10-05-07

Aardvarksken's gelukkige verjaardag

En dan sta je daar, op de dag dat je 40 wordt, langs een godvergeten weg in een godvergeten dorp in Haspengouw. Terwijl je op dat moment bij een nieuwe klant moest zijn.
Het begon al goed, deze morgen. Net niet overslapen, maar met een kanjer van een kater opgestaan. Na mijn rood gezicht een beetje in de juiste plooi te hebben getrokken in de badkamer en de kleine varkskens in hun rokjes, kousenbroeken en T-shirts te hebben gehesen, strompelde ik naar beneden. Slaapdronken, zou ik hier bijna geschreven hebben, maar niet een teveel aan slaap was de oorzaak van mijn aarzelende loopstijl. Vijf uur rust bleken niet voldoende om de alcohol en de nacht uit mijn lichaam te drijven. En wat erger was, mijn lichaam wilde meer. En het zette deze eis kracht bij door van binnenuit tegen mijn schedel te kloppen. Onophoudelijk gedreun, gebonk, geklop. Het was net of een bende jumpende pubers gebruikte mijn slapen als oefenterrein om nadien hun amateuristische filmpjes op youtube te kunnen posten.
Een ontbijt zou ik niet binnen krijgen. In de plaats daarvan zette ik iets te onstuimig de fles fruitsap aan mijn mond. Twee evenwijdige straaltjes sap zochten via mijn kin hun heenkomen op mijn schoon hemd. Een mooi erotisch beeld in films van bedenkelijk niveau, maar inconvenient als je even later naar klanten moet. Terug naar boven - weer die trap - elke trede galmde na als de stormklok in een belfort.
Uiteindelijk zag ik er toch afgestoft genoeg uit om in een stortbui de weg naar Landen aan te vatten, net geen 100 km van mijn voordeur verwijderd. Een stortbui… u voelt ze al hangen. Als er water uit de lucht valt wordt er trager gereden en zijn de files langer. De eerste verpozing had ik al meteen op de Antwerpse ring. Een kwartiertje verloren. Op de E19 stokte het verkeer al ter hoogte van Mechelen Noord, hoewel er daar geen druppel uit de lucht viel. Wat zou een mens zijn zonder gsm, dacht ik en vergat daarbij dat ik zelf amper 7 jaar geleden mijn eerste (gigantische) mobieltje had gekregen. Mijn collega was reeds ter plaatse en zou de klant wel verwittigen dat ik ‘een beetje vertraging’ had opgelopen.
De E40 richting Luik was zo goed als leeg, waardoor ik wat verloren tijd kon inhalen, maar ik zou volgens Sylvie van Tomtom toch een half uur te laat aankomen. Een half uur. Dat is nog menselijk. Files, u weet wel.
Op de afrit in Landen echter merkte ik plots dat mijn wagen nu wel erg onstabiel op de weg lag. Toen ik de radio uitzette hoorde ik een onheilspellend gerommel rechts achter me. Het zou toch niet waar zijn. Maar het was wel waar. Op 4 kilometer van de finish geconfronteerd worden met een lekke band. Terwijl je al te laat bent. Musseeuw kon er ook niet mee lachen, toen in Roubaix.
Allerlei oplossingen spookten door mijn hoofd : doen alsof ik niets merkte en doorrijden (te gevaarlijk). Band vervangen en gewoon terugrijden naar ons kantoor (niet erg netjes). Bellen naar de collega dat ik nog wat later ging zijn (te confronterend). Ik besloot een sms te sturen en het wiel dan maar te gaan vervangen. Gelukkig verliep tenminste dat erg vlot. Maar hoe belachelijk voel je je als je een lekke band als verantwoording inroept. Er klinkt niets zo ongeloofwaardig als dat. Mijn kater was ook als bij toverslag verdwenen. Niets zo goed als een portie adrenaline op een nuchtere maag.
Om 10u betrad ik de receptie van de nieuwe klant. Even later werd ik in de kleine vergaderzaal door mijn collega voorgesteld aan 4 gekostumeerde mensen, waaronder “de grote baas” die speciaal voor de meeting van Duitsland was overgekomen. Het gezelschap was overduidelijk al druk aan het vergaderen. Een powerpoint presentatie werd op de muur geprojecteerd (ik bukte wat onhandig toen ik door de lichtbundel liep), de tafel lag vol papieren en plannen, ruggen waren gekromd, mouwen opgestroopt, leesbrillen vooraan op de neus gezakt.
En daar sta je dan, als een schooljongetje, met je vuile handen, verontschuldigingen stamelend. Het zinnetje, kan ik hier ergens mijn handen wassen aub? heb ik maar achterwege gelaten…

16:13 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: pech, persoonlijk, verjaardag |  Facebook |

Commentaren

't Begint met een lekke band... en eindigt met een nieuwe heup, vals gebit en een trombose.
Anyway, happy birthday, Varksken.
Welkom in de ouwemannenclub!

Gepost door: vinejo | 10-05-07

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kan je wel zien, dat ben jij!!
Gelukkige verjaardag, een jaar dat ingezet met zoveel pech, kan alleen maar heel erg goed worden!

Gepost door: Sandrissimo | 10-05-07

nu moet je er maar van uit gaan dat je je hele voorraad tegenslag voor het komende jaar er in één keer doorgedraaid hebt. The best is yet to come...

Gepost door: grmpf | 10-05-07

tja wel speciaal om je 4O ste levensjaar zo in te zetten, dat zal je alvast nooit meer vergeten. Toch nog ne gelukkige verjaardag!!

Gepost door: Oortje | 10-05-07

spijtig ... ... dat je ons niet het volledige verhaal wil vertellen. Je weet wel, over hoe je verontschuldigend je vuile handen omhoog stak, waarna de jonge wulpse secretaresse in witte minirok ontdekte dat ze hier een perfecte afdruk ten noordoosten van haar bilnaad had staan ...
Maar je hebt gelijk .. ik zou dat ook niet toegeven ;-)

Gepost door: geert | 11-05-07

héwel toch een originele verjaardag

Gepost door: stien | 11-05-07

haha jij deed mij dan ook een lekke band cadeau zeker
en het was niet eens mijn verjaardag
nu ja, onze gebeurtenissen verliepen dus simultaan

al heb ik geen bonzend hoofd gehad van te weinig slaap
gewoonte, weetjewel

oh ja, nu ben je pas écht oud man! heppie late birthdeej!

Gepost door: abnormalia | 13-05-07

Ik ben wel héél erg laat met mijn wensen ( schaam, schaam) maar beter laat dan nooit hé....Dus bij deze van harte gefeliciteerd met je nieuwe voordeur!!!!

Gepost door: crisje | 14-05-07

=^..^= hier nog eentje met late wensen!!!!

En??? Ist een mooie nieuwe voordeur?? Dit jaar ga ik er mij ook één halen!!! ;-))))

Gepost door: Talleke | 15-05-07

Je vergat te vertellen wat er aan die kater is voorafgegaan.
Ne gelukkige!

Gepost door: zapnimf | 16-05-07

Verdorie ik ben hier ook te laat met mijn wensen....maar ik heb een goed excuus !!! Neeje gene platten band, maar nen kapotte pc...dan kan ik da nie lezen hé ! Enne ja, ik weet perfect hoe ge u gevoeld hebt (spijtig genoeg, zucht) !
Maar allé, we zijn terug bezig sé !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 16-05-07

life starts at 40,
enjoy
en bedankt
voor je warme reactie
grts
vhi

Gepost door: vhi | 17-05-07

Aardvarksen, ik heb straks een posting die u mss wel intresseert.......(geheimzinnig lachske op mijn smoeleke);-)))))))))
Groetjes !

Gepost door: nicole | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.