13-03-08

Ouwe sok !

Dat aardvarksken een groene jongen is hoef ik niet meer te vertellen. Nu ja, dat betekent niet dat ik met een rafelige baard, een rond brilletje en sandalen rondloop, het is eerder een persoonlijke invulling van het begrip. Soit, dat doet er even niet toe. Da’s misschien stof voor een andere post..
Via een “oude vriend”, want zo noem je iemand die je al lang niet meer gezien hebt, kreeg ik deze week een mailtje met daarin de verwijzing naar de site van de ouwe sokken. De wat? hoor ik u denken.
Ik postte vorig jaar al eens beknopt over mijn jeugdbondsverleden ( HIER en HIER ) bij de JNM. Wel, bij die vereniging word je ouwe sok als je 25 jaar wordt. Dat is meteen het laatste jaar dat je lid mag blijven. Op het Congres op het einde van het jaar worden de ouwe sokken gevierd (ze krijgen ook echt een oude sok met hun naam op). Ouwe sokken blijven meestal wel zijdelings betrokken bij natuurverenigingen of zo (kijk maar eens naar het bestuur van Natuurpunt), sommigen gaan zelfs in de politiek of worden kabinetsmedewerker.. jaja, er zijn heel wat BV’s die ooit bij de JNM zijn geweest. Om hier even aan name dropping te doen (en de hits op mijn pagina weer wat op te drijven) geef ik even een lijstje ouwe sokken, te beginnen met Aardvarksken, Kamagurka, Tom Naegels, Tom Van Dijck, Dirk Swartenbroeckx (aka Buscemi), Dirk Draulans, de mannen van Kadril, Vera Dua, Zjef Vanuytsel, Adelheid Byttebier, Johan Sauwens, Siel Van der Donckt, Mies Meulders en er zijn er nog wel wat..
Dit jaar bestaat de jeugdbond 50 jaar. Het begon allemaal in 1958 als afdeling Antwerpen van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Later werd hieruit de Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie opgericht. In de Wielewaal, dat ouwemannenclubje voor vogelaars (of het vogelclubje voor ouwe mannen), ontstond ook een jongerenwerking: de Wielewaaljongeren. Die twee verenigingen fuseerden in 1983 tot de JNM. Die fusie heb ik zelf nog meegemaakt (moet je ni vragen !). Dit jaar is er ergens een jubileumweekend waar ik niet heenga. Ik heb echt geen zin om nog eens te gaan volksdansen (I hate it) of om in een tent te gaan slapen tussen mensen met een stinkende adem en dito sokken. Maar, die site voor ouwe sokken is wel in orde … voor ouwe sokken althans.

14:33 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: jeugdbond, natuur |  Facebook |

12-03-08

Aardvarksken beroemd !

“Waar is Dirie Waris?” moet een van de meest gestelde vragen geweest zijn die de Brusselse politie stelde afgelopen weekend. Zo’n naam.. dat kan een Aardvarksken toch niet zomaar laten liggen.
Waris Dirie? En vooral, weet er nog wel iemand of er ook maar iets dat ze vertelt Waris ?
Zo.. dat was weer bijzonder spitsvondig van mezelf. Maar wat doet een mens ermee. Ik vind het raar dat ik dit voordehandliggende grapje nog niet op de televisie of de radio heb gehoord. Of heb ik het gewoon gemist? In dat geval, sorry voor het overnemen.
Maar dit slechts terzijde. Het blijft toch iets vreemds dat bloggen. Soms zit ik op de meest onnozele momenten te denken, ah dat moet ik onthouden, da’s iets om op te schrijven. En als ik het dan uiteindelijk neergeschreven heb, wis ik het hele stukje omdat het eigenlijk toch maar onzin is. Of omdat ik vind dat het onzinnig is om te publiceren.
Dit gaat weer even helemaal nergens naartoe, maar kijk, een gunstige wind heeft me naar hier geleid : iemand van de beweegmobielmensen houdt blijkbaar een blog bij en daar staat toch wel een verwijzing naar mijn loopvorderingen in zeker. Het kan niet op de laatste tijd… Aardvarksken rules !

Oh en Zap, ja ik heb Midas Dekkers gelezen. Even dacht ik, djeezes wat een ongelooflijke onzin bralt die vent uit, Alzheimer slaat toe ! Maar even later begreep ik dat het allemaal maar om te lachen is. Iedereen vergeet dat MD vooral met veel ironie af en toe tegen de schenen van de mensheid stampt. Hij beseft duidelijk dat hij zelf ook af en toe beter eens wat zou bewegen, het zou zijn overgewicht in elk geval ten goede komen. Want ik ken geen enkel wild dier dat daar last van heeft.

15:57 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, bloggen |  Facebook |

10-03-08

Tendinitis

Het kon niet blijven duren natuurlijk. Intensief trainen na een maandenlange nietsnutpauze, dat komt niet goed. Mijn loopschema schrijft me 4 trainingen per week voor, met de zwaartepunten (nou ja) voor zaterdag en zondag. Maandag en woensdag zijn minder intensief en dienen om de spieren wat soepel te houden (veronderstel ik). Maar de combinatie van intensief lopen en nieuwe schoenen maakt dat ik nu met een overload blessure zit: een duidelijk voelbare ontsteking aan de rechterachillespees. Vorige week voelde ik het al aankomen, maar je kent dat: "ach ik zal wel gewoon een beetje stijf zijn", waarschijnlijk door het nogal hobbelige parcours dat ik pleeg af te lopen. Maar neen hoor, zaterdag voelde ik de pijn al opkomen tijdens het lopen. En het werd er nadien niet beter op. Rusten dus. En dat terwijl ik net zo goed bezig was. Dedju dedju dedju.
Het schijnt normaal te zijn dat hart en longen veel sneller terug op conditiepeil zijn dan spieren en pezen. Met andere woorden, puur conditioneel kan je 10 of 15 km lopen, maar de rest van je lichaam volgt niet. En dan krijg je problemen. Een mooie uitleg, maar waarom denk ik daar niet op voorhand aan ?Ik ben in elk geval wel blij met mijn huidige conditie. Lang geleden dat ik zo vroeg op het jaar al zo ver stond. Volgende week zullen we daar trouwens bewijs van hebben want dan is het tijd voor de hertest in de Beweegmobiel.

Euh..
(angstig) Ik merk plots dat ik de hele week "In De Kijker" sta bij Allesoverdeskynetblogs ... Qua druk op mijn schouders kan dit alweer tellen. Ik zal mijn best doen om hier zo veel mogelijk en zo luchtig mogelijk en zo humoristisch en intelligent en zo.. voort mogelijk te posten de volgende dagen. Tenslotte moet een mens die in de kijker loopt zijn ereschavotje verdienen he.
In elk geval : aan alle toevallige en nieuwe passanten ! Weest welgekomen ! Neem een glas, zet u er even bij en scroll door 2,5 jaar Aardvarkskensleven. Ik heb mij niet verveeld, en ik hoop van u hetzelfde !

15:50 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

03-03-08

ça suffit !

Kijk wat er op pagina 4 van De Zondag stond gisteren ..
Jaja, die blog van mij wordt nogal eens gelezen …

Anders gezegd, het begint stilaan een hype te worden en da’s nooit goed. Stel dat iedereen nu ineens overal blote mensen gaat fotograferen. Of bruggen en gebouwen begint in te pakken. De lol is er snel af.
Dus, hou er nu allemaal maar mee op, met dat poseren. En begin vooral niet over boodschappen die erachter zitten over de te snelle maatschappij en zo… Doe gewoon voort met uw werk !
En zet u ’s avonds gewoon in uwe zetel met de zapper binnen handbereik. Als ge hem vindt.

13:09 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-03-08

Romantisch kiekenvlees

Het Jeugdmuziekatelier Waelrant bestaat 50 jaar. Ze vieren dat met een kleine concertenreeks waarvan gisteren de eerste uitvoering was in de Sint Norbertuskerk in Antwerpen.
Ze brengen werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy, toevallig een componist waarvan wij ook een programma uitvoeren in het najaar. Kippenvel kreeg ik ervan, vooral het a capella gebrachte Gesänge zur Deutsche Liturgie en het sluitstuk Hör mein bitten, dat werd uitgevoerd door 240 koorleden samen met een 24-koppig orkest. Man man man..
U hebt nog twee kansen: vandaag in Lier en morgen in Deurne. Awel? Haast u, u moest al weg zijn !

10:53 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: koor, muziek, concert |  Facebook |