01-02-08

Highway 313

Ik zou hier even een been willen breken .. of nee, ik was even in de war door al die ski-verhalen die weer de ronde doen in deze winterse tijden… Een lans willen breken voor (ex-) Minister Landuyt. Deze vrolijke West-Vlaamse rakker slaagde er vorig jaar namelijk in om het inhaalverbod voor vrachtwagens door de strot van de lorrylobby te rammen. Net op tijd overigens, want onze huidige minister van mobiliteit (wie kan raden wie het is krijgt euh.. een kus van Mega Mindy) kan je moeilijk verdenken van daadkracht, besluitvaardigheid en vooral kennis van zaken.
Ik maak beroepshalve regelmatig de verplaatsing van Antwerpen naar Hasselt. En omgekeerd natuurlijk, kwestie van terug thuis te geraken. Het verschil in comfort van die verplaatsing tussen 2007 en 2008 is enorm. Vroeger kon je er op rekenen dat je tussen Antwerpen en Ham niet boven de 100 km/u kon rijden. Er was altijd wel een of andere langzaam voorbijkruipende vrachtwagen die gedurende kilometers een hele rist auto’s gijzelde, het spatwater, afval en zand uit de middenberm vrolijk wapperend achter zijn 30 tonnen. Kon je toch al eens doorrijden, dan moest je een kilometer verder gegarandeerd in de remmen omdat er eentje plots naar het linkerrijvak uitweek om tergend traag een collega ‘in te halen’ zoals dat heet.
Dat is dankzij Renaat opgelost. Je kan nu vanaf Ranst netjes op het linkerrijvak 120 km/u blijven cruisen. Tenzij er zo’n Pools bouwvakkerswagentje de doorgang tijdelijk verspert. Of een koppige cowboy die toch beslist om zijn voorganger in te halen. Want ze zijn er nog hoor, de anarchisten van de weg, en het zijn lang niet altijd buitenlandse chauffeurs.
In de pers was anders heel wat te doen rond het verbod. Er zou een stalen muur gevormd worden op de rechterrijstrook, je zou de afrit niet meer kunnen halen, je zou de snelweg niet meer opgeraken ..allerlei doemscenario’s werden door de vervoersbobo’s over ons uitgestort. Niets daarvan echter. En ik denk niet dat er al 1 vrachtwagen te laat op zijn bestemming is aangekomen door dat inhaalverbod.
Af en toe worden er toch ook eens goeie beslissingen genomen in Brussel. En dan zeggen we het ook !
Weet u ondertussen het antwoord al ?

11:05 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkeer |  Facebook |

Commentaren

Ief is den chief! Mindy interesseert mij nie tzo, maar misshcien een pakkerd van aardvarksken?

Gepost door: Little Witch | 06-02-08

damn die heks is me weer voor

letherme jawel... en van brempt op vlaams niveau... Nu ja... voor de rest interesseert het me ook niet... Maar ik ben wél voor veiligheid op de weg...

En 120 met horten en stoten is nu niet wat ik gezellig cruisen noem...

(en de heks mag de pakkerd hebben, ik wil de superkrachten van méééééga mindy, méééééééga mindy... omdat ik mezelf af en toe zo voel)

Gepost door: abnormalia | 07-02-08

De commentaren zijn gesloten.