20-02-08

Awesome video

Kè ni vele gin tid vandaag, maar ik wil toch iets posten om u wat bezig te houden ondertussen. Geen blote madammen of meneren vandaag, maar klik even op dit youtube filmke en verbaas u over dit stukje modern art performance: meer dan 200 figuranten maken een soort tableau vivant in Grand Central Station New York. Let daarbij vooral op de nietsvermoedende passanten (die vent in zijn bagagetreintje is goddelijk).Klik ook even HIER voor meer info..

16:38 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: performance art |  Facebook |

11-02-08

Spicy stuff

Mijn grootmoeder was vroeger concierge in een groothandel in chemische producten. Het was een vrij grote fabriek waar via schepen over de Schelde chemische producten in bulk werden aangeleverd. De fabriek zorgde dan voor verpakking en internationale distributie. Als zijproject verhandelden ze daar ook kruiden. Zelfde verhaal: via lichters (een woord dat ik van mijn opa heb geleerd) geleverd, ompakken in kleinere verpakkingen en distributie.
Interessant? Jazeker, vooral omdat mijn broer en ik als kleine pagadders daar regelmatig konden gaan logeren in het weekend. Onze ouders hadden namelijk (net als hun zonen nu) ook een uitgebreid sociaal leven, en aldus werd er dikwijls op bobon en vava beroep gedaan om als babysit te fungeren. Dat betekende voor ons altijd weer een feest. Dan mochten we met vava gaan wandelen langs de Schelde of spelen in de lege fabriek. Veiligheidsmaatregelen waren in de jaren ’70 iets soepeler dan nu. Ik herinner me nog de magazijnen vol Dame-Jeannes, de trucks waarin we mochten spelen, de wilde katten die er rondliepen, de “pirrewitjes” waarmee mijn broer en ik in het magazijn mochten rondrijden en nog wat kwajongensverhalen die in een andere post wel eens aan bod kunnen komen …
Wat ik mij vooral herinner is de geur in het kruidengebouw. Die geur uit het oosten blijft voor eeuwig in mijn nasaal geheugen. En het is die geur die mij zaterdag tebinnenschoot (te binnen schoot? te binnenschoot?) toen ik een glas Château Franc Grace-Dieu 1999 dat ik net had uitgeschonken besnuffelde. Deze Saint-Emilion GC was aanvankelijk vrij gesloten, maar wat een kruidig boeket kringelde in mijn neus na wat walsen. Peper, kruidnagel, paprika.. ik werd op Startrekse wijze zo terug mijn kindertijd ingebeamd. De smaak van dit boeketje Frankrijk bleek redelijk complex voor mijn ongeoefende papillen, maar met plezier herkenden we duidelijk leder en bosgrond, en veel rijp zwart fruit: bosbessen, braambessen en pruimen. De nadronk was vet en langdurig.
Het was zo’n fles waarvan je zou willen dat heel je kelder er mee vol lag. Een aangename verrassing en ik prijsde me wàt gelukkig dat ik mevrouw Aardvarksken had gevraagd of ik bij het kieken/appelmoes/frietfestijn eens geen ‘goei fleske uit de kelder zou halen’. Ik hoop (en weet) dat mijn kelder nog zo van die verrassingen in petto heeft.. ik hou u er in elk geval van op de hoogte !

14:59 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wijn, pn, proefnotitie, melancholie, culinair |  Facebook |

07-02-08

Tunnelvision

Het is me eindelijk gelukt om nieuwe loopschoenen te kopen. Euh, running shoes bedoel ik natuurlijk. Na een voetanalyse en een test op de loopband ben ik nu de trotse eigenaar van een paar Brookes, verstevigd aan de binnenkant omdat mijn voet wat naar binnen draait tijdens het lopen, u moet het een expert horen vertellen om het te begrijpen. Ik hoop dat ik nu van de blauwe nagels verlost ben als ik eens meer dan 12 km durf te lopen… En het frictiesyndroom zou ook niet meer mogen terugkeren, zelfs niet bij intensief trainen.
Over dat trainen gesproken, het gaat vlot ! Ik heb via Myasics een trainingsschema berekend (3 tot 4 dagen per week) en heb er al een paar looprondes in uitgezet (cool, met de satelietkaart kan je tot op de meter juist de afstand berekenen). Iets gelijkaardig vind je op.. Mapmyrun overigens. Nog ruim twee maanden voor de start van de Antwerp 10 Miles .. ik ben nog nooit zo vroeg beginnen trainen !
Deze editie wordt wel bijzonder, want voor de eerste keer wordt de Kennedytunnel in het parcours opgenomen.. Ik rij daar dagelijks door en vermits ik er elke keer in de file sta heb ik tijd genoeg om eens rond te kijken.. Het wordt een bijzonder zware klim van het diepste punt van de tunnel tot helemaal boven op de oprit, om dan weer af te dalen onder het nieuwe gerechtsgebouw en uiteindelijk aan de Amerikalei terug boven te komen. Daarna richting Grote Markt en door de Waaslandtunnel naar de aankomst op Linkeroever. Drie tunnels na elkaar.. of hoe je in ’t stad toch een heuvelachtig parcours kan maken ..

11:30 Gepost door Aardvarksken in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, antwerp 10 miles |  Facebook |

01-02-08

Highway 313

Ik zou hier even een been willen breken .. of nee, ik was even in de war door al die ski-verhalen die weer de ronde doen in deze winterse tijden… Een lans willen breken voor (ex-) Minister Landuyt. Deze vrolijke West-Vlaamse rakker slaagde er vorig jaar namelijk in om het inhaalverbod voor vrachtwagens door de strot van de lorrylobby te rammen. Net op tijd overigens, want onze huidige minister van mobiliteit (wie kan raden wie het is krijgt euh.. een kus van Mega Mindy) kan je moeilijk verdenken van daadkracht, besluitvaardigheid en vooral kennis van zaken.
Ik maak beroepshalve regelmatig de verplaatsing van Antwerpen naar Hasselt. En omgekeerd natuurlijk, kwestie van terug thuis te geraken. Het verschil in comfort van die verplaatsing tussen 2007 en 2008 is enorm. Vroeger kon je er op rekenen dat je tussen Antwerpen en Ham niet boven de 100 km/u kon rijden. Er was altijd wel een of andere langzaam voorbijkruipende vrachtwagen die gedurende kilometers een hele rist auto’s gijzelde, het spatwater, afval en zand uit de middenberm vrolijk wapperend achter zijn 30 tonnen. Kon je toch al eens doorrijden, dan moest je een kilometer verder gegarandeerd in de remmen omdat er eentje plots naar het linkerrijvak uitweek om tergend traag een collega ‘in te halen’ zoals dat heet.
Dat is dankzij Renaat opgelost. Je kan nu vanaf Ranst netjes op het linkerrijvak 120 km/u blijven cruisen. Tenzij er zo’n Pools bouwvakkerswagentje de doorgang tijdelijk verspert. Of een koppige cowboy die toch beslist om zijn voorganger in te halen. Want ze zijn er nog hoor, de anarchisten van de weg, en het zijn lang niet altijd buitenlandse chauffeurs.
In de pers was anders heel wat te doen rond het verbod. Er zou een stalen muur gevormd worden op de rechterrijstrook, je zou de afrit niet meer kunnen halen, je zou de snelweg niet meer opgeraken ..allerlei doemscenario’s werden door de vervoersbobo’s over ons uitgestort. Niets daarvan echter. En ik denk niet dat er al 1 vrachtwagen te laat op zijn bestemming is aangekomen door dat inhaalverbod.
Af en toe worden er toch ook eens goeie beslissingen genomen in Brussel. En dan zeggen we het ook !
Weet u ondertussen het antwoord al ?

11:05 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkeer |  Facebook |