02-05-07

Weekendgeluk

Ook zo ongelukkig dat het verlengd weekend gedaan is? Er zijn weinig dagen dat ik zo de maandagblues had als deze woensdag. Deze ochtend in de spiegel schrok ik van het kleurtje dat ik al heb. Net of ik al een week op mijn lui gat op een of ander zuiders strand heb gelegen. Niet is minder waar: het was mijn terras (zie HIER en HIER) waar ik zo van genoten heb dit weekend. Gisteren zaten we met een glas – nee, een fles – champagne en een bakje aardbeien buiten naar onze spelende aardbiggen te kijken. Dat klinkt ontzettend romantisch, hewel, dat was het ook. Ze zijn om op te eten, en dan bedoel ik niet alleen de aardbeien. Wat kan een mens zich toch perfect gelukkig voelen als hij zijn grut ziet rondhollen in een zomerse tuin.
Het mag nu anders wel eens gedaan zijn met die droogte. Mijn regenputten zijn zo goed als leeg ondertussen. Dat kwam mij overigens wel goed uit, want zo heb ik maandag een lek kunnen herstellen dat zich ongeveer een halve meter onder het bovenste niveau situeeerde. Tenminste, ik denk toch dat ik het gevonden heb. De toekomst, met zijn dagenlange onweders, windvlagen en stortbuien, zal uitwijzen of het hersteld is…
Ook het waterpeil van mijn vijver volgt de minder fortuinlijke aandelen van Euronext en staat op een historisch dieptepunt. Er zit een lek in die ik helaas niet zal kunnen localiseren, laat staan herstellen.. En voor een grondige aanpak van de waterpartij heb ik een te pijnlijke rug, zodat het visbestand (dit jaar weeral een forse gezinsuitbreiding bij de goudwindes) nog een jaar zal moeten rondzwemmen in een lekkende plas.
Zaterdag ook nog iets leuks meegemaakt: op de WAK dag in Kapellen ontmoette ik een vriend van een vriendin (hoe moeilijk kan je het maken als je iets wil uitleggen) Toen die vriendin hem vertelde dat ik ook Aardvarksken heet (iedereen heeft wel eens last van MPS) kwam die uit de lucht vallen. ‘t Is te zeggen, de mens bleek reeds langere tijd lezer te zijn van wat er zoal aan mijn verwarde brein en haperende vingers ontspruit. Raar voor mij om ineens oog in oog te staan met een niet meer anonieme lezer. En raar voor hem om ineens de mens achter het Grondzwijn te zien staan. Maar leuk, dat wel. En vriend van de vriendin, bedankt voor de bezoekjes … en tot ziens !
Nog meer weekendnieuws: sinds enkele weken hebben we een nieuwe broodmachine èn een toestel om nadien van die geslaagde eigen baksels perfecte boterhammen te snijden. Gisteren had ik opeens zin om te experimenteren. Ik heb dan een bananen/notenbrood en een rum/rozijnenbrood gemaakt. En – eerlijk is eerlijk - de experimenten waren bijzonder geslaagd. Bananen in een brood ? Jazeker .. maar met 1 geprakte banaan in 120 ml melk en 20 ml sinaasappelsap is die smaak slechts heel summier aanwezig. Het zijn vooral de noten (hazelnoot, walnoot en cashewnoten) die de smaak bepalen.
Het aandeel van de rum in dat rozijnenbrood mag je daarmee vergelijken : door de rozijnen gedurende 2 uur laten weken in 50 ml Bacardi ga je zelfs na een half brood niet worden tegengehouden door onze kameraden van de Wodca-controles. In Kapellen toch niet. En als ze je al tegenhouden, mag je toch doorrijden :-)

15:19 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: persoonlijk |  Facebook |

Commentaren

Dat deed ik ook met de rozijnen, als ik cake bakte, maar dan niet in bacardi, wel in Strohrum (van 80°)...

Gepost door: Sandrissimo | 02-05-07

:-) 't Is eens iets anders als space cake, maar je rijdt mss ook wel beneveld rond. Btw : als dat de muziek is die je graag hoort (Warm Leatherette) ,dan moet je maar eens meer komen piepen, 'k ga er de komende dagen wat meer van die dingen opzetten.

Gepost door: Portishoofd | 02-05-07

Dat rum/rozijnenbrood zegt me wel wat;-))))
Enne hier het terras hetzelfde ! De zon komt op aan de linkerkant, op de middag rechtop om 's avonds langs de rechterkant onder te gaan ! Hier ook een overwinterende olijvenboom, een red kaketoo (zoek maar eens op) enne 2 eucalyptustakskes van zo'n 15 cm die uitgegroeid zijn tot bomen van meer dan 9 meter !!!! Wij gaan ons een koala moeten aanschaffen ! Wél zalig na een barbecue, gooi wat eucalyptusblaadjes op het nog smeulende vuur en je hebt voor de rest van de avond/nacht géén last meer van muggen !!!
Groetjes!

Gepost door: nicole | 02-05-07

Blij hierlangs gekomen te zijn se . Speenvarkens voor de BBQ , ik weet waar ze te vinden ;)
Whehehe

Gepost door: siberx | 03-05-07

ik keek daarnet naar mijn voeten
en merkte
dat van de uren dat ik gisteren bij een vriendin in de tuin in de relaxzetel zat: de riempjes van mijn sandalen staan al afgetekend, de kleur in mijn gezicht is er een beetje, zo raar.
Dat brood, zal wel lekker zijn, maar ik kan het idee van nog een keukentoestel niet aan. Alles staat dan zo vol, vol, vol. Anderzijds: een broodmachine als single is allesbehalve gezellig lijkt me. Je voedt dan de vogeltjes en naar verluid heb ik gehoord dat dat niet echt past bij dit weer. Vangen moeten die beesten!

(off topic: als het even lukt zou miss onsportief hier graag volgend jaar de ten miles lopen, als voorbode op de 20km van bxl, maar hou het stil :-), we dromen hardop elke keer we lopen :-))

Gepost door: abnormalia | 03-05-07

a ja he tuurlijk ben ik nog wakker
al ga ik dadelijk het bijltje erbij neerleggen
toch voor vandaag

tenzij dat varkske hier nog blijft hangen :-)

Gepost door: abnormalia | 03-05-07

verlengd weekend de link tussen een niet meer anonieme lezeres en een rozijnenbrood met rum is stilistisch bijzonder geslaagd :-)

Gepost door: geert | 03-05-07

Wat zo'n warme april allemaal niet teweeg kan brengen.
Voor mij was het vooral aanpassen om de aardvark in de mens te ontdekken.

Gepost door: zapnimf | 03-05-07

het is erg maar na het maandaggevoel op woensdag heb ik nu al zaterdaggevoel op vrijdag...
Een rumbrood?
Wat is MSP?

Gepost door: grmpf | 04-05-07

dat van die wodca controles in kapellen moet je me toch eens uitleggen (toch mogen doorrijden,ahum)

Gepost door: schaap | 06-05-07

Banaan Ik heb ook net een broodmachien gekregen. Ik zal je recept eens proberen... met mijn schoenen aan! ;-)

Gepost door: BDC | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.