31-07-07

Deep Throat

We zijn nog maar net terug van vakantie en hopla, Aardvarksken werd al geveld door een keelontsteking. Daar hebben we het weer, dacht ik vrijdagavond. Ik herkende het gevoel meteen, dankzij (?) de 4 keelontstekingen die ik vorig jaar tussen juni en september had gehad.
Te wijten aan vermoeidheid natuurlijk, de laatste week was nogal druk wat die sociale activiteiten betreft uit mijn vorige post. Zaterdagavond moesten we normaal naar een feestje van de buren. Maar dat ging voor mij dus niet door. Ik had de hele zaterdag als een plant doorgebracht en de avond bleef ik ook liever op de bank.
Het was betrekkelijk goed weer zaterdagavond, waardoor de terrasdeur openstond. Af en toe waaiden er flarden feestgedruis binnen. Muziek, lachende mensen, gejoel… Ik kreeg plots een ongelooflijke aanval van nostalgie. Ik zag Klein Aardvarksken in zijn bedje liggen, een lichtblauw pyjamaatje aan en de haren proper gewassen. Klein Aardvarksken wil nog niet slapen. Nee, Klein Aardvarksken is een grote jongen (van een jaar of 10?) en heeft buiten gespeeld tot moeder hem heeft geroepen. Ze heeft hem in bad gezet en in zijn bedje gestopt. En hier ligt hij nu. Het licht komt spaarzaam door de groene gordijnen de kamer binnen. En door de ramen hoort Klein Aardvarksken plots zijn vriendjes voorbijfietsen. Die vriendjes die wèl nog mogen blijven buitenspelen. Oh onrecht ! Oh wanhoop ! En nu blijven ze nog onder zijn raam staan praten ook. Klein Aardvarksken wil horen wat ze zeggen en kruipt uit zijn bedje om achter het gordijn te staan luisteren. Naar de doffe kinderstemmen van zijn speelkameraadjes. Voorzichtig piept Klein Aardvarksken door een kier om te kijken naar de nu onbereikbare vriendjes in de straat. Die zijn zich van geen kwaad bewust en spelen verder of er niks aan de hand is. Na een tijdje verdwijnen ze weer. Wat gaan ze nu doen? Wat wordt er nog gezegd? Met wie beleven ze lol ? Met een hart dat bonst van opwinding kruipt Klein Aardvarksken terug in bed. En valt na een korte poos in slaap.
Zo’n gevoel bekroop me plots, daar gezeten op de bank, terwijl ik naar het verhaal van Henri Dunant aan het kijken was op Eén. Niet dat ik naar de eerste verdieping ben geslopen om vandaar de buren te bespieden hoor. Dat zou trouwens niet gaan, want het was 2 huizen verder en er staan nogal wat bomen op het stuk grond van onze gezamenlijke naaste buren. Maar toch.. ik zat daar zo van Ik wil daar biiiij ziiiijnnnnn …
Over die Henri Dunant gesproken.. ik had vroeger een lief dat psychologie studeerde in Gent en ik ging regelmatig met haar naar de les, onder andere in de Henri Dunantlaan, dus ik dacht, ah, een film waarin ik eindelijk, na 20 jaar, ga leren waarom die vent een straat heeft gekregen in Gent. Het is zowaar de oprichter van het Rode Kruis, zo bleek uit de film. Waar een avondje thuis al niet goed voor is !

16:37 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: keelontsteking, ziek, buren |  Facebook |

Commentaren

Haha Kurieze neuzeke, gluurderke , stiekemerd... maar wel heel grappig geschreven

Gepost door: oortje | 31-07-07

De oprichter van het rode kruis... ik dacht dat dat een vrouw was!

Mijn oprechte excuses voor deze bijzonder flauwe opmerking. Ik krijg er rode kaken van.
Allez, 'k zal deze reactie best maar niet posten dan.

Oeps!

Gepost door: vinejo | 31-07-07

Hier... pak een strepsilleke want donderdag is 't Buscemi.

Gepost door: zapnimf | 31-07-07

@ Vinejo Ik denk dat gij die Agnes dinges bedoelt, allé, hoe heet ze nu weer.. Die Engelse verpleegster van tijdens De Grooten Oorlog. Ni? Daar worden ook nogal wat straten naar genoemd. Als ik op haren achternaam komt post ik hem. Beloofd.

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 01-08-07

Edith! Niks Agnes, maar Edith Cavell !

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 01-08-07

Aardvark! Er was zelfs een stripverhaal over Henri Dunant, van Vandersteen geloof ik, dat kon je kopen bij het Rode Kruis toen ik nog op school zat...

Gepost door: Sandrissimo | 01-08-07

Foto Aardvarksken: help me out here:
Is dit niet een stuk uit het front van een LP-hoes?

Gepost door: Bert | 16-08-07

@ Bert Met de beste wil van de wereld.. ik zou het niet kunnen zeggen. Ik heb gewoon gelinkt naar een of andere Nederlandse gezondheidssite.. (gevonden via google afbeeldingen). Het doet misschien wat denken aan die mond van de Stones ?

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.