08-01-08

Vlaanderen boven !

U heeft even moeten wachten .., ik besef het.. En ik kan zeker niet garanderen dat het nooit meer gaat gebeuren. Het blogleven, ’t is iets eigenaardigs. Ik merk trouwens dat ik niet de enige ben met continuïteitsproblemen. Dat is alvast een opsteker. Om er met volle kracht terug tegenaan te gaan.
Ik heb ondertussen niet stil gezeten. Mijn gedachtenmolen draait onverdroten verder. Gisteren kwam ik zo op dé oplossing om ons land uit de politieke crisis te redden. Ik zie dat u reeds opschuift naar het puntje van uw ergonomisch zitmeubel. Niet doen, die dingen zijn daar niet voor gemaakt. U krijgt er rugpijn van. En daar kan ik van meespreken. Ook al.
De oplossing dus, die dringend moet meegedeeld worden aan onze tijdelijke noodregering-ad-interim-van-lopende-zaken. Om de nieuwsgierigheid alvast ter wille te zijn: mijn oplossing is niet van separatistische aard. De Walen mogen dus gerust zijn, wat dat betreft. Up yours Bart De Wever !
Ook de koning mag wat mij betreft op zijn lui gat blijven zitten. Laat hem maar doen daar in Laken. Ik hou wel van wat folklore. En dat hebben we ook al voor op de Amerikanen: wij hebben nog een echte koning! (Dat schijnen ze daar echt wel ongelooflijk middeleeuws te vinden.. ik moet dat regelmatig uitleggen aan overzeese zakencollega’s, dat een koning hier echt in een paleis woont en een hofhouding heeft en dat wij daar allemaal heel trouw belasting voor betalen, ook voor zijn gezin en achterachterkleinkinderen en hun speelgoed als daar zijn Het Koninklijk Jacht en De Koninklijke Vroemtuigen).
Zeg Aardvarksken, hoor ik u denken, gade nu nog op de proppen komen met uw Oplossing ?Ah ja, juist ja. Wel kijk, ik hoor regelmatig – en u zal het met mij eens zijn – dat die Walen niet kunnen besturen. Laat staan behoorlijk, zoals de Tjeven het zouden willen. Ik hoef Charleroi maar even te vernoemen. Onze Vlaamse gazetten staan wekelijks vol voorbeelden van hoe slecht het daar toch wel gaat en hoe oud de politieke cultuur daar is. Lazen we niet dat er bijvoorbeeld slechts 3 flitspalen in Wallonië staan? En dat er absoluut geen alcoholcontroles worden georganiseerd? Dat poepeloere rondrijden daar zelfs door de ministers als het ware wordt gepropageerd? Dat De Werklozen niet eens aangespoord worden tot het zoeken van een job? Dat ziekteverzuim er niet wordt gecontroleerd? Dat nu op de koop toe de wegen ook op niks trekken ! Hewel, het zal rap gedaan zijn:
Mijn oplossing gaat nog verder dan wat Duchâtelet gisteren voorstelde: onze interim-noodregering-met-beperkt-mandaat moet gewoon Wallonië voorbereiden op een volledige Vlaamse take-over. Ha! Ik zie De Wever al springen. Hij zal nogal in zijn pollen wrijven. In plaats van een halvering van het land krijgen we een verdubbeling. En onze Vlaamse excellenties mogen daar eens orde op zaken gaan stellen. En eens laten zien hoe ge een land bestiert. Een paar hardwerkende Westvlamingen naar de Borinage, Limburgers naar de Luikse puinhopen en Kempenaars naar de Ardennen. De Antwerpenaars moeten Brussel maar eens onder handen gaan nemen. Ha ! Het zal rap gedaan zijn met de lanterfantenpolitiek. Actie ! Propere handen ! Werk ! Problemen met de weg? Zie maar eens hoe wij onze infrastructuurwerken aanpakken in Antwerpen! Zwart geld? Dat branden we gewoon op !
Klein detail.. hoe leggen we dat uit aan onze zuiderse landgenoten? Dat kan niet moeilijk zijn, gezien de inspanningen die ze doen om ons toch maar aan boord te houden. Ze zien ons zo graag! Ze kunnen niet zonder ons! Ik ga dit eens aan Yves Leterme mailen, hij heeft al meermaals bewezen dat hij iets aan de man kan brengen ginder..

16:02 Gepost door Aardvarksken in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: politiek |  Facebook |

Commentaren

Ha? Terug in je manische fase? Zie dat je toch genoeg slaapt!

Gepost door: zapnimf | 08-01-08

Ik zie dat toch anders ... de zogenaamde hardwerkende vlaming is op zoek naar rust, ruimte, tijd, stilte. Natuur ook. De bourgondische walen op zoek naar de nieuwe, snelle, moderne economie. Geld. Dus stel ik een huisruil voor, een landruil. Wij naar ginder, naar de bossen. Zij mogen dan naar hier komen. Al is het maar voor even.

Gepost door: lucganesha | 12-01-08

De commentaren zijn gesloten.