29-01-08

Breekbare meisjes

Wat is dat tegenwoordig toch met die frêle vrouwenstemmen ? Je kan de radio niet opzetten of je hoort wel een meisje met een breekbaar stemmetje een liedje zingen. Een mooi liedje dikwijls. Het begon zo ongeveer met Lilly Allen denk ik. En dan had je Kate Nash.. de onvermijdelijke, overhypte Londense puber met haar Foundations. Toen ik dat de eerste keer hoorde dacht ik hm, die ga ik eens toevoegen op mijn Myspace. En downloaden. Which I did. Maar als ik geweten had hoe dikwijls ik dat liedje nog ging moeten horen op alle radio’s (zelfs in Nederland was ik niet veilig)…Gelukkig is ze ondertussen uit de A-roulatie gehaald en vervangen door de Israëlische Yael Naim, the new soul zoals ze zelf zingt. Ook een heel mooi liedje.

En sinds een paar dagen horen we Soko, een schoon wicht uit Pawijs die geen ew kan uitspweken. En vals zingt. En muzikaal het niveau haalt van euh.. pakweg een Aardvarksken die als 19-jarige op de zolder met wat vrienden repeteerde met zijn Beloftevolle Rockgroep. (Waarom hebben wij toch geen platen uitgebracht toen? Omdat het internet nog niet was uitgevonden tiens. Tegenwoordig heeft een hond met een hoed op een myspace. En dus een publiek. Wij moesten het stellen met cassettes die op de zolder werden opgenomen en in het jeugdhuis werden verspreid. Wat ons wereldberoemd maakte bij de hoop en al dertig vrienden.)
Oh en we hadden ook geen sexy vrouwenstemmetje natuurlijk. ’t Zal daaraan liggen !
Enfin… wat wilde ik nu zeggen ? Dat de trend me opvalt. Dat hoe stuntelig zo’n madammeke ook klinkt, ze toch de nodige airplay krijgt. Maar dat het hun gegund is. Zo lang de heren van de radio maar niet overdrijven in hun enthousiasme. En ons af en toe ook nog laten genieten van The National. Of Beirut. Of zo.

11:18 Gepost door Aardvarksken in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: muziek |  Facebook |

Commentaren

soko soko vind ik uiterst charmerend. tis misschien geen groot talent, maar toch smelt ik telkens ik ze hoor. ik kan er voorlopig niet genoeg van krijgen.

Gepost door: fILLE | 30-01-08

Ons oudste oortje (die normaal gezien een grote fan van je is) is het niet eens met je muziekkeuze...ze geniet wel mee van je blog ;-)

Gepost door: oortje | 30-01-08

@ oor de dag dat een jong oudste oortje het wèl eens zou zijn met de muziekkeuze van een (veel ouder) aardvarksken is er bij een van de twee iets mis ;-) En .. merci voor de aanmoediging !

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 31-01-08

De commentaren zijn gesloten.