24-10-07

Radiogezeur

Er is al heel wat over geschreven, en niet alleen hier: ik erger me tegenwoordig te pletter aan de muziekkeuze van de nieuwe Radio1. Dat was vroeger mijn favoriete zender, maar tegenwoordig is het allemaal zo luchtig en happy happy en eenzijdig, dat ik graag weer wat cd’s begin te spelen. Danku daarvoor trouwens, mijn uitgebreide collectie wordt weer van onder het stof gehaald en mijn CD writer wordt weer gebruikt voor het samenstellen van (illegaal) gedownloadede muziekjes.
En wees gerust : Kate Nash zal daar niet bijzijn. Ik heb dat hitje voor de eerste keer gehoord tijdens Mezzo denk ik, toen Ruth Joos zei, dit is de nieuwste hype op My space. Het zal een dikke maand geleden zijn of zo. Of twee maanden. Ik vond het wel iets hebben toen... Het lijkt al wel twee jaar geleden.
Ik heb daarnet uit pure frustratie eens de test gedaan op de (ook al) vernieuwde site van Radio 1. Het is erg handig dat je in de muzieklijst kan gaan zoeken wanneer je favoriete liedje wordt gedraaid. De opzoeking gaat van 10 oktober tot 30 oktober. Eenentwintig dagen dus. Hou u vast voor sommige resultaten :
Eva De Roovere, het knuffelkonijn van de Radio1 samenstellers: 31 keer, waarvan 17 keer het liedje Anoniem en 10 keer Niemand zoals wij.
31 keer Plain White T's met Hey there Delilah. Je wordt voor minder een liedje beu.
25 keer James Blunt waarvan 23 keer het nummer 1973
26 keer Snow Patrol met Shut your Eyes
27 keer KT Tunstall waarvan 24 keer Hold on..
30 keer Amy Winehouse waarvan 17 keer Back to black
32 keer Kate Nash, waarvan 30 keer Foundations
34 keer De Fixkes waarvan 25 keer Ongelukkig.. Je zou van minder ongelukkig worden…
Wat ik maar wilde zeggen : is de inspiratie zoek daar? Of krijgen ze zulke astronomische bedragen betaald door de platenmaatschappijen dat ze er het gat van Mary mee kunnen dichten ?

Ik rij nu naar huis, en ik ga onderweg een cd’tje spelen. Dat van Amy Winehouse bijvoorbeeld. (lacht)

17:46 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: muziek, cultuur, radio |  Facebook |

Commentaren

Misschien en kleine troost Aardsvarksken bij ons is ie ook al "buitengezwierd " ...

Bye-eeeeeeeeeeeeee ... :-)

Gepost door: Klaverke | 24-10-07

Ik ben content van radio 1, en gij hebt het precies niet hééééél druk op uw werk he ;-)

Gepost door: oortje | 24-10-07

smaken en goesting ... ... moeilijk om daar over te twisten natuurlijk. Nu, qua muziek valt 't nog mee: ik ben het met je eens dat ze niet écht veel arbeid in de diversiteit van de nummers steken, maar gelukkig ben ik helemaal weg van de Plain White T's (prachtige full cd, trouwens) en Kate Nash (idem dito). Wat me wél stoort aan de verjongde Radio 1 is de nieuwsduiding: daar waar die vroeger hyperprofessioneel overkwam lijkt die tegenwoordig meer op een studentikoze vrije radio ...

Gepost door: geert | 24-10-07

idd bij mij op het werk neemt de frustratie ook dagelijks meer en meer toe. fixkes is ondertussen een scheldwoord geworden en als iemand een document durft "aanvragen", moet hij oppassen dat er geen kantoorartikel naar zijn kop geflikkerd wordt.

Gepost door: fILLE | 24-10-07

Geen radiofan Ik luister zelden anar de radio..of t meot tijdens het poetsen zijn en dan zal ik nog vlugger een eigen cd opzetten. Ik kies leiver zelf wat ik speel..'s morgens op weg naar het station gauw een stukje Wim (toen nog) in de auto.. maar nu heb ik gewoon mijn mp3speler, dus voor mij hoeft dat allemaal niet.

Gepost door: Little Witch | 25-10-07

@ Geert ik heb me niet zo duidelijk uitgedrukt denk ik: de nummers die ik opsom vind ik zelf ook goed hoor. Euh, behalve dan dat van Eva - ik begin meer en meer op Dana Winner te lijken - De Roovere. En ik heb ècht de cd van Amy Winehouse gekocht een paar maanden geleden. Maar door al die overkill is trop toch een beetje teveel geworden ...

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 25-10-07

weet je wat? Mens erger je niet, is een goed gezelschapsspelletje---
Beste herfstdagen toegewenst
groetjes

Gepost door: Sebastian | 25-10-07

Ik vond "Jongens en Wetenschap" beter dan "Wilde Geruchten", dat op zijn beurt dan weer beter was dan het huidige "Peeters en Pichal".
Mezzo is dan weer helemaal niks en Stories is wel goed, maar op zo'n raar uur geprogrammeerd.
"Feyten of Fillet" vind ik geweldig, maar waarom dat tussen 7 en 8 uitzenden, als het nieuws op de TV begint en iedereen zijn radio afzet...
Ik mis ook het actualiteitenprogramma tussen 12 en 1.
Over de muziek ga ik niet eens beginnen!

Gepost door: Sandrissimo | 25-10-07

Eey? Dat is bijna dezelfde playlist als 's morgens stubru in de auto.

Gepost door: zapnimf | 10-11-07

De commentaren zijn gesloten.