01-08-07

Evangelisch bedrog

Maandag hoorde ik het shockerende bericht dat in Nederland de EO aan censuur doet als het gaat over de evolutietheorie. Ik dacht tot dan dat dat iets was van een paar fundamentalistische Amerikaanse idioten, zelfs in het land der dwazen ginder een verwaarloosbare minderheid. Maar nu blijkt dat er zelfs in Nederland een paar gekken rondlopen die het creationisme aanhangen. Dat komt nu toch wel èrg dichtbij.
Dat, en het gegeven dat een partij als de Christenunie daar samen met het CDA in de regering zit, moet ons misschien tot nadenken stemmen over (tenminste een deel van) onze Noorderburen. En over hoe lang het nog gaat duren eer die gekte naar hier overslaat?

Hoe gaat het die censuur nu in zijn werk? Een professor van de Universiteit Utrecht heeft dit op wetenschappelijke manier bewezen aan de hand van The life of Mammals, een documentaire van David Attenborough die ze van de BBC hebben gekocht. Vanaf het moment dat Sir David praat over "miljoenen jaren geleden' of 'evolutie' of 'survival of the fittest' wordt dat deel weggeknipt. In de plaats komt dan een commentaarstem die het heeft over "lang geleden". Of de stukken worden gewoon weggelaten. Zelfs de hele aflevering over het ontstaan van de mens en de evolutie van mensaap tot homo sapiens werd gewoon niet uitgezonden en zit ook niet in de gecensureerde DVD box die je bij de EO kan kopen. Knap gedaan, dat wel. Je zou het niet doorhebben als je het niet wist.
Gisteren op Radio 1 werd de directeur van de EO door Tom Naegels aan de tand gevoeld. Op zijn vraag of dat geen bedrog was, antwoordde hij dat de kijkers dat weten als ze naar de EO kijken. Dan weet je dat je bedrogen wordt, was dus de boodschap. Omdat dat de mening is van onze kijkers, zei hij. Ik vraag me af hoeveel Nederlanders dat wisten tot het in de pers kwam. En of iedereen daar dan mee akkoord is. Ik vraag me trouwens ook af waar het massale protest blijft van die Nederlanders.
Domme mensen, ik schreef het al eerder, ik kan me daar zo aan ergeren he. Maar ik vind dit echt angswekkend. Of overdrijf ik nu een beetje ? Bij ons loopt er ook zo’n “politica” (sic) rond met van die waanideeën. Gelukkig heeft het Centraal Gezag van haar “partij” (nog eens sic) haar totnogtoe monddood gemaakt. Die ene hersencel die ze hebben dient dan toch nog tot iets af en toe.
Feit is dat de EO ook met staatssubsidies werkt. Dus met behulp van de staat wordt de bevolking daar een mening opgedrongen van een dubieuze religieuze minderheid. Gelukkig dat wij Canvas, een zender die je niet direct van extremistisch christenfundamentalisme kan beschuldigen.

Meer lezen hierover (ten zeerste aan te raden) ? Klik HIER

Commentaren

wat een gedoe iedereen weet toch dat we van Adam en Eva afstammen? Of niet soms? ;-)

Gepost door: fILLE | 01-08-07

Waar is de tijd dat we nog konden genieten van 'The little house on the prairie'? Die Nellie!

Gepost door: zapnimf | 02-08-07

Neenee ge overdrijft niet. Ik heb al een paar jaar het gevoel dat we naar Amerikaans neo conservatieve correctheid ( of zoiets) aan het evolueren ( sic) zijn. T is al goe bezig in Holland en seffens zal t hier met de cd&v ( en de hete adem van vb ) ook de terugkeer naar de oude waarden zijn.
Pas maar op of ze censureren uw blog!

Gepost door: vinejo | 02-08-07

Die gristelijke censuur, dat zie ik hier nog niet zo gauw gebeuren, dat is niet zo katholiek hé? (letterlijk dan)
Waar ik me meer aan erger is die opgedrongen politieke correctheid!

Gepost door: Sandrissimo | 02-08-07

Waar gaat dat naartoe met die hollanders. Heb me onlangs ook nog geërgerd aan dat voorval met het boekje van Marc de Bel...
Linkje naar mijn post hieronder.

Gepost door: marc | 04-08-07

De commentaren zijn gesloten.