07-03-07

O Fortuna !

Even tijd voor een culturele update.. We zijn de afgelopen tijd op dat vlak weer bijzonder actief geweest. Twee weken geleden hebben we de show van Wim Helsen gezien, de nationale Vriend van de Poëzie. U zult er allemaal al wel over gehoord en gelezen hebben, het was een fantastische avond.
Alleen al de locatie. De enige plaats in Vlaanderen die in december nog niet uitverkocht was, omdat het qua reservatie de minst professionele was van alle culturele centra die ik toen heb opgebeld of opgezocht op het internet: "Ontmoetingscentrum" (hoe jaren ’80 kan je klinken!) De Notelaer. Een betonnen constructie bestaande uit een lange gang met rechts daarvan de cafetaria (marmeren tegels! TL lampen !) en achteraan De Vestiaire en de obligate Polyvalente Zaal.
Daar gebeurde het dus, in die kale rechthoek nam Wim Helsen ons mee op zijn toverachtige tocht door de wereld. Of door wat er van overbleef, want we waren de enige overlevenden, samen met onze Vijanden, de Luxemburgers die een pact hadden gesloten met de boze salamanders. Een prachtig verhaal, waarbij Wim ons dan weer vanachter een kansel toesprak als een geflipte preacher die zijn toehoorders meesleept in zijn waanzin, en dan weer zalfde en complimentjes uitdeelde aan zijn trouwe publiek, zijn onvoorwaardelijke fans. Zeker de moeite om hem eens live te gaan zien, maar u zal er voor naar Nederland moeten, want ik denk dat alles in Vlaanderen is uitverkocht.

Zaterdag zijn we naar Carmina Burana gaan luisteren, in De Singel uitgevoerd door het Vlaams Symfonisch Orkest. Ook de moeite, om 180 koorleden op het podium te zien staan, samen met een (enigszins uitgebreid) symfonisch orkest. Iedereen kent wel het begin en eindstuk daarvan, O Fortuna . Ik krijg er telkens kippenvel van. En tijdens een live uitvoering al helemaal. Ook kippenvel bij de prestaties van de solisten (tenor, bariton en sopraan). Ondanks het feit dat de Aardvarkskens daar met een mega kater in de blauwe pluche waren onderuitgezakt (koppijn koppijn koppijn .. O Koppijn) was ook dit een geweldige avond.
Het voorprogramma was de bekende vijfde symfonie van Beethoven (jaja, die van teu teu teu teeeeuuuum). Alles in het kader van Ken Uw Klassiekers !

Binnenkort op het programma : Admiral Freebee in de Roma (KLIK voor een vorig concertverslag), Wouter Deprez in de KVS, Wannes Van de Velde in de Roma.. Overigens is de nieuwe kalender van de Roma pas uit, dus als u zich haast valt er ongetwijfeld nog wel wat interessants mee te pikken ! (Den Admiraal is echter al uitverkocht).

16:30 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: cultuur, concert, theater, comedy, wim helsen, carl orff |  Facebook |

Commentaren

Hier word ik dus depressief van, mensen die wel aan kaarten geraken van dinges die ik wil zien...
;-)
Wij gaan volgende maand (als alles goed is, want we hebben de kaarten nog niet fysiek in handen, de organisatie is een beetje heel weird voor deze voorstelling) naar Nigel Williams!
De Carmina, inderdaad een kippenvelmoment, zelfs met barstende koppijn!

Gepost door: Sandrissimo | 07-03-07

dinges, dinges en dinges Orf en Helsen, allebei gezien. Maar dingske, Wouter Deprez, die niet... graag uitgebreid verslag.

Gepost door: zapnimf | 09-03-07

hoeraaaaaa
ik ga ook naar den admiraal! tgaat geweldig worden!
alleen jammer da ik ni naar carmina burana kon.. zal idd wel prachtig geweest zijn.

Gepost door: lies | 13-03-07

whaaa, ik heb men dorpsgenoot int echt gezien! zelfs ne keer of 5!
en kmoe zeggen, ge ziet er veel beter uit dan op die foto die ge is op mine hebt gezet.. en kvond u kei leuk dansen! :)
woohohow black betty...
we wouden iet komen zeggen ma kbleek dan toch net iets te verlegen :p
den admiraal was in alle geval wel schitterend vond ik!

Gepost door: lies | 24-03-07

Jamaar Lies ! merci voor het compliment zene, ik heb den hele zaterdag lopen zweven :-)
In het vervolg moet je dat maar eens live komen zeggen !

Gepost door: aardvarksken zelluf | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.