26-03-07

Drinkgelach

Dit was me het weekendje wel. Vrijdagavond een geweldig concert gezien van Admiral Freebee in een uitverkochte Roma. Den Admiraal slaagt er elke keer in om zijn enthousiasme op overtuigende wijze over te brengen op z’n publiek, dat zich vervolgens gewillig laat gaan op nieuwe en oude nummers. Nu ja, oud is relatief, zo lang draait onze gouwgenoot nu ook nog niet mee.
Het was zweten, daar in de Roma. De nabijheid van de toog (echt bier in echte glazen, mriaauw!) en een vriendelijke kelner in ons gezelschap die maar bleef aanslepen maakte echter veel goed. En altijd is er wel zo’n etterbak in het publiek die dan vindt dat ik te groot ben om naar een concert te mogen gaan. En dan stond ik nog redelijk achteraan in de zaal. Meestal zijn dat gefrustreerde dropjes die de meter 70 amper gehaald hebben. Deze keer was het een oudere jongere met paardenstaart. Indiaanachtige mannen van boven de 40 met hun grijs wordend haar in een staart.. moeten die niet per decreet na 20u met huisarrest worden gestraft ? Zeker als het kleine dropjes betreft. Soit. Hij vond dat ik een mooie rug had. Ik val echter niet op mannen, en weigerde dan ook te bukken om iets terug te roepen. Dat hij eens terug komt als hij wat groter is.
Nem.
Nadien samen met de kelnerbuurman nog doorgezakt in de kroeg bij ons in de straat. Of in de straat naast onze straat eigenlijk. Enfin, op kruipafstand, wat wel nuttig bleek. De kinderen waren uitbesteed, wat ook zijn voordelen had, want “we gingen het niet te laat maken” .. u weet ongetwijfeld hoe zo’n voornemens aflopen…
Zaterdagochtend toog ik dan fris en uitgerust op weg naar de droefgeestige streek rond La Louvière voor het ophalen van die oude fles wijn die ik gekocht heb. Drie uur rijden voor een fles wijn die je niet kan drinken.. er zijn er al voor minder naar het ziekenhuis gemoeten. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar in de buurt wat fotootjes te maken. De ene terril ligt er naast de andere verlaten mijnsite, wat ook z’n weerslag heeft op de dorpjes en vooral het uitzicht ervan. Leven in vergane glorie. Nu ja, glorie .. zo glorieus zal het leven van die kompels ook niet geweest zijn. Ik heb er niet te lang rondgehangen, ik voelde me een beetje een voyeur. Ik post straks een selectie op mijn Flickr.. allen daarheen !
Zaterdagavond was het dan tijd voor het volgende feestje. Een thuisfuif bij vrienden. Met goeie muziek en veel oude vrienden die ook allemaal drukdrukdruk en into kinderen en jobs en hobbies en concerten en scheidingen en nieuwe liefdes en vanalles zijn. De ideale fuif dus om veeeel bij te praten en te drinken en te dansen en onder hetzelfde motto van “we gaan het niet te laat maken want ik ben nog moe van gisteren” toch pas om 4 uur naar huis te karren. Om 5 uur dus, door dat volledig verkeerd getimede zomeruur.
Als je dan, bij het naar huis brengen van de babysit (je kan zo’n jongen midden in de nacht toch de straat niet opsturen met zijn fietske), wordt aangehouden voor een WODCA-controle, denk je eventjes dat het licht uitgaat. Maar de dienstdoende officier zag dat het goed was en liet me mijn barmhartige weg verderzetten zonder dat ik het blaaspijpje diende te vullen met alcoholdampen. Hij gaf me de boodschap mee dat ik voorzichtig moest zijn. Wat ik ook deed, ook op de voor de zekerheid enigszins gewijzigde terugweg. Het geluk lachte me toe, dit weekend !
Gisteren heb ik dan de hele dag nuttig doorgebracht in de tuin. Het was er het weer voor en het hoofd kon wel wat frisse lucht gebruiken. Het was ook een lichte challenge van mijn nog steeds genezende rug, die de test gelukkig met bravoure doorstaan heeft.
Ik hoef u niet te vertellen dat het niet al te laat is geworden, zondagavond…

12:29 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wijn, concert, cultuur, persoonlijk, fotografie |  Facebook |

Commentaren

Waarom word ik nu nooit eens uigenodigd op die geweldige weekenden van je??? :::)))

Gepost door: Crisje | 26-03-07

Man, gij hebt echt wel ongelooflijk veel geluk gehad zeg! Onsnappen aan een wodca-controle, ge moet het maar doen...

Gepost door: Sandrissimo | 26-03-07

Druk bazeke, gij Zeg, om je irritaties bij de in lengte minder bedeelde medemens terug goed te maken aan de gemeenschap... ik kom hier tijdens mijn schilderwerken af en toe een hoekje tegen dat quasi onbereikbaar hoog is met de kwast. Wat denk je?
Als dank offreer ik je die fles wijn die ik twintig jaar geleden eens bij een beenhouwer heb meegekregen.

Gepost door: zapnimf | 27-03-07

Hum Ik BEN een (niet gefrustreerd) dropje van een meter zeventig. 't Is toch makkelijk om 'dropkes' voor u te laten staan als je zelf bijna een dubbele meter ter uwer beschikking hebt? Je kan er toch over zien. ;-) Iedereen blij dan.

Gepost door: Portishoofd | 28-03-07

Gij zou voor mij mogen staan zene portis, gij zijt nen toffe :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 28-03-07

De commentaren zijn gesloten.