24-07-07

Hier is em terug *

Het is tijd om de draad alhier eens op te nemen. De vraag is: hoe doe je dat? Door gewoon te doen alsof er niets gebeurd is en een tekst te publiceren zeker? Zoiets. Welaan dan !
Net terug van een verdiende – volgens mijn chef toch – vakantie in de Vendée. Niemand kent dat, de Vendée. Maar als je erbij vertelt dat het vlakbij La Rochelle en Ile de Ré is, zie je de Vlaamse wenkbrauwen naar boven gaan: “Aah ja, da ken ik”. Proefondervindelijk hebben we inderdaad gemerkt dat er bijzonder veel Vlamingen rondlopen in La Rochelle, dat overigens wel een aangenaam stadje is. Dat het tot mei 1945 heeft geduurd eer het werd bevrijd van Den Duitsch heeft daar niets mee te maken, maar het was een grappig toeval dat mij hier even te binnenschiet.
We zijn erheen gereden via een tussenstop in de Loire-streek. We overnachtten daar in een B&B nabij Blois, in de streek van de AOC Cour-Chevigny. Niet om geweldig van ondersteboven te vallen, maar toch een lekker wijntje, zoals we ’s avonds proefden in een plaatselijke bistro. We hadden helaas geen tijd voor uitgebreide Châteaubezoeken – dat doen we later wel eens - maar toch hebben we in een plaatstelijke supermarkt wat wijn ingeslagen.
Ook in de Vendée hebben we ons op dat vlak naar goede gewoonte laten gaan. Niet dat daar grootse wijnen worden gemaakt, enkel wat Muscadet sur Lie, maar gewoon in Frankrijk zijn en in de supermarkten voor "gewone" prijzen goede wijn kunnen kopen is al een plezier op zich. We kochten dit jaar vooral voor consumptie ter plaatse, onze auto zat zo al overvol. De foto bij dit stukje heb ik speciaal voor Vinejo genomen, zowat de grootste Bandol-fan uit blogland. Een proefnotitie ga ik hier niet neerschrijven; bijzonder verfrissend en lekker, daar zal u het mee moeten doen.
Hier is alles hetzelfde gebleven blijkbaar. Zelfs het weer. Maar laten we daar niet over zeuren, er wordt al genoeg geklaagd in dit land.
Vanavond staat er alweer een cultuuruitstap op het programma. Samen met een vriendin gaan de Aardvarkskens naar Zita Swoon in .. het Rivierenhof. De trouwe lezer (nu ik dit schrijf besef ik dat ik zelf geen trouwe schrijver ben, dus ik maak het u wel erg lastig om trouw te blijven) herinnert zich waarschijnlijk de fantastische avond die we vorig jaar in het Openluchttheater beleefden . We stonden toen een hele avond in een verschrikkelijke stortbui, door het opspattend water nat tot aan de knieën.
Het zal deze avond niet anders zijn. Wel anders dan vorig jaar, zal ik straks mijn laarzen aandoen. Fuck de vestimentaire geplogenheden. Een mens van 40 mag er al eens belachelijk uitzien. Zeker op een concert van Zita Swoon.
Da’s waar ook. Ik ben ondertussen 40 geworden. Samen met mijn schoonbroer hebben we een geweldige fuif gegeven die druk werd bijgewoond door allerlei oude (school)vrienden. Niet zo’n typische oude-zakken-fuif vol met foute jaren ’80 hits. Neenee, onze DJ was de 19-jarige zoon van een vriend (makkeliik als je zo wat oudere vrienden hebt) met een bijzonder goede hedendaagse muzieksmaak. Laat ons het voor de gemakkelijkheid Studio Brussel muziek noemen. Enfin, er werd gedanst en gedronken en gefeest. We gaan dat nog doen. En misschien nodig ik u dan wel uit. Als u braaf bent.

* Naar Wannes Van De Velde

13:48 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: zita swoon, persoonlijk, concert |  Facebook |

Commentaren

oh! zita swoon, vandaag...
het zou me deugd doen om er nog eens goed in te vliegen... (twal voor september zijn (middelburg), en november (brugge))

Gepost door: Marc | 24-07-07

ow boy ik besef, bij de link die je plaatste al voordat ik er op geklikt had, dat ik een 'trouwe' lezer ben... De foto herinnerde ik me nog, de klik gaf de bevestiging dat mijn geheugen toch niet zo'n achterstand heeft als ik soms meen te denken.
Het rivierenhof zou moeten rulen voor iemand dichtbij Antwerpen en miss hier zette er nog nooit een voet binnen... typisch. Swoon ze vanavond alvast!
As in 'genen uitleg geven voor uwen uitleg': zo nie he varkske! :-) (nuja, we weten wat je gedaan hebt, nu nog waarom je wegbleef :-)). (miss harde tante is in da house)
Autrement: la vie est merveilleuse, n'est pas (of hoe zouden ze het gezegd hebben in la douce france?)
Mijn congé (november: vietnam) ben ik ook grandioos aan het verdienen... Iedereen gaat weg, weg, weg en miss die blijft maar gaan, gaan, gaan... Ik hoor dan alleen het liedje in mijn hoofd van 'my day will come...' (iets na die 80's i suppose :-))
Nog een keer autrement: gij oud varkske toch! De vier ervoor... Gefelicivarkenstaart zou ik zeggen! Fuifje klonk écht plezant, meer moet dat niet zijn!
Straks word je nog den 'bompa' van den chat :-)

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben blij dat ge terug zijt!

Gepost door: abnormalia | 24-07-07

SCHONE foto zeg! al is het een Bandol van een cooperatieve...( kan soms heel erg meevallen!!!)
En
zorg maar dat ge zélf braaf zijt...

Gepost door: vinejo | 24-07-07

Eindelijk weer terug! En hoe was het concert??

Gepost door: Sandrissimo | 25-07-07

Zita Nog ne late gelukkige verjaardag en welcome back.
Hoe was het optreden van Zita Swoon? Ben er enkele weken geleden ook nog geweest voor de Skatalites : prachtige locatie!

Gepost door: Portishoofd | 25-07-07

De commentaren zijn gesloten.