15-03-07

Paain

Tijd voor een allegaartje van weetjes omtrent het aardvarkschap.
Weetje 1: morgen heb ik terug een afspraak in de pijnkliniek voor een tweede epidurale infiltratie ter genezing van mijn hernia. De pijnkliniek, het klinkt wel he. Het ziet er direct stukken ernstiger uit vind ik. Ik vind het ook een naam om mee uit te pakken, op het werk bijvoorbeeld, om aan je baas uit te leggen hoeveel je wel lijdt en hoe straf het toch is dat je elke dag voor hem en alleen voor hem 300 km in de wagen zit en nog eens 8 uur werkt. Dus 11 uur van vrouw en kinderen weg bent. Met een hernia die knagend nooit afwezig is.
Dus morgen een middagje pijnkliniek voor nog eens een (volledig pijnloze) naald in de epidurale ruimte van mijn ruggengraat. Het enige vervelende eraan, maar tegelijk ook weer het exotische: ik mag na de behandeling geen autorijden. Dus neem ik een combinatie van trein en tram om in het ziekenhuis en weer thuis te geraken. Voor een doorgewinterde autorijder als ik is het nemen van het openbaar vervoer een bijzondere belevenis.
Vorige keer ben ik erin geslaagd om volledig buiten mijn wil twee keer zwart te rijden op de tram. Ik kon namelijk geen ticketje kopen : in het Centraal Station kwam de tram er net aan toen ik het perron opstapte .. en die kan je dan toch niet laten rijden als je op tijd wil zijn. Dus ik sprong erop en haastte me naar de wattman om een vervoersbewijs te kopen. Maar naast de stuurse man (hebt u de woordspeling?) hing een vergeeld A4-tje met daarop in Arial68 Bold : “Op dit rijtuig worden sinds (ikweetnietmeerwelkedatum, moet ergens in de jaren ‘40 zijn geweest) geen biljetten meer verkocht”) Daar zat ik dan, gelukkig waren het nog geen tien haltes die ik zenuwachtig moest zien te overleven zonder ticket.. ik vermoedde bij elke stop een bende kwaadwillige controleurs die me voor de hele tramgemeenschap luid zouden uitkafferen en me een boete van 250 euro zouden aansmeren. Niets van dat alles echter. Ik ben mooi ter plaatste geraakt en als een volleerde tramreiziger vond ik zelfs de knop om eigenhandig de deur te openen (vroeger ging dat toch automatisch? Ik word echt wel een wereldvreemde ouwe zak)
Voor de terugrit had ik nog ruim de tijd om een biljet uit de automaat te halen…maar het geweldbestendige robuuste ding wilde mijn euro’s niet aannemen. En zo groot was mijn voorraad klein geld nu ook weer niet. Dus noodgedwongen alweer niet betaald, ditmaal iets minder zenuwachtig, wegens totaal in mijn recht (vond ik). De treinreis naar huis moest ik rechtstaande doorbrengen tussen pubers die over hun skivakantie aan het opscheppen waren. Jakkes… treinpendelen, je moet wat kunnen verdragen.

Weetje 2: op Ebay heb ik afgelopen week een fles wijn gekocht om u tegen te zeggen. Het gaat om een Château Belgrave, een cru classé uit de Haut-Médoc. Niets bijzonders denk u, nou ja, dat cru classé klinkt wel natuurlijk maar so what? Wacht tot u het oogstjaar hoort: Ik heb 23.99 euro betaald (wat? Voor 1 fles wijn?) voor een fles uit … 1967. Alstublieft. Volgens de vakpers kan ik er alleen maar de wilde katten van mijn buren meer mee vergiftigen (Yes! Yes! Eindelijk van die stinkbeesten af), maar ik heb toch maar mooi een fles die even oud is als ikzelf in mijn kelder liggen. Of op de kast staan, daar ben ik nog niet uit.
Ik heb ze niet gekocht om op te drinken, wat dacht je, het is gewoon maar een folieke om voor mijn 40ste verjaardag iets te kopen van mijn geboortejaar. Ik had ook nog op een Jaguar 1967 kunnen bieden, maar dan kwam ik met mijn 25 euro niet toe …

Ik merk dat mijn post al veel te lang is geworden voor een doorsnee blogtekst, dus hou ik de overige weetjes maar voor een andere keer.. Ik wens u nog een bijzonder prettige verderzetting van uw bezigheden, en denk eens aan mij terwijl ik morgen de Humo lig te lezen in de oei ai auw (*) kliniek.

* naar een opvoedkundig boekje dat we ooit van de CM hebben gekregen waarin staat wat kinderen vooral NIET mogen doen, (duwen, slaan, in de keuken fietsen (?), aan het tafelkleed trekken …. ). Onze jongste wil daar eigenaardig genoeg regelmatig uit voorgelezen worden, haar oei ai auw boekje.

16:00 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: hernia, persoonlijk, pijn, rug |  Facebook |

Commentaren

Dus jij bent die ambetanterik die mij overboden heeft en die fles uit mijn geboortejaar voor mijn neus heeft weggepikt!!!
;-)

Gepost door: Sandrissimo | 15-03-07

allé Sandrien ge moogt er eens van dr... euh. er eens naar komen kijken :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 15-03-07

Ik heb aan u gedacht ! Heb namelijk zelf een lichte massage achter de rug ( sic ) van m'n lieftallige 12 jaar oude dochter.
Rugperikelen zijn blijkbaar eigen aan de leeftijd...
Maar voorlopig heb ik geen epidurale nodig, het lukt nog steeds met een orale toediening van gegist druivensap.
Santé !

Gepost door: vinejo | 16-03-07

Tramrijden....wa is da nu ook alweer ?? Ik mag stellen dat dat héél lang geleden is bij mij. Van toen ik nog in m'n uniformpke naar de katholieke school ging en regelmatig achter de tram moest lopen om hem nie te missen...wat was ik toen toch "superfit". Maar ja, ik ben dan ook een ouw doos aan 't worden!! :)) Voor de rest alles goe gegaan in de pijnkliniek?? En was den Humo de moeite ??

Gepost door: Crisje | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.