10-03-08

Tendinitis

Het kon niet blijven duren natuurlijk. Intensief trainen na een maandenlange nietsnutpauze, dat komt niet goed. Mijn loopschema schrijft me 4 trainingen per week voor, met de zwaartepunten (nou ja) voor zaterdag en zondag. Maandag en woensdag zijn minder intensief en dienen om de spieren wat soepel te houden (veronderstel ik). Maar de combinatie van intensief lopen en nieuwe schoenen maakt dat ik nu met een overload blessure zit: een duidelijk voelbare ontsteking aan de rechterachillespees. Vorige week voelde ik het al aankomen, maar je kent dat: "ach ik zal wel gewoon een beetje stijf zijn", waarschijnlijk door het nogal hobbelige parcours dat ik pleeg af te lopen. Maar neen hoor, zaterdag voelde ik de pijn al opkomen tijdens het lopen. En het werd er nadien niet beter op. Rusten dus. En dat terwijl ik net zo goed bezig was. Dedju dedju dedju.
Het schijnt normaal te zijn dat hart en longen veel sneller terug op conditiepeil zijn dan spieren en pezen. Met andere woorden, puur conditioneel kan je 10 of 15 km lopen, maar de rest van je lichaam volgt niet. En dan krijg je problemen. Een mooie uitleg, maar waarom denk ik daar niet op voorhand aan ?Ik ben in elk geval wel blij met mijn huidige conditie. Lang geleden dat ik zo vroeg op het jaar al zo ver stond. Volgende week zullen we daar trouwens bewijs van hebben want dan is het tijd voor de hertest in de Beweegmobiel.

Euh..
(angstig) Ik merk plots dat ik de hele week "In De Kijker" sta bij Allesoverdeskynetblogs ... Qua druk op mijn schouders kan dit alweer tellen. Ik zal mijn best doen om hier zo veel mogelijk en zo luchtig mogelijk en zo humoristisch en intelligent en zo.. voort mogelijk te posten de volgende dagen. Tenslotte moet een mens die in de kijker loopt zijn ereschavotje verdienen he.
In elk geval : aan alle toevallige en nieuwe passanten ! Weest welgekomen ! Neem een glas, zet u er even bij en scroll door 2,5 jaar Aardvarkskensleven. Ik heb mij niet verveeld, en ik hoop van u hetzelfde !

15:50 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Als ouwe passant kan ik de nieuwe passanten dit plekje warm aanbevelen!

Gepost door: vinejo | 11-03-08

Midas Dekkers' 'Lichamelijke oefening' al gelezen?
Doen!

Gepost door: zapnimf | 11-03-08

Hopelijk komen de 10 miles niet in het gedrang , zal duimen dat de 'rechterachillespees' snel terug de 'oude' is

Gepost door: oortje | 12-03-08

@de ouwe passant(en) Merci merci merci !

Gepost door: Aardvarksken | 12-03-08

ze doen het om ons te pesten, die pezen en gewrichten...
... maar eenderhoe, een snel herstel toegewenst

Gepost door: marc | 12-03-08

Een tijdje geleden ... ... dat ik mijn blogroll nog eens doorscrolde. Ik heb hier nog veel in te halen van die 2,5 jaar. Ik hoop dat intussen je achillespees weer genezen is...

Gepost door: affodil | 19-03-08

De commentaren zijn gesloten.