05-09-07

Onnozele bezigheden onderweg

Omdat het niet altijd even serieus moet zijn:
als je zoals ik dagelijks nogal wat snelwegkilometers aflegt, is de kans groot dat je al eens iets meemaakt onderweg. Niet dat ik hier nu spectaculaire dingen ga vertellen (lekke banden, slingerende vrachtwagens, pechstrookfietsers, de meest bizarre verloren ladingen enzovoort) maar er vallen me dikwijls van die onnozelheden op die ik wel grappig vind. Opvallende combinaties van namen bijvoorbeeld. In België rijden er bussen en vrachtwagens rond van De Decker – Van Riet. Niks ongewoons aan, maar rietdekkers bestaan wel degelijk, al worden het er steeds minder.
Ik postte hier al eens een foto van een opvallende vrachtwagen. Wel, deze morgen heb ik er weer een gezien: een transportbedrijf dat Nugteren heet. Die man is als het ware voor de transportsector geboren (en niet voor de horeca).
Weet u wat me ook altijd opvalt ? Hoeveel schoenen er langs de weg liggen. Niet alleen zware werkschoenen die ongetwijfeld uit een vrachtwagen vol Poolse bouwvakkers zijn gevallen, maar dikwijls ook kinderschoenen, damesschoenen, noem maar op. Ik heb eens een keer een spoor van schoenen gevolgd over de A12 en de Antwerpse Ring. Tientallen exemplaren lagen op willekeurige afstand van elkaar op de pechstrook of tegen de middenberm, hun neuzen in dezelfde richting. Net of het een geheim teken was van een al even geheime terroristische cel. Ik ben persoonlijk nog nooit een schoen verloren. En al helemaal niet langs een snelweg. Wie zijn ze, waar komen ze vandaan? Stof voor een doctoraatsthesis !
Dat gaat zo allemaal in me om, cruisin’ on the highway..
En u, beste blogmens ? Houdt u zich ook met van die onnozele dingen bezig om de tijd te doden?

(Oh en euh… bij de foto: ziet u mij al zitten, traag achter die vrachtwagen rijdend met de camera boven het stuur, wachtend tot de opkomende zon even achter de bomen was verdwenen?)

15:28 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: onnozele_hobbies |  Facebook |

Commentaren

gij gevaarlijke twee handjes op het stuur begot!
en dan schrijft er een andere vandaag over een fotograferend aardvarken dat ie op de snelweg tegenkwam en dan verschieten mensen daarvan.

Ik kwam vorige week een fietser op de pechstrook tegen (hoe zot kan je zijn). Ik kwam bomen van dichtbij tegen, vijs in mijn achterband... Trage Roemenen van uiterst rechts naar uiterst links... Toeterende kerel achter me (en ik denk niet dat het om mijn schoon snoetje was) omdat hij geen afstand weet te houden...
Ik kijk vooral naar nummerplaten... Welke woordspelingen daar in verborgen zitten en ik stel me dan altijd de vraag of die mensen daar speciaal voor betaald hebben of dat het echt een 'ongevallig' toeval is...

en ik ben waarschijnlijk nog honderden toevalligheden vergeten...

Gepost door: abnormalia | 05-09-07

Dat van die kinderschoenen heb ik ook altijd een luguber mysterie gevonden. Ik stel me dan altijd de vreselijkste dingen voor...

Gepost door: grmpf | 05-09-07

Leuk om zo alles nog eens te lezen en te zien dat mensen hun humor en schrijfstijl nog niet verloren hebben :-)

Gepost door: Peke | 06-09-07

Oei Toch maar voorzichtig zijn hoor !
Ge moogt eigenlijk nog nie bellen achter het stuur.
Foei foei

Gepost door: oortje | 06-09-07

Die kinderschoenen zijn makkelijk te verklaren. Ik bespaar u wat mijn koters in een ambetante bui al door het autoraam hebben gesmeten en dat ik te laat opmerkte of waarvoor ik niet kon stoppen.

Gepost door: zapnimf | 06-09-07

Hinken Ook ik heb me al talloze keren afgevraagd hoe iemand het klaar speelt om op/langs de autosnelweg een schoen kwijt te geraken. Maar wat zo mogelijk een nog kwellender vraag is: wat doen die mensen in godsnaam met die overblijvende schoen?

Gepost door: Stof | 07-09-07

=^..^= blijkbaar ben jij niet de enige die zich die vraag stelt, als ik de reacties lees... ewel ja, ik ook dus.... meestal denk ik dan aan één of ander ongeluk.... maar je ziet nooit een paar liggen hé.... ik bedoel dus wél een paar schoenen zulle!!!! ;-)))))))

Gepost door: Talleke | 09-09-07

De commentaren zijn gesloten.