12-05-08

Nieuw speelgoed

Dit weekend ben ik ingewijd in de wondere wereld van de iPod. Dit wordt een stoefpostje, niet mijn gewoonte, maar voor een keer mag het. Het zal u misschien verbazen, maar ik bezat tot nu toe zelfs geen mp3-speler. 't Is te zeggen, ik heb er ooit wel een gehad, of twee om precies te zijn, maar die dingen werden nooit ouder dan een paar maanden. Opeens gaven ze het op, en so did I. Vermits ik geen Mac bezit, is het iPod verhaal ook zo een beetje aan mij voorbijgegaan. Ik hoorde hier en daar wel eens spreken over de iPod nano en zo, maar ik besteedde er niet veel aandacht aan, de muziekliefhebber in mij was al lang blij met cd's die ik zelf samenstelde met al dan niet gelimewirede mp3's.
Daar is nu dus dank zij mevrouw Aardvarksken nogal abrupt verandering in gekomen. Ik bezit nu niet alleen een iPod Classic, maar ook nog eens een ongelooflijke flashy B&W docking station om u tegen te zeggen.
Dat betekent dus dat ik vrijdagnacht (nadat ik het speelgoed gekregen had) al direct mijn 4Gb tellende mp3-verzameling op het ding gekwakt heb en een feestplaylist heb samengesteld tot het half vier werd, en de vogels hun eerste stemmen al lieten horen in de tuin. Zaterdagavond was het immers party time en ik wilde dadelijk scoren met mijn aanwinst.
We zijn nu maandagavond, het feestweekend is voorbij en ondertussen ben ik begonnen met het veriPodden van mijn cd-collectie. Ik ben aan de N ondertussen, en van de 80 Gb zijn er 10 gevuld. Krijgt een mens ooit 80 gig aan muziek bijeen vraag ik me af. Maar ik besef dat we later (later later, als we groot en sterk zijn, of oud en versleten) hiermee meewarig zullen lachen. Net zoals mijn old school AT286 met 20Mb harde schijf van euh... 19 jaar geleden nu ook aandoenlijk lijkt. En ik spijt heb dat ik het ding niet bewaard heb. Want niemand gelooft mij als ik zeg dat er een "turbo" knop op stond, waarmee je de snelheid van 8Mhz naar 16 kon verhogen..
Enfin, dat allemaal aan de kant en terzijde gezet. Ik heb toch maar een iPod. Ha ! En ik herontdek mijn cd's. Daarvoor alleen al is het de moeite. Twee cd's van Morphine teruggevonden. En Kiss My Jazz, een van de projecten van Rudy Trouvé net na zijn dEUS avontuur. Ooit live gezien in Hof ter Loo, nu ja, veel live zat er in Trouvé niet in. Hij zat op een stoel met zijn gitaar, naast hem een fles whiskey en een fles cola. En zijn gedachten - voor zover die er waren - ergens zwevend tussen maan en sterren. En ik herinner me precies dat de bassist op den duur ook was gaan zitten, vlak voor z'n versterker. Maar muziek maken konden ze, dedju dedju toch. Een aanrader !
Over dat feestje van zaterdag valt trouwens ook nog een en ander te melden, maar dat bewaar ik voor een volgende aflevering.. Ik moet dringend een cd gaan wisselen hiero...

23:17 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: muziek |  Facebook |

Commentaren

Stilte! Natuurgeluiden! Dàt klinkt mij als muziek in de oren.
Enfin, om maar te zeggen dat ik dat niet mis, een Ipod.

Gepost door: zapnimf | 13-05-08

@ zap dat dient dan ook niet om Marco Borsato op te zetten he ;-))

Gepost door: Aardvarksken zelluf | 13-05-08

Gij ook al Ik heb ook een aanval gekregen van leifde voor technologie.. ik val helemaal voor een superdeluxe gsmmetje mèt walkmanfunctie (maar dat leest u op mijn blog wel weer)

Gepost door: Little Witch | 14-05-08

iPod? ai ai ... ik vrees dat je in de zak bent gezet ... dat ding is geen iPod, maar een regelrechte UFO. Hopelijk stijgt ie niet op om nooit meer terug te keren eens je volledige verzameling mp3's is opgezogen!

Gepost door: geert | 14-05-08

Jaja Wij waren erbij, we hebben het gezien...het is inderdaad precies nen ufo !
WAT is er mis met af en toe een goei Marco Borsato nummer? hé? hé? hé?
Niks denk ik hé :-))

Gepost door: susanne(ex-oor) | 18-05-08

De commentaren zijn gesloten.