05-05-07

Oudemensenmuziek (en een beetje nostalgie)

Ik doe het niet dikwijls, maar ik wil het even hebben over een andere blog. Blogcollega Portishoofd is namelijk al een paar dagen bezig met het posten van youtube links naar muziek uit mijn (en zijn) jeugdjaren.
Het toeval wil dat het telkens gaat om nummers die ik al bijna vergeten was, maar waar ik vroeger toch veel aan heb gehad. Of waar ik veel op gedanst heb.
Zijn laatste bijdrage was There will be no next time van The Kids. Dat deed me denken aan het 0110 concert in Antwerpen, waar we doornatgeregend stonden te kijken naar iets wat ik me de rest van mijn leven zal herinneren. De sfeer die daar hing, de verbondenheid, de vriendschap, het gevoel van We Beleven Hier Iets Unieks, de regen, de paraplu’s, de vrijwilligers blablabla…Ik denk dat ik het er vroeger al eens over heb gehad..
Op youtube ontdekte ik ook dit aandoenlijk verslag – duidelijk door een allochtoon gemaakt - van de eerste wolkbreuk die het festival in de namiddag trof. Het schetst perfect de sfeer die tussen de aanwezigen hing.
Ludo Mariman op 0110 dus .. Het was meteen de afsluiter van die fantastische dag. Geniet van dEUS en Mariman, en laten we hopen dat het positieve effect ook op 1006 nog een beetje blijft voortduren…
(amai, hoe melig kan je eigenlijk klinken?)

01:12 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: 0110, nostalgie, concert |  Facebook |

Commentaren

Dank Aardvarksken...u hebt het zonnetje laten schijnen bij mij vandaag met dit geweldig fragment. Kippenvel....
Enne...ik moet nog een paar harde noten kraken, maar ben op de goeie weg geloof ik...

Gepost door: Crisje | 05-05-07

the kids altijd een plezier om ze in actie te zien.

btw: return to castle wolfstein is een modernere versie van de klassieker. betere graphics en ge wordt er niet zo kotsmisselijk van als bij het origineel :-) maar het is minstens even intens :-)

Gepost door: fILLE | 05-05-07

melig ow yeah!
but i like melig!
;-)

xxx

Gepost door: abnormalia | 06-05-07

danku! ik kreeg er opnieuw de kiekeboebelen van!

Gepost door: lies | 06-05-07

prachtige muziek de muziek is prachtig, met de opzet van 0110loop ik minder hoog op ...

Gepost door: geert | 07-05-07

Zo'n massa-manifestaties zijn niks voor mij, eender hoe of eender voor wie, en zeker niet in de stromende regen...

Gepost door: Sandrissimo | 07-05-07

Zalig... en zeggen dat ik ( bij de opkomst vd cd ) ooit in De Kaft nog mijn vinyllexemplaar vd zwarte van de Kids verkocht heb. Ik was toen verrast dat ik er 200 fr voor kreeg. Achteraf begreep ik waarom. t Was toén al een collectors item...

@Geert
Wat is er mis met de opzet van 0110 ?
Moeten artiesten enkel liedjes zingen en voor de rest hun mond houden?
Is sociaal engagement verboden voor de bekende medemens?
???

Gepost door: vinejo | 07-05-07

Merci... voor de vermelding. Ik was er niet bij op 0110, maar 't ziet er goed uit. En wat 'muziek uit de jeugdjaren' betreft : ten tijde van die nummertjes die ik gepost heb de laatste dagen liep ik vaak nog in een sponsen broek rond. ;-) Om maar te zeggen dat ik een muziekfreak ben die vindt dat er in de jaren 80 wreed veel originele en experimentele muziek is gemaakt. Veel nummers herinner ik me nog goed (ben nu eenmaal een melancholicus) andere nummers heb ik pas later (begin jaren 90) ontdekt. Misschien verschillen we dus toch wat qua leeftijd. Ben eind jaren 70 geboren.

Gepost door: Portishoofd | 07-05-07

owla @ Geert: tiens, dat verbaast me van u.. leg dat eens uit? Het opzet was namelijk mensen verzamelen tijdens concerten voor verdraagzaamheid. Welke weldenkende medemens kan daartegen zijn ?
@ Vinejo: troost u, ik heb al mijn elpees van ACDC eens van de hand gedaan, zelfs nog voor de opkomst van de cd. Gewoon omdat ik dat niet meer goed vond. Een mens kàn verkeerde beslissingen nemen in z'n leven ..
@ Portis: da's dan een verschil van een jaar of 10... Vandaar.. Neemt niet weg dat.. de nummers uit je (prille) jeugd komen he :-)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 08-05-07

hey aardvarksken
efkes ne update, moeste zo ooit nog is zin hebben in ne comeback opt forum, we hebben nieuw forum opgestart. mine heeft ons eraf gegooid vanwege de lage activiteit...
dus als ge u geroepen voelt: http://www.dotbb.be/phpbb21/index.php?sid=25e07842266c1b3ba7595fec27d37787&mforum=mijn

Gepost door: lies | 09-05-07

De commentaren zijn gesloten.