18-08-07

Feesje !!

Dat Aardvarksken een feestvarksken is, zal de regelmatige lezer al wel duidelijk geworden zijn. Zo belandde ik de afgelopen week 3 dagen na elkaar in de Kandinsky, het “houten kot” in de vroegere volksmond, alias het café hier om de hoek. En tegelijk zowat het enige café in ons dorp waar wel eens iets te beleven valt. “De Remedie” zou een goeie tweede kunnen zijn, maar gezien de leeftijd van de rest van het publiek val ik daar lichtjes buiten de doelgroep. Enkel voor noodgevallen dus. Beide kroegen liggen op kruipafstand van mijn voordeur, een mens moet zijn woonplaats weten te kiezen.
Vorige week begon het donderdag: een afzakkertje na een bezoek aan de bioscoop (Interview, van en met Steve Buscemi, geen must see, maar ook niet slecht). Vrijdag Kandi-time na een vergadering met het wijkcomité, zaterdag na het optreden van The Scene.
Deze week was relatief rustig, buiten woensdag dan. Door onze nieuwe vrienden volgepropt met een culinaire lawine aan kleine en grote gerechten en volgegoten met de meest fantastische wijnen lagen we pas om half vier in bed. Ik zal u niet vertellen hoe we de 80 kilometer die we moesten rijden om thuis te geraken hebben afgelegd. Maar he ! Geen problemen met goeie wijn: om 7 uur fris en monter opgestaan om te gaan werken. U begrijpt wèl dat mijn tempo iets lager lag dan op een normale werkdag..
Gisteren heb ik bijgevolg toch maar gepast om na het parkconcert nog te blijven hangen. Ik moet namelijk fris zijn voor het feest van morgen. Een feest waar ik niet echt naar uitkijk, maar absoluut niet onderuit kan. Tenzij een acute diaree-aanval mij aan de pot zou kluisteren.
Ach ja.. eens je daar dan bent... ge kent dat wel…
Het gaat om het pensioenfeest (bestaat dat eigenlijk?) van mijn schoonmoeder. Proficiat zal u zeggen, net als ik overigens. Maar het lastige is dat ze alles zelf wil organiseren.
Zij was de jongste van 13 kinderen en dat helpt niet echt om er een rustig intiem familiefeestje van te maken. Negen jaar na mijn eerste introductie in de vrolijke familie ken ik nog steeds tante Maria niet uit tante Jeanne, laat staan dat ik nonkel Staf zou kunnen onderscheiden van nonkel Louis. Hoewel, die Louis herken ik wel, want niet veel groter dan 1,60 m, en met zijn lange grijze haren en een grijze baard is dat net een kabouter. Helaas overstijgt zijn gevoel voor humor nauwelijks dat wat uit het plaatselijke café Onder Den Toren komt gewaaid: flauwe opmerkingen die worden uitgesproken met een vette grijns (die steeds weer die donkergele doorrookte tanden laat zien) en dichtgeknepen oogjes… brrr.. ik mag er niet aan denken.
Het feit dat de gevierde bejaarde het feest zelf wil organiseren, houdt natuurlijk in dat vooral de dochters in de organisatie worden ingeschakeld.. En de schoonzoons worden natuurlijk op hun beurt door de dochters opgevorderd. Man man man.. wat kijk ik er weer naar uit om de hele middag de sociale uit te hangen:
Tante X: “Aahhh den E. se.”
A: “Nee tante, het is Aardvarksken. Den E. staat daar”
Tante X: “Ah ja, gij zijt dieje van ons M. En oewist met de kinnekes?”
A: “Die worden groot he tante”
Tante X: “Ja van wie zoue ze da hemme HAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH”
A: “Ja, hahah, da moet ge ni ver gaan zoeken he”
Tante X: “Neeje, daar kunde na ni neffe kijkenee WOEHAHAHAAHHAAH”
A: “Neeje vooral ni als ge zo nen bril op hebt gelijk gij”
Tante X: “Watte?”
A:”ik zei da ze wa lijken op mij”
Tante X: (draait zich om) “Aaah, den Aardvarksken se!”
E:”Nee tante, het is E., Aardvarksken staat daar”
Enz. Enz. Enz.
(Enfin, ge kent dat wel)
Iemand toevallig een pot laxeermiddel over?

00:43 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: feestje, kapellen |  Facebook |

Commentaren

Neem ze allemaal mee naar 'De Bosrust' daar in Essen. De eigenaar heeft de grootste doolhof van België in het maisveld aan de overkant gefabriceerd. Wedden dat je heel de familie daarin kwijtgeraakt? (onze uitstap voor vandaag)

Gepost door: zapnimf | 18-08-07

Wat ben jij een lucky bastard zeg! Ik zou ook wel eens die nieuwe vrienden willen leren kennen!

Gepost door: 55footcombofan | 20-08-07

De commentaren zijn gesloten.