13-03-08

Ouwe sok !

Dat aardvarksken een groene jongen is hoef ik niet meer te vertellen. Nu ja, dat betekent niet dat ik met een rafelige baard, een rond brilletje en sandalen rondloop, het is eerder een persoonlijke invulling van het begrip. Soit, dat doet er even niet toe. Da’s misschien stof voor een andere post..
Via een “oude vriend”, want zo noem je iemand die je al lang niet meer gezien hebt, kreeg ik deze week een mailtje met daarin de verwijzing naar de site van de ouwe sokken. De wat? hoor ik u denken.
Ik postte vorig jaar al eens beknopt over mijn jeugdbondsverleden ( HIER en HIER ) bij de JNM. Wel, bij die vereniging word je ouwe sok als je 25 jaar wordt. Dat is meteen het laatste jaar dat je lid mag blijven. Op het Congres op het einde van het jaar worden de ouwe sokken gevierd (ze krijgen ook echt een oude sok met hun naam op). Ouwe sokken blijven meestal wel zijdelings betrokken bij natuurverenigingen of zo (kijk maar eens naar het bestuur van Natuurpunt), sommigen gaan zelfs in de politiek of worden kabinetsmedewerker.. jaja, er zijn heel wat BV’s die ooit bij de JNM zijn geweest. Om hier even aan name dropping te doen (en de hits op mijn pagina weer wat op te drijven) geef ik even een lijstje ouwe sokken, te beginnen met Aardvarksken, Kamagurka, Tom Naegels, Tom Van Dijck, Dirk Swartenbroeckx (aka Buscemi), Dirk Draulans, de mannen van Kadril, Vera Dua, Zjef Vanuytsel, Adelheid Byttebier, Johan Sauwens, Siel Van der Donckt, Mies Meulders en er zijn er nog wel wat..
Dit jaar bestaat de jeugdbond 50 jaar. Het begon allemaal in 1958 als afdeling Antwerpen van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Later werd hieruit de Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie opgericht. In de Wielewaal, dat ouwemannenclubje voor vogelaars (of het vogelclubje voor ouwe mannen), ontstond ook een jongerenwerking: de Wielewaaljongeren. Die twee verenigingen fuseerden in 1983 tot de JNM. Die fusie heb ik zelf nog meegemaakt (moet je ni vragen !). Dit jaar is er ergens een jubileumweekend waar ik niet heenga. Ik heb echt geen zin om nog eens te gaan volksdansen (I hate it) of om in een tent te gaan slapen tussen mensen met een stinkende adem en dito sokken. Maar, die site voor ouwe sokken is wel in orde … voor ouwe sokken althans.

14:33 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: jeugdbond, natuur |  Facebook |

Commentaren

Als daar op de foto staat, wie ik denk dat het is... is dat een behoorlijk gouwe ouwe.

Gepost door: zapnimf | 13-03-08

gouwe het is een ouwe, that's for sure, maar het is ni wie je denkt. Links zit de Knijf zijn tanden te poetsen, die gast achter de watertank is Jan S. (Famenne kamp 1990)

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 13-03-08

Dat rond brilletje heb ik bij jou inderdaad nog nie gezien. Maar dat rafelige baardje en die sandalen wel zeNe ! En ja die 'ouwe sok' komt toch ook dicht in de buurt ;-)

Gepost door: oortje | 14-03-08

wat was er mis met mijn reactie over die categoriën?

Gepost door: oortje | 16-03-08

oeps, categorieën

Gepost door: oortje | 16-03-08

awel ge durft gij een foto gebruiken voor uw blog waarop ik schoon mijn tanden aan het poetsen ben

Gepost door: Geert | 19-03-08

Geert ik wou maar efkes laten zien dat gij ook proper zijt op uw eigen ...

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 19-03-08

**start spam**

Ligt het al te kriebelen om af te komen naar het jubileumfeest?? Schrijf je dan zeker in op http://jnm.be/?pag=1507&a=49! Het wordt een geweldig feestweekend. Overdag trekken we de velden in, 's avonds staat de toog en de dansvloer op jullie te wachten...

**einde spam**

Gepost door: Dorien | 20-03-08

Terug Ook nog gaande zie ik. Ff een berichtje om te melden dat ik toch terug enkele berichten op m'n blog zal zetten. Salut.

Gepost door: Portishoofd | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.