06-08-07

Zuiderse sfeer in de Westhoek

Vrijdagnamiddag vertrokken we samen met onze buren voor een weekendje naar de Westhoek.Enkele maanden geleden hadden we voor dit weekend een Bed & Breakfast gereserveerd in de buurt van Poperinge. Helaas, door de overstromingen van een paar weken geleden konden we daar niet terecht en moesten we vorige week plots op zoek naar een alternatief. Gelukkig vonden we dat in ‘t Moerlogie in De Moeren, een gemeente vlakbij Veurne. Schitterende kamers in een prachtige omgeving, heel lieve mensen, heel kindvriendelijk.. de superlatieven vliegen hier weer langs alle kanten om de oren. Zelfs voor het weer hadden ze gezorgd, want wat was me dat toch een schitterend weekend zeg.
Maar ik had het over het vertrek.. Er stond vrijdagmiddag een lange, stilstaande file op de Antwerpse Ring, maar bijdehand als we zijn dachten we sneller te zijn door langs de Waaslandtunnel te rijden. Helaas peanut butter (jaa, ik werk nog altijd in Nederland), blijkbaar waren er meer automobilisten op dat idee gekomen. En op de koop toe werd het verkeer op het einde van de Noorderlaan ook nog eens (ont)(ge)regeld door twee ervaren agenten van de verkeersbrigade. Met als gevolg dat we op Het Eilandje we gewoon stilstonden. Geen meter beweging. Gedurende meer dan een half uur. Een uur na ons vertrek thuis hadden we net geen 10 kilometer afgelegd. Dat doe ik tijdens mijn looptrainingen sneller.
Ik heb trouwens al dikwijls gemerkt dat de files langer zijn op plaatsen waar het verkeer geregeld wordt door agenten dan wanneer ze er niet staan. De Waaslandtunnel is daar een mooi (dagelijks) voorbeeld van. Daar is het nog erger eigenlijk: ‘s morgens bedient een agent de verkeerslichten op Linkeroever. Met als gevolg dat je daar veel langer dan anders moet aanschuiven. Jobprotectie heet dat. Files maken om er voor te zorgen dat je nodig bent om de files op te lossen. Ze hebben er een paar jaar geleden speciaal een schuilhokje voor gebouwd, een bushokje voor de agent die met de lichtknoppen mag spelen.
Uiteindelijk zijn we via de Leien naar de Kennedytunnel gereden. Als we moesten wachten op de locale Baker en Poncherello* stonden we er waarschijnlijk nog ! Omdat het op de E40 richting kust ook vrij druk was besloten we binnendoor te rijden waardoor we pas na zeven uur het erf van de B&B opreden. Bijna 4 uur onderweg voor een 150-tal kilometer. Over efficiëntie gesproken.
Het weekend was verder geweldig relaxing. We hebben Watou bezocht, we zijn naar het strand geweest in Oostduinkerke, we zijn gaan eten en hebben geterrasd… Alle goeie dingen in ons Bourgondische leven zijn dit weekend weer de revue gepasseerd.. De kinderen hebben zich ook geamuseerd.. vrijdag duurde het tot 23 uur eer ze sliepen, zaterdag tot 22u. En ondanks dat duurde het gisteren ook weer tot na tienen.
Vandaag is onze jongste trouwens jarig. Vier wordt ze. Ze is zo schattig als ze haar vier vingertjes laat zien om aan te tonen hoe oud ze wordt (“ik word zo jaar”). Probeer zelf maar eens vier vingers te laten zien zonder je pink erbij (zoals ze het op school blijkbaar geleerd heeft). Voorwaar niet gemakkelijk !
(Ik zie u al zitten proberen nu, hahah !)

* Voor de kleintjes : zegt CHiPs u iets?

16:42 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vakantie, veurne, persoonlijk |  Facebook |

Commentaren

Zeg Aardsvarkentje ... dan zat jij wel héél dicht bij mij hé ... ;-)) !

Zwaai zwaaaaaaaaaaaai ... :-))) !

Gepost door: klaverke | 06-08-07

Ik was helemaal gek op CHiP's!! Met Ponch als latin lover... ;-)
Tof, zo'n weekendje weg!

Gepost door: Sandrissimo | 06-08-07

ja aardvarksken roring flanders fields
de westhoek
de woelige zee
de meeuwen
zalig

en ik kijk uit naar jouw stapelgedicht !
grts
vhi

Gepost door: vhi | 06-08-07

En ook niet zo ver van mij!
Al hebben wij slechts een dik uur over die afstand gedaan zaterdagmiddag.

Gepost door: zapnimf | 06-08-07

bekent ik probeerde de vier vingers... moeilijk idd. Sommige juffen zoeken het ook denk ik dan (zoiets kan niet van een meester (lees 'de gemakkelijke' man) komen...

Uitwaaien, vrienden, lekker eten en een omgeving om 'u' tegen te zeggen... Een mens vraagt zich af waarom je dan toch terugkomt?

(niet dat ik er niet content mee ben - uiteraard).

Gepost door: abnormalia | 07-08-07

Zeg dat was precies een leuk weekendje...
schoon stapelgedicht trouwens

Gepost door: oortje | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.