07-02-08

Tunnelvision

Het is me eindelijk gelukt om nieuwe loopschoenen te kopen. Euh, running shoes bedoel ik natuurlijk. Na een voetanalyse en een test op de loopband ben ik nu de trotse eigenaar van een paar Brookes, verstevigd aan de binnenkant omdat mijn voet wat naar binnen draait tijdens het lopen, u moet het een expert horen vertellen om het te begrijpen. Ik hoop dat ik nu van de blauwe nagels verlost ben als ik eens meer dan 12 km durf te lopen… En het frictiesyndroom zou ook niet meer mogen terugkeren, zelfs niet bij intensief trainen.
Over dat trainen gesproken, het gaat vlot ! Ik heb via Myasics een trainingsschema berekend (3 tot 4 dagen per week) en heb er al een paar looprondes in uitgezet (cool, met de satelietkaart kan je tot op de meter juist de afstand berekenen). Iets gelijkaardig vind je op.. Mapmyrun overigens. Nog ruim twee maanden voor de start van de Antwerp 10 Miles .. ik ben nog nooit zo vroeg beginnen trainen !
Deze editie wordt wel bijzonder, want voor de eerste keer wordt de Kennedytunnel in het parcours opgenomen.. Ik rij daar dagelijks door en vermits ik er elke keer in de file sta heb ik tijd genoeg om eens rond te kijken.. Het wordt een bijzonder zware klim van het diepste punt van de tunnel tot helemaal boven op de oprit, om dan weer af te dalen onder het nieuwe gerechtsgebouw en uiteindelijk aan de Amerikalei terug boven te komen. Daarna richting Grote Markt en door de Waaslandtunnel naar de aankomst op Linkeroever. Drie tunnels na elkaar.. of hoe je in ’t stad toch een heuvelachtig parcours kan maken ..

11:30 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, antwerp 10 miles |  Facebook |

Commentaren

10mijl Ha, nog een MyAsics en 10mijl-combinatie. Zelf Volg ik sinds 4 jan hun schema naar de 10mijl tussen oostende en brugge (eerste weekend maart)... en ik moet zeggen, ze leggen er de pees op. Nog nooit heb ik zo hard getraind.


(misschien was mijn doel iets te optimistisch na bijna 7 maanden loopstilte)

Gepost door: marc | 07-02-08

Volgende week start ik met lopen "start to run".....zal blij zijn als ik eind april 5km kan lopen ;-((

Gepost door: oortje | 10-02-08

De commentaren zijn gesloten.