20-08-07

Aardvarksken's activity center

Ok ok .. mijn vorige stukje was er misschien een beetje over. Ik geef het toe. Er is tenslotte niets plezanter dan uitgenodigd worden voor een rijkelijk diner, waar je niets anders moet doen dan je benen onder de tafel schuiven en de hele dag kan laten komen zoals hij komt.
Dat de gevierde in haar eentje voor een dertigtal gasten niet minder dan vier volwaardige gangen bereidde, drank en aperitiefhapjes voorzag, en zelfs voor goedgezinde weergoden had gezorgd, mag ons tot nederigheid en dankbaarheid bewegen. Want wat hebben we ervan genoten, daar die zonnige zaterdag.Zelfs nonkel Louis was in grote doen !
Het was dan ook al lang na bedtijd toen we met twee diepslapende aardbiggetjes huiswaarts reden.
Zondag werd in tegenstelling tot wat u dacht niet lethargisch voor de televisie doorgebracht, neenee, we vatten de dag vol energie aan en verdeelden de taken. Ikzelf schilderde de buitengevel en mevrouw aardvarksken herorganiseerde de layout van onze keuken.
Dat het aanpakken van onze klusjeslijst nog trager schijnt te verlopen dan de splitsing van BHV zorgde ervoor dat die verf voor de buitengevel zo ongeveer al een jaar in de kast stond te wachten. Maar gelukkig was meneer Gamma ons goedgezind. Een keer roeren met het gratis roerstokje (ze zouden alles wel weggeven) en klaar was kees. Dat roerstokje doet me trouwens altijd denken aan mijn kindertijd, toen de huisdokter zo’n stokje op de tong legde om in mijn keel te kunnen kijken.
Begonnen met schuren en stalenborstelen en hogedrukreinigen onder een stralende zon (je kan nu eenmaal niet verven op een stoffige, afbladderende muur), werd het buiten alsmaar donkerder. Tegen de tijd dat ik halverwege was met schilderen, vielen de eerste dikke regendruppels. Gelukkig was dit buitje slechts van korte duur (net genoeg om een huisgemaakte bananenmilkshake te drinken) zodat onze keuken en de speelkamer nu weer hagelwitte muren hebben. Volgend weekend een tweede “coucheke”, dan de ramen en de dakgoten nog en de herfst mag beginnen. Nu ja. Laat het eerst nog maar eens nazomer worden …

13:59 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: persoonlijk, klussen |  Facebook |

Commentaren

Je hebt het nu over de gevel aan de achterkant toch?
Blijkbaar heb jij een zeer grote en diepe keel, dat waren friscostokjes waar onze doktoor zich mee behielp.

Gepost door: zapnimf | 20-08-07

Onzen dokter heeft nog altijd van die stokjes liggen hoor, gelukkig heb ik niet vaak keelpijn!

Gepost door: Sandrissimo | 21-08-07

excuus Jouw verslag lezen geeft met het gevoel zelf al het werk hier thuis gedaan te hebben. Ik zet die potten verf maar een jaartje in de kast :)

Gepost door: grmpf | 02-09-07

De commentaren zijn gesloten.