09-08-07

Naakt van de regen in de drop

Het is tijd. Tijd om eens over het weer te zagen. Nu ja. Dat kan ik elke dag bij de bakker al horen, hoor ik u denken. Daar hebt u ook weer gelijk in, maar toch. U wilde vanavond niet naar een concert in het gemeentepark veronderstel ik. En u wil zaterdagavond niet naar een concert van The Scene in het Rivierenhof veronderstel ik. Ik wèl. Dus mag ik eens zagen over het weer.
Langs de andere kant.. het is schitterend weer voor mijn lekke vijver. Die is namelijk brimful gevuld. Dat komt mede omdat ik in mei het lek in mijn regenputten heb hersteld (dat deed ik HIER ). Die zijn nu tot de rand gevuld, zodat de overloop naar de vijver eindelijk zijn nut ten volle kan bewijzen. De vissen schrikken zich een hoedje nu ze plots ook in de moeraszone terecht kunnen. En ze zijn gelukkig slim genoeg om daar het hazenpad te kiezen als er weer een droogte (want zo noem je 4 dagen zonder regen hier) zich voordoet en het vijverpeil weer zakt.
Over lekken gesproken (en dan heb ik het niet over de geheime sms’en tijdens het non-formatieberaad): vorige week constateerde ik er een in onze badkamer. Vooral de manier waarop was nogal lachwekkend. Stelt u zich een Aardvarksken voor dat in plaats van een snelle douche nu eens de tijd zou nemen voor een uitgebreid warm bad. De setting: een tafeltje naast het bad met daarop een glaasje wijn, de Knack en een handdoek voor de natte pollen. Radio 1 erbij (geen paniek, die staat ver genoeg van het bad). Een volle hand rozengeurbadzout in het warme water.. echt zo’n moment waarop je aaaaahhhhhhhhhh zegt.
Net nadat ik was gaan zitten in het - net iets te warme, u kent dat - water en ik de Knack erbij had genomen, ontdekte ik op de opengeslagen bladzijde een gigantische waterdruppel. Tiens, dacht ik, moet zeker van mijn haar of zo gevallen zijn (hoewel dat nog niet nat was). Never mind. Nadat ik van mijn wijn had gedronken en het glas had teruggezet merkte ik weer een druppel op het tijdschrift. Toen viel niet alleen nog een druppel maar ook mijn euro. Inderdaad, vanuit het plafond viel er per ik weet niet hoeveel seconden een druppel naar beneden (Aardvarkskens brein op volle toeren: aah, daarmeeee was dat bad al nat voor ik de kraan had opengezet en tiens, daarboven loopt toch geen waterleiding (da’s namelijk onze slaapkamer)).
Ik was echter mentaal zo voorbereid op dat heerlijke bad dat ik moedig besloot om eerst te genieten in plaats van daar gelijk in mijn blootje de gyproc open te kappen en mijn badmoment te verpesten. Het waren wel ijskoude druppels, dus moest ik mijn positie iets aanpassen. Ha! Ze gingen mij niet hebben!
De rest van het Zenmoment zal ik u besparen – in bad in slaap vallen terwijl je een Knack vasthebt is NIET grappig!
De lek scheen van onze dakgoot te komen. Ik wachtte op een tweede regendag om te checken of het een structureel probleem is. Dat zal ik dan straks thuis eens direct nakijken. We weten weeral wat doen dit weekend …

17:50 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: weer, concert, rivierenhof, vijver, regen |  Facebook |

Commentaren

Kabouter Klus en uzelf hebben iets gemeen, lees ik?

Gepost door: Little Witch | 10-08-07

Alternatief Je kan ook altijd eens naar de bios gaan hé!!! Daar zit je lekker droog ;-)

Gepost door: Oortje | 10-08-07

Ik vind: zolang je wijn niet lekt, is er geen reden tot paniek!

Gepost door: vinejo | 10-08-07

@ Witch : net zoveel als jij en kabouter Kwebbel veronderstel ik ?
Oortje: Maar mag ik dan zelf de film eens kiezen ?
Vinejo: en zolang de druppels niet in het glas vallen.. (daar had ik even geluk!)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 10-08-07

Een Knack is nog niks! Ooit al eens een cursus geschiedenis in bad laten vallen? Een handgeschreven met blauwe niet waterbestendige inkt?

Of een stuk chocolade?
Of de telefoon?
Of een asbak?

Niet lollig!

Gepost door: zapnimf | 10-08-07

Dit weekend zou het toch goei weer zijn, uw concert gaat dus niet in 't water vallen zoals uw Knack!

Gepost door: Sandrissimo | 11-08-07

De commentaren zijn gesloten.