25-04-07

Absurdistan II

Een postje dat ik verleden week schreef.. maar door drukdrukdruk te zijn niet eerder gepubliceerd geraakte ...

Ik heb weer een probleem ‘t is te zeggen, ik begrijp iets niet goed. Het gaat over het hof van Cassatie. En over het terrorismeproces tegen de DHKP-C. En over het feit dat men die mensen veroordeeld heeft, en we dus mogen zeggen dat het terroristen zijn die in de gevangenis zitten. Zaten. Want vorige week zijn ze vrijgelaten omdat hun proces niet eerlijk zou zijn verlopen. Wat is er nu gebeurd? Omdat het zo’n gevaarlijke gangsters betreft werd een ervaren rechter uit Dendermonde gehaald om het proces te leiden. Maar net daarom heeft het hof van Cassatie het vonnis verbroken, want dat wekt een schijn van partijdigheid, zoals dat heet.
Tot daar kan ik nog volgen. Er kunnen procedurefouten gebeuren, en dan is het logisch dat het proces moet worden overgedaan. Maar dat men dan die mensen op staande voet vrijlaat, dat gaat er bij mij niet in. Ik bedoel, ze zijn veroordeeld, men weet dat dat gevaarlijke individuen zijn die achter moordaanslagen zitten. Het zijn alleszins geen brave werkende huisvaders van een tweeverdienersgezin zoals u en ik. Zou er dan geen wet moeten bestaan waardoor zo’n mensen, die ‘de schijn van schuldigheid’ hebben, kunnen vastgehouden worden?
Wanneer hun nieuw proces van start gaat weet niemand. Ik denk niet dat het nog voor dit jaar gaat zijn. En ik weet ook niet of ze daar gaan aanwezig zijn.
Leuk gevolg van het cassatievonnis is ook dat juffrouw Erdal nu weer vrij mag rondlopen. Herinnert u zich de ontsnappingsklucht nog? Bewaakt door 30 superflikken van de Staatsveiligheid ? En nu mag ze zelfs op de stoep van een politiebureau gaan zitten, onze snorremansen kunnen haar niets doen.
Hier is alweer een Belgenmop in de maak. Wat me nog het meest verontrust is dat er in de pers geen enkele kritische reactie te horen was. Nee, gewoon de feiten: “In Brugge zijn gisteren 3 leden van de DHKP-C vrijgelaten” Voila. En daarmee hebben we het dan gehad.
Ik veronderstel nu wel dat de vrijgelaten personen braaf thuis gaan wachten op hun nieuwe proces. Logisch toch, dat zou u ook doen. En moesten ze dat niet doen, is er nog altijd de Staatsveiligheid die hun doen en laten nauwlettend in het oog zal houden. Jaja, we kunnen op onze beide oren slapen…

18:08 Gepost door Aardvarksken in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: politiek, gerecht, absurdistan |  Facebook |

Commentaren

Tja, en tegen dat ze weer klaar zijn voor een nieuw proces zijn de feiten verjaard zeker?

Gepost door: Sandrissimo | 25-04-07

... inderdaad Absurdistan

Gepost door: stien | 26-04-07

Erdal Moest ik van haar zijn, ik zou van de staat een schadevergoeding vragen: weet je wel hoeveel moeite zij heeft moeten doen om te verdwijnen?? Allemaal op eigen kosten hé!!

Gepost door: geert | 27-04-07

De commentaren zijn gesloten.