25-07-07

Concertverslagje Zita Swoon

Hoe of het concert was. Geweldig natuurlijk. Ik volg Moondog Jr/Zita Swoon al vanaf het prille begin, van toen Stef Kamil nog bij dEUS speelde. Inderdaad, we worden samen oud. Daarom deed het zo’n deugd dat hij het concert begon met twee nummers uit hun eerste CD. Oh my god, ik zie plots dat die CD (hij ligt hier voor me op de schrijftafel) van 1995 is… en dat er zowaar een nummer op staat dat Jo’s wine song heet. Vinejo, nu gij!
Stef Kamil kwam alleen op met een akoestische gitaar en speelde daar, kwetsbaar en fragiel, Shall I let this good man in. Om het concert intiem te beginnen en het publiek meteen mee te krijgen. Uiteindelijk zouden we 5 nummers uit die cd te horen krijgen, waaronder The Ricochet, Moondog en Jintro and the great luna. Dat laatste was gedurende jaren mijn lijflied en nickname.. Er is maar één jintro die een hotmailadres heeft weten te scoren (en ik krijg daar nog steeds verkeerdelijk geposte fanmail op).
Van de oorspronkelijke bezetting spelen buiten Stef alleen Tom Pintens en Aarich Jespers nog mee. Maar de huidige setting verdient zeker zoveel respect. Vooral de uitbreiding met ‘les anges africaines’ mag er wezen, en niet alleen voor de looks.
Het werd een feestje, daar in het Rivierenhof. Aanvankelijk bleef iedereen mooi op z’n plaats zitten, maar naarmate er meer tempo in de set kwam zag je stilaan beweging komen in het publiek. Vanaf My bond with you and your planet (Disco!) stormden de eerste fans naar beneden om voor het water te gaan dansen. Tegen het einde van dat nummer stond praktisch iedereen te dansen. Ook Stef liet zich op zijn eigen wijze gaan.
Wat de concerten van Zita altijd zo prettig maakt is dat je ziet dat ze er zelf ook plezier aan beleven. En ze kunnen dat perfect overdragen op hun publiek. U had me tekeer moeten zien gaan gisteren.Of nee, bij nader inzien .. misschien liever niet..
Het voorprogramma was overigens ook verdienstelijk.. Trixie Whitley . Een voor mij tot gisteren onbekend braaf jong meiske uit het Gentse (vermoedde ik aan de hand van haar dialect) dat zo een beetje het midden hield tussen Ann Pierlé en Joss Stone. Maar leuke muziek, dat wel. Vandaag leerde ik op haar Myspace dat ze verdorie de dochter is van Chris Whitley en dat ze in New York heeft gewoond en vanalles en blablabla en dat het dan toch niet zo maar een verlegen schoolmeiske is. Mijn excuus bij deze. Trixie, ge zijt goe bezig. Ik vraag me af of ze al een cd heeft uitgebracht, want ik zou hem kopen.
Ik was mijn videocamera vergeten, maar heb toch met mijn fotoapparaat een filmke gemaakt van Everything is not the same.. net voor het publiek begon te dansen. Toevallig ging heel het nummer nog op mijn geheugenkaart. Het is tevens mijn eerste Youtube posting..Applaus voor het Aardvark ! Om u een idee te geven :

23:55 Gepost door Aardvarksken in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zita swoon, concert, olt, rivierenhof, live |  Facebook |

Commentaren

Zita Swoon heb ik eigenlijk nooit zo gevolgd, ik word er soms nerveus van...maar nu ik weet dat ze een song aan mij hebben opgedragen...
Zet da lieke eens op you tube als ge wilt...
Thx!!

Gepost door: vinejo | 26-07-07

Ja, ik ga morgen naar Krezip en ik zal ook gewapend zijn met fototoestel enzo, wees daar maar zeker van!

Gepost door: Fairytalegirl | 26-07-07

Fantastisch Ook wij kunnen het nie laten van te gaan kijken,als ze ergens spelen.En binnen zijn ze veel beter dan als ze ergens buiten spelen.De laatste keer was in de AB.Het was gewoon ambiance.
Groetjes stepke

Gepost door: stepke | 27-07-07

De commentaren zijn gesloten.