elke reden is goed om, getooid in het kaki pakje mét das en lederen knoop uit de uniformenwinkel, kortgebroekt en met luide stem de groet aan de vlag te brengen. Alaaf ! Of nee, da’s iets anders.
Ze doen maar hoor. Ik heb er sympathie voor. En ik zal zeker onze aardbiggen aansporen om ook bij een jeugdbeweging te gaan. Ten eerste zijn we dan een zondag gerust, en ten tweede merk je wel dat kinderen die in een jeugdbeweging zaten, later toch dikwijls uitgroeien tot volwassenen die ook sociaal geëngageerd zijn, organisatietalent hebben, blablabla en meer van dat gezever.
Spreek ik hier nu over mezelf? Euh, ja zeker. Waarbij dan meteen het bewijs geleverd is dat de jeugdbeweging niet garant staat voor een succesvolle schoolcarrière. Eerder integendeel .. tevéél met het bestuur ervan bezig zijn loopt ook niet altijd goed af. Maar - Hollywood is nooit ver weg – “we zijn toch nog goed terechtgekomen”.
Ik ken nogal veel mensen die lid zijn geweest van de Zeescouts. Da’s pas een optie: die kinderen zijn elke zondag voor de hele dag weg ! Wat een rust kondigt zich aan ! Voeg daar dan de muziekschool, de tekenschool, de atletiekclub en zijn er nog van die dingen? nog bij en we gaan nog moeite moeten doen om ze eens thuis te houden!
Oh my god, ik zie me al rondrijden van de ene naar de andere locatie … en overal Aardvarkiaans net te laat komen. Rust, zei u? Of zei ik dat?
Deze kleuterpapa beseft nog niet goed wat het is om opgeschoten jeugd te hebben rondlopen. En laat dat alstublieft nog maar eventjes zo duren … Ondertussen ga ik als een echte Oude Sok thuis eens lekker nostalgisch mijn Beerput van onder het stof halen. En wat dat is weten alleen de echte Jee En Emmers!

12:06 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: jnm, persoonlijk, scouts, jeugdbeweging |  Facebook |

Commentaren

http://www.jnm.be/gastenboek.php
Deze beerput???
Never underestimate the power of Google!

Gepost door: Sandrissimo | 25-02-07

hahah goei poging Sandridinges, maar mijnen beerput is iets dat je fysiek kan vastnemen, dus geen forum..vMaar toch, goed geprobeerd :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 25-02-07

:-) JE bent onverbeterlijk Sandrien !
Mijn gekoesterde Bp .. ('t is al wel een jaar of 15 geleden da'k hem nog eens gezien heb.. maar ik weet hem nog liggen, da's al iets..)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 26-02-07

Opgeschoten jeugd Hier beginnen ze op te schieten.
Eén van de twee toch al, de jongste geniet nog van haar laatste stukje kindzijn.
Ik was gedurende 12 jaar 'melancholisch op voorhand' over momenten die nog niet gepasseerd waren.
Maar weet ge wat, beste Aardvarksken ?
Nu zíjn ze gepasseerd, en ik voel me er heel goed bij. De onschuld verdwijnt, maar er komen echte individuen voor in de plaats. Personen die je heel graag hebt, met ( begin van ) een eigen mening, waar je goed mee opschiet(sic), waar je mee kan lachen om dezelfde dingen.
Met mijn oudste dochter ( wordt 14 ) zit ik ongelooflijk op dezelfde golflengte. Ik kan ermee praten als met de broer die ik altijd graag had gehad.
En dat compenseert ruimschoots de melancholie over de vervlogen momenten van hun kindertijd...

Gepost door: Aangeschoten vader | 26-02-07

Die 'aangeschoten vader' lijkt me wel een pathetische ouwe zak zeg....

Gepost door: vinejo | 27-02-07

tsss Aardvark, niet op letten zene, onze pa heeft zo van die dagen .... Ik zal zijn Bandolleke nog eens bijvullen

Gepost door: De dochter | 28-02-07

Heb al alle moeite van de wereld gedaan om mijn kids te motiveren voor een jeugdbeweging, kan me zelfs niet schelen welke.
Maar ze willen niet, nu misschien krijg ik mijn oudste wel warm voor de JNM. Eerlijk gezegd, wist ik niet eens dat die bestond...

Gepost door: Sandrissimo | 28-02-07

De commentaren zijn gesloten.