20-05-08

Een met scheet gevulde fles

Deze morgen kon ik me weer eens ongestoord ergeren aan wat er ons zoal mediagewijs in de schoot geworpen wordt.. Ik bedoel het Grote Nieuws van vandaag, de spoorstaking. Dankzij de propaganda door onze media is het verkeersinfarct deze morgen uitgebleven. Integendeel zelfs: je kon vandaag vlotter naar Brussel rijden dan tijdens de kalmste zondag van de grote vakantie. Een pluim voor de doemdenkers van de media, die ons al 2 weken aan het waarschuwen waren voor de nu onbestaande file van de eeuw. Nog maar eens een les in bescheidenheid, zou je hopen.
De redactie van De Ochtend had ook de grote middelen bovengehaald tijdens deze treinstakingsochtendspits. Zo waren ze op het lumineuze idee gekomen om een live reporter te sturen naar …. het Zuidstation in Brussel. En wat dachten ze daar aan te treffen? Horden kwade passagiers misschien? Daar hadden ze de afgelopen week iets te hard hun best voor gedaan. De mensen waren – o wonder - blijkbaar toch voldoende geïnformeerd geraakt. En dus waren de stationsgangen leeg en stond er geen woedende menigte op de perrons. Dan maar een winkeltje in, dacht reporter Spillebeen. Om aan de uitbaatster te vragen of het nu kalmer was dan anders. Juist ja.
De vrouw antwoordde in gebrekkik Nederlands dat slechts de helft van haar personeel was opgeroepen, de anderen hadden een – wellicht verplicht – dagje vakantie. Dat verstond Spillebeen niet en maakte er dan maar uit dat slechts de helft van het personeel er was geraakt door de spoorstaking. En zo ging het nog even door.. een minuut of 3-4 om te zeggen dat er geen volk was in het station. Tijdens een staking ! Hij vermeldde ook nog dat er geen personeel aanwezig was, en dat de hangende televisieschermen geen treinen aankondigden. Om maar te illustreren hoe nuttig de bijdrage was.
De kampioen van verkleutering is – en daar gaat hij zelfs in concurrentie met Lea van Hoeymissen – Flip Feyten van Feyten of Fillet, het totaal overbodige programma dat het nieuws (dat ze van 6 uur ‘s ochtends al de hele dag lang herkauwen) als een verzuurde haarbal nog eens een laatste keer in je gezicht spuwt. Hoe deze mens omgaat met de personen die hij interviewt, en met de luisteraars is soms halucinant… net of we allemaal dementerende bejaarden zijn.
Vorige week was de minister van Buitenlandse Zaken van Albanië telefonisch te gast in het programma. (Beluister HIER de uitzending als u het niet kan laten. Het stukje begint op de 4de minuut) Hij heeft namelijk in Nederland gestudeerd en spreekt dus (héél) vlot onze taal. Dat kwam onze minister De Gucht vorige week goed uit tijdens zijn bezoek aan Albanië. Flip Feyten kon er niet van over hoe goed de minister toch wel op de hoogte was van ons land en hoe goed zijn Nederlands toch wel was en hoe raaaar het toch wel was dat een Albanees ten eerste kon studeren en dat ten tweede deed in Olland! Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat Feyten zoiets had van allé Albanezeke, kom het maar eens vertellen tegen de papa. Op een bepaald ogenblik was het net of hij sprak een kleuter toe die voor het eerst zelf op het potje was geweest, compleet met goedkeurend lachje en begrijpend ja ja ja hmhm en al. Luister vooral naar hoe hij BHV tracht uit te leggen en het eigenlijk zelf niet weet.. Ik schrok ervan dat die minister zich die Feytelijke beledigingen liet welgevallen. Achteraf bedacht ik dat de zo geroemde Albanese portiers waarschijnlijk wel zouden opgedragen worden om in ware GTA-stijl eens een bezoekje te brengen aan vrolijke Flip… en dus zou ik in zijn plaats toch niet meer zo gerust zijn thuis…
Meer en meer waait er een Radio 2 wind door Radio 1, en dat is geen gunstige evolutie. Ik heb net op tijd die iPod gekregen !

20:06 Gepost door Aardvarksken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkleutering, radio |  Facebook |

Commentaren

En je hebt het niet eens gehad aan alle idiote vragen die ze aan voetballers of wielrenners vragen na een wedstrijd of koers.
(Al kunnen die even debiele antwoorden terugkaatsen.)

Gepost door: zapnimf | 20-05-08

Verkl... Siegfried Bracke heeft de verkleuterbacterie aan de reyerslaan binnengebracht, ondertussen is de volledige vrt én de radio ermee besmet...
En dat eerste stukje, schitterend omschreven, zó typisch, die reporter ter plaatse die niks te melden heeft...

Gepost door: vinejo | 21-05-08

De commentaren zijn gesloten.