29-01-08

Breekbare meisjes

Wat is dat tegenwoordig toch met die frêle vrouwenstemmen ? Je kan de radio niet opzetten of je hoort wel een meisje met een breekbaar stemmetje een liedje zingen. Een mooi liedje dikwijls. Het begon zo ongeveer met Lilly Allen denk ik. En dan had je Kate Nash.. de onvermijdelijke, overhypte Londense puber met haar Foundations. Toen ik dat de eerste keer hoorde dacht ik hm, die ga ik eens toevoegen op mijn Myspace. En downloaden. Which I did. Maar als ik geweten had hoe dikwijls ik dat liedje nog ging moeten horen op alle radio’s (zelfs in Nederland was ik niet veilig)…Gelukkig is ze ondertussen uit de A-roulatie gehaald en vervangen door de Israëlische Yael Naim, the new soul zoals ze zelf zingt. Ook een heel mooi liedje.

En sinds een paar dagen horen we Soko, een schoon wicht uit Pawijs die geen ew kan uitspweken. En vals zingt. En muzikaal het niveau haalt van euh.. pakweg een Aardvarksken die als 19-jarige op de zolder met wat vrienden repeteerde met zijn Beloftevolle Rockgroep. (Waarom hebben wij toch geen platen uitgebracht toen? Omdat het internet nog niet was uitgevonden tiens. Tegenwoordig heeft een hond met een hoed op een myspace. En dus een publiek. Wij moesten het stellen met cassettes die op de zolder werden opgenomen en in het jeugdhuis werden verspreid. Wat ons wereldberoemd maakte bij de hoop en al dertig vrienden.)
Oh en we hadden ook geen sexy vrouwenstemmetje natuurlijk. ’t Zal daaraan liggen !
Enfin… wat wilde ik nu zeggen ? Dat de trend me opvalt. Dat hoe stuntelig zo’n madammeke ook klinkt, ze toch de nodige airplay krijgt. Maar dat het hun gegund is. Zo lang de heren van de radio maar niet overdrijven in hun enthousiasme. En ons af en toe ook nog laten genieten van The National. Of Beirut. Of zo.

11:18 Gepost door Aardvarksken in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: muziek |  Facebook |

15-01-08

Het lopend vuurtje

Kan er iemand mij eens een pakje motivatie sturen om terug te beginnen lopen? Hier op mijn werk loopt een beweegprogramma waarvoor ik mij als enthousiasteling samen met een honderdtal collega’s natuurlijk direct heb ingeschreven. De Beweegmobiel stond hier op de parking, en de uitgevoerde test bewees dat het met mijn conditie niet bijzonder erg gesteld is, maar dat het wel beter kan. Voor de Beweegmobiel-ingewijden : net geen 4 op de schaal van 7.
Wat mijn vetgehalte en gewicht betreft haal ik zonder moeite een 7. Dat was geen uitdaging voor het schrale kieken dat ik ben, maar die conditie, daar dient wel wat aan geschaafd. Vooral omdat we hier op 20 april gezamenlijk de Antwerp 10 miles gaan lopen. En ik heb mijn richttijd daar op 1u30 gezet. Niet bijzonder snel, maar wel sneller dan al mijn vorige edities. Ah ja, ik dacht, die professionele begeleiding zal wel wat teweeg brengen qua athletisch vermogen van het aardvarksken.
Yeah right, ik heb sinds mijn beweegtest - en da’s toch al van in november geleden - nog geen meter gelopen. Het is er het weer niet voor. Het wordt te vroeg donker. Of ik ben te laat weggeweest de avond ervoor. Of ik heb geen tijd. Of de kinderen moeten eerst in bed. Of ik ben er alleen mee thuis. Of er is net een goed programma op tv. Of op de radio. Of ik heb gewoon geen goesting ...
Op 17 maart hebben we een hertest, waarop wordt verwacht dat je conditie een punt verbeterd is ten opzichte van de initiële test. Nu kan ik enorm goed presteren onder deadlines. Ik heb eigenlijk deadlines nodig. Ik kan op een dag of een avond het werk van een week verzetten. Maar het probleem is dat dat met conditie niet werkt. Een lichaam kan geen half jaar inhalen op een week. Dat moet ik mezelf eens dringend wijsmaken. Misschien dat dit blogstukje helpt. Komaan Varksken : run !

13:32 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lopen |  Facebook |

14-01-08

Oude wijn voor oude zakken

Ik ben een beetje in dubio wat betreft de start van onze culturele zomer. ’t Is te zeggen: gaan we naar TW Classic of niet? Ik had gezworen nooit nog over The P**** te schrijven, laat staan hun muziek op te leggen, basterds dat het zijn. Maar nu zich de kans voordoet om ze alsnog aan het werk te zien. En vooral The Scabs én The Stooges erbij.. Voor een pak minder centen dan wat ik voorzien had voor het Sportpaleis..
Vrienden en familie zijn me al aan het overtuigen. Ik was bijna al tickets aan het bestellen. Ik zie het al voor me: vroeg vertrekken om een polsbandje voor the pit te hebben en dan relaxed afwachten tot de Goden het podium betreden… tenzij …
wedden dat het die dag zo’n weer is.

17:46 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert |  Facebook |

08-01-08

Vlaanderen boven !

U heeft even moeten wachten .., ik besef het.. En ik kan zeker niet garanderen dat het nooit meer gaat gebeuren. Het blogleven, ’t is iets eigenaardigs. Ik merk trouwens dat ik niet de enige ben met continuïteitsproblemen. Dat is alvast een opsteker. Om er met volle kracht terug tegenaan te gaan.
Ik heb ondertussen niet stil gezeten. Mijn gedachtenmolen draait onverdroten verder. Gisteren kwam ik zo op dé oplossing om ons land uit de politieke crisis te redden. Ik zie dat u reeds opschuift naar het puntje van uw ergonomisch zitmeubel. Niet doen, die dingen zijn daar niet voor gemaakt. U krijgt er rugpijn van. En daar kan ik van meespreken. Ook al.
De oplossing dus, die dringend moet meegedeeld worden aan onze tijdelijke noodregering-ad-interim-van-lopende-zaken. Om de nieuwsgierigheid alvast ter wille te zijn: mijn oplossing is niet van separatistische aard. De Walen mogen dus gerust zijn, wat dat betreft. Up yours Bart De Wever !
Ook de koning mag wat mij betreft op zijn lui gat blijven zitten. Laat hem maar doen daar in Laken. Ik hou wel van wat folklore. En dat hebben we ook al voor op de Amerikanen: wij hebben nog een echte koning! (Dat schijnen ze daar echt wel ongelooflijk middeleeuws te vinden.. ik moet dat regelmatig uitleggen aan overzeese zakencollega’s, dat een koning hier echt in een paleis woont en een hofhouding heeft en dat wij daar allemaal heel trouw belasting voor betalen, ook voor zijn gezin en achterachterkleinkinderen en hun speelgoed als daar zijn Het Koninklijk Jacht en De Koninklijke Vroemtuigen).
Zeg Aardvarksken, hoor ik u denken, gade nu nog op de proppen komen met uw Oplossing ?Ah ja, juist ja. Wel kijk, ik hoor regelmatig – en u zal het met mij eens zijn – dat die Walen niet kunnen besturen. Laat staan behoorlijk, zoals de Tjeven het zouden willen. Ik hoef Charleroi maar even te vernoemen. Onze Vlaamse gazetten staan wekelijks vol voorbeelden van hoe slecht het daar toch wel gaat en hoe oud de politieke cultuur daar is. Lazen we niet dat er bijvoorbeeld slechts 3 flitspalen in Wallonië staan? En dat er absoluut geen alcoholcontroles worden georganiseerd? Dat poepeloere rondrijden daar zelfs door de ministers als het ware wordt gepropageerd? Dat De Werklozen niet eens aangespoord worden tot het zoeken van een job? Dat ziekteverzuim er niet wordt gecontroleerd? Dat nu op de koop toe de wegen ook op niks trekken ! Hewel, het zal rap gedaan zijn:
Mijn oplossing gaat nog verder dan wat Duchâtelet gisteren voorstelde: onze interim-noodregering-met-beperkt-mandaat moet gewoon Wallonië voorbereiden op een volledige Vlaamse take-over. Ha! Ik zie De Wever al springen. Hij zal nogal in zijn pollen wrijven. In plaats van een halvering van het land krijgen we een verdubbeling. En onze Vlaamse excellenties mogen daar eens orde op zaken gaan stellen. En eens laten zien hoe ge een land bestiert. Een paar hardwerkende Westvlamingen naar de Borinage, Limburgers naar de Luikse puinhopen en Kempenaars naar de Ardennen. De Antwerpenaars moeten Brussel maar eens onder handen gaan nemen. Ha ! Het zal rap gedaan zijn met de lanterfantenpolitiek. Actie ! Propere handen ! Werk ! Problemen met de weg? Zie maar eens hoe wij onze infrastructuurwerken aanpakken in Antwerpen! Zwart geld? Dat branden we gewoon op !
Klein detail.. hoe leggen we dat uit aan onze zuiderse landgenoten? Dat kan niet moeilijk zijn, gezien de inspanningen die ze doen om ons toch maar aan boord te houden. Ze zien ons zo graag! Ze kunnen niet zonder ons! Ik ga dit eens aan Yves Leterme mailen, hij heeft al meermaals bewezen dat hij iets aan de man kan brengen ginder..

16:02 Gepost door Aardvarksken in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: politiek |  Facebook |