03-10-07

De Messias !

Dat Aardvarksken een veelzijdige mens is, of een veelzijdig varksken, moet de trouwe lezer al wel zijn opgevallen. Trouwens, trouwe lezers, jullie zijn niet verwend de laatste tijd. Ik heb het namelijk nogal druk op het werk.. Het is zelfs zo erg dat ik tegenwoordig thuis zit te werken tot na middernacht. Nooit gedacht dat me dat zou overkomen. Maar hey .. iedereen heeft z’n fouten!
Ik denk niet dat ik al verteld heb dat ik in een koor zing. En als’t wel zo is, tja, dan is’t zo. We zijn nu bezig met de repetities voor The Messiah van Händel. Voor de leek: da’s dat stuk waar onder andere nogal deftig van Hallelujah wordt gezongen. Enfin, we zingen alleen de koorstukken, toch ook al goed voor bijna 2 uur muziek. De uitvoering zal met orkest zijn, de repetities worden door de dirigent af en toe begeleid op piano. Daardoor valt het tijdens de repetitie nogal op als een stuk nog niet zit zoals het zou moeten zitten.. Vooral als de stemmen even apart worden genomen.
Ik met mijn falsetstemmetje (NOT) ben een van de tenoren. Door het jarenlange drankmisbruik en mijn turbulent uitgangsleven is mijn stem al wel een terts of zo gezakt, maar door het gebrek aan tenoren (hoewel, nu zijn we met 7, een ongekende luxe!) mocht ik nog niet overstappen naar de bassen.
En met die tenoren hebben we maandag echt eens heel goed gezongen. De dirigent schrok er ook van, en wij niet minder. Het ging goed. Volume, juiste toon, intonatie … alles zat zoals het moest.
Na de repetitie worden traditioneel de stoelen bij elkaar gezet, door de tenor-barman het bier en de wijn bovengehaald en wordt er verbroederd en verzusterd. Heel gezellig allemaal. Heel toffe mensen. Ik ben daar met mijn 40 bijna de jongste. De eerste keer (zo eens gaan luisteren op uitnodiging van de dirigent) dacht ik van euhhhhmmmm … dat is hier een bejaardenclub of wa? Maar ik voel me er geweldig op mijn gemak. Dat zal ook wel iets met mijn leeftijd te maken hebben.. vrees ik.. Nu ja, gepensioneerd ben ik nog niet :-)
En ondertussen speelt in mijn auto de cd van de volledige uitvoering. Staat u samen met mij in de file.. u herkent me aan de wijdopen mond !

18:15 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: muziek |  Facebook |

Commentaren

dag aardvarken. ik hou van varkens.
maar wist niet dat die zo vlot en zo puntig iets konden noteren dan jij hier doet.
krul je staartje maar.
je hebt een vaste bewondraar bij!!!!

groetjes

Gepost door: joz. | 03-10-07

Voor ons alvast twee kaartjes....wij willen jou zeker zien en horen knorren euh sorry zingen ...woeha!!

Gepost door: oortje | 03-10-07

Halleluja! Gezegend zijt gij, o tenor met de diepe stem ...

Gepost door: geert | 05-10-07

Nounou...
*kijk eens verbaasd*

Gepost door: zapnimf | 05-10-07

giert een koorzanger
varksken
giert
blijft lachen
hahahahahahaha

Gepost door: abnormalia | 06-10-07

Wanneer, is die voorstelling van jullie messiah?
Wij doen een requiem in Gent op 3/11! In de Pauluskerk. Kijk op onze website.

Gepost door: marc | 26-10-07

@Marc (en iedereen) Fijne website hebben jullie ! Helaas sta ik op 3 december ergens op een Arden.
Onze concerten zijn op 14 december in Waalwijk (NL) en 15 december in Kalmthout.. Kaarten: drop me a line !

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 26-10-07

EUH 3 november bedoel ik natuurlijk

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 26-10-07

De commentaren zijn gesloten.